BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 775 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De MINI Clubman Final Edition

De MINI Clubman is de gentleman onder de MINI modellen. Liefhebbers van de unieke carrosserievorm en de kenmerkende achterdeuren kunnen binnenkort de MINI Clubman bestellen in de unieke uitvoering: ’Final Edition’. Dit is daadwerkelijk de laatste editie van de MINI Clubman, want na meer dan 50 jaar stopt de productie van de MINI Clubman in februari 2024, om plaats te maken voor de nieuwe generatie MINI modellen. De gelimiteerde 1.969 exemplaren van de MINI Clubman Final Edition worden vanaf juli 2023 geproduceerd – waarvan er dertig voor Nederland bestemd zijn. Na de zomer is de MINI Clubman Final Edition te bewonderen in onze showroom. De prijzen volgen begin juni.

Contact opnemen

De meest exclusieve in zijn soort
Als speciale Final Edition is hij met een Cooper én Cooper S motorisering leverbaar in de carrosseriekleuren Nanuq White, Enigmatic Black en Melting Silver III. Met charismatische details in de kleur Shimmer Copper verwijst deze limited edition naar de designhistorie van het uitzonderlijke model. De omlijsting van de grille en de bovenrand van de dwarsbalk in de grille hebben deze kleur, net als de side scuttles. Het grafische patroon van de 18” lichtmetalen wielen in Final Edition Spoke 2-tone-design, is uitgevoerd in een heldere lak met Shimmer Copper tint, wat zorgt voor een elegante glans en diepte.

Langs de onderrand van de portieren accentueren kenmerkende smalle lijnen de langgerekte carrosserie van het iconische shooting brake-concept. Deze lijnen zijn ook te zien rechts op de motorkap en de achterdeuren. Een elegant en glanzend ‘Final Edition’-opschrift maakt de speciale uitvoering duidelijk, net als de ‘1 of 1.969’-badge op de C-stijlen. De Union Jack-achterlichten verwijzen naar de Britse oorsprong van de MINI Clubman.

Stijlvolle details in het interieur
Het interieur van de MINI Clubman Final Edition benadrukt de exclusiviteit van de gelimiteerde speciale editie. Zo zijn de instaplijsten voorzien van een modelspecifiek ‘Final Edition’-opschrift, dat ook terugkomt op de onderste spaak van het comfortabele, met Nappaleer beklede sportstuur. De net zo comfortabele, met leer beklede MINI Yours sportstoelen en ingenaaid Final Edition-logo zijn uitgevoerd in Dark Maroon. Inzetstukken van antracietkleurige piqué-stof en blauwe stiksels zorgen voor een stijlvol contrast. MINI gebruikte deze stoelen eerder in de exclusieve MINI 60 Years Edition. Optioneel is de MINI Clubman Final Edition leverbaar met MINI Yours Leer Carbon Black sportstoelen.

In de cockpit trekt de donkere uitvoering van het dashboard direct de aandacht, harmonieus aangevuld met sierlijsten in mat Sage Green Dark en de modelspecifieke kleur Shimmer Copper. Bij de voorpassagier herinnert een ‘1 of 1.969’-badge nog eens aan de exclusiviteit van de MINI Clubman Final Edition. Een vergelijkbare badge is ook te vinden op de Velours vloermatten. De behuizing van de MINI Clubman Final Edition-autosleutel is tevens voorzien van een grafische belettering in 3D print.

De MINI Clubman Final Edition wordt standaard geleverd met alle opties, zoals het MINI Navigatiesysteem met 8,8-inch touchscreen in het centrale instrumentarium, MINI Online digitale services, Remote Services, Smartphone Integratie voor Apple CarPlay en andere apps die via de auto bediend kunnen worden. De nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem is geoptimaliseerd voor snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, audio, communicatie, navigatie en andere apps.

De MINI Clubman Final Edition in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen