BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 831 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

BMW X5 op grijs kenteken

Bedrijfswagens en personenauto’s: een wereld van verschil. Ondanks dat bedrijfsauto’s steeds moderner, comfortabeler en completer worden, het blijft een bedrijfsauto. Bent u op zoek naar een bedrijfswagen, omdat het fiscale voordelen met zich meebrengt, maar wilt u zo min mogelijk inleveren op het gebied van uitstraling, prestaties en comfort? Wij bieden u de ideale oplossing!

Contact opnemen

BMW X5 als bedrijfswagen

Wij kunnen een BMW X5 ombouwen, zodat deze op grijs kenteken komt te staan en u hierdoor geen BPM hoeft te betalen. Tevens profiteert u van korting op de wegenbelasting, afhankelijk van het gewicht van de auto. Met het ombouwen wordt er een wand geplaatst tussen de b-stijlen, dus tussen de cockpit en de laadruimte. De zijkanten aan de binnenzijde van de auto worden bekleed met donkere bekleding (een soort velours). Ook wordt een verdiepte laadruimtevloer in zwarte bekleding gecreëerd en worden alle ramen achterin geblindeerd. Het ombouwen van een BMW X5 duurt ongeveer 1 maand en de kosten voor de ombouw bedragen € 3.995,- inclusief BTW.

Voorwaarden voor het aanvragen van een grijs kenteken

Om een grijs kenteken aan te kunnen vragen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent zzp’er of ondernemer met een btw-nummer;
  • De bestelauto staat op uw naam en u bent de rechtspersoon;
  • Van alle zakelijke kilometers die u rijdt, rijdt u minimaal 10% in deze bestelauto.

Voordelen van een grijs kenteken

U betaalt minder wegenbelasting
Wanneer uw voertuig voldoet aan de eisen van een grijs kenteken, betaalt u minder wegenbelasting dan gebruikelijk. Afhankelijk van het type voertuig en de gewichtsklasse wordt uw wegenbelasting berekend. Dit voordeel kan jaarlijks oplopen tot wel € 2.000,-.

U betaalt geen BPM voor uw bestelauto
Als ondernemer/zzp’er met een grijs kenteken betaalt u bij aanschaf van een nieuwe bestelauto geen BPM. Bij een nieuwe bestelauto profiteert u maximaal van het BPM voordeel, maar ook bij een gebruikte bestelauto kan dit voordeel aanzienlijk zijn.

De verzekering van de bedrijfswagen is goedkoper
Naast de aftrek van BPM en wegenbelasting profiteert u van een goedkopere verzekering. Aangezien het voertuig goedkoper is (door de aftrek van BPM) ligt het te verzekeren bedrag lager.

Impressie van een omgebouwde BMW X5

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen