BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 819 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 92 jaar erkend BMW & MINI dealer

Week van de duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, maar deze week wordt extra aandacht besteed aan dit thema. Duurzaam ondernemen betekent namelijk niet alleen milieubewust ondernemen door bijvoorbeeld het gebruik van groene stroom. In het kader van de week van de duurzaamheid zetten wij 7 duurzaamheidsfeitjes op een rij die je nog niet wist van Severs Breeman, BMW en MINI.

Wat doen Severs Breeman, BMW en MINI aan duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering?

✔ Bij de aflevering van een nieuwe, elektrische BMW of MINI zorgen wij ervoor dat deze is opgeladen met 100% groene stroom. Ook maken wij binnen onze panden gebruik van groene stroom.
✔ Onze vestiging in Alphen aan den Rijn is volledig gasloos, voorzien van de modernste warmtepomptechnologieën en het pand beschikt over zonnepanelen.
✔ In Woerden hebben wij nieuwe snellaadstations, die tevens beschikbaar zijn voor de gehele regio.
✔ De BMW Group, waar BMW en MINI onderdeel van zijn, is de enige autofabrikant die al 15 jaar op rij is opgenomen in de Dow Jones Duurzaamheidsindex. Daarvan zijn ze zelfs 8 jaar lang Global Sustainability Leader binnen de auto-industrie geweest. De Dow Jones Duurzaamheidsindex is onder meer gebaseerd op de mate van duurzame bedrijfsvoering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, arbeidsomstandigheden, maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan en de duurzaamheid van partners en toeleveranciers.
✔ BMW Group heeft directe invloed op de CO₂ emissies in zijn eigen fabrieken en kantoren en is daar nu al een benchmark voor grondstofefficiëntie. Uiterlijk in 2030 willen ze de CO₂ emissie op hun locaties met 80% verminderen per voertuig ten opzichte van 2019. Sinds 2020 halen ze daarom alle extern opgewekte stroom voor de productie uit hernieuwbare energiebronnen. En vanaf 2021 zijn de fabrieken en kantoren compleet klimaatneutraal door CO₂ compensatie, doordat ze enerzijds het totale stroomverbruik verlagen en anderzijds alleen nog maar hernieuwbare energie gebruiken, die ze grotendeels zelf opwekken. 
✔ De elektriciteit die de MINI fabriek in Oxford gebruikt bij de productie van de MINI Electric is afkomstig van 100% groene stroom. Het dak van de fabriek is voorzien van 11.500 zonnepanelen, die samen een oppervlakte beslaan van vijf voetbalvelden. Bovendien maakt niet alleen deze fabriek, maar alle dertig fabrieken van BMW Group voor 100% gebruik van stroom uit hernieuwbare bronnen.
✔ Naast het uitgebreidere gebruik van hernieuwbare energie en duurzame grondstoffen in de productie, zet BMW Group met de recyclingprocessen een belangrijke stap. Zo wordt tegenwoordig 99% van het afval dat vrijkomt bij de wereldwijde interne productie van 2,5 miljoen voertuigen per jaar gerecycled. BMW Group blijft eraan werken om de lat nog hoger te leggen.

Wist u dat…

Elektrische auto’s niet alleen in het gebruik, maar ook stilstaand een belangrijke schakel kunnen zijn in de energietransitie? Zo kan de piekbelasting van een lokaal elektriciteitsnetwerk op bepaalde tijdstippen met bijna een kwart worden verminderd, waardoor er niet of minder hoeft te worden geïnvesteerd in extra aansluitcapaciteit. Vergeleken met een scenario waarin je de aansluiting op een conventionele manier zou moeten verzwaren (meer vermogen afnemen van het elektriciteitsnet), kan daardoor een aanzienlijke kostenverlaging worden bereikt. Bovendien biedt de extra opslagcapaciteit van bi-directionele voertuigen (die kunnen laden én elektriciteit kunnen terugleveren) het potentieel om lokaal opgewekte groene stroom op te slaan.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen