BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
 • Klanten beoordelen ons met een 9/10
 • 787 BMW's en MINI's op voorraad
 • Erkende BMW en MINI garantie
 • Persoonlijk contact
 • Al 92 jaar erkend BMW & MINI dealer
MINI

De nieuwe MINI Clubman

De nieuwe MINI Clubman

 

DE MINI CLUBMAN

De nieuwe MINI Clubman blinkt uit door een zorgvuldig vernieuwd design, een uitgebreide reeks innovatieve uitrustingsfeatures en de nieuwste technologie op het gebied van bediening en connectiviteit. De kenmerkende MINI go kart-feeling gaat bij deze stationcar samen met een hoge mate van geschiktheid voor dagelijks gebruik en het rijden van lange afstanden. Naast de welbekende 6 deuren – de 4 portieren en de karakteristieke dubbele achterdeuren – krijgt de nieuwe MINI Clubman nu een extra dosis charisma dankzij nieuwe accenten voor het exterieur en interieur.  Daarnaast zorgen aantrekkelijke toevoegingen aan de optielijst en de Original MINI Accessoires voor nog meer mogelijkheden als het gaat om personalisatie.

Offerte aanvragen  Contact opnemen

DE HIGHLIGHTS

 • Kenmerkend frontdesign met nieuw ontworpen grille.
 • LED koplampen met Matrix functie voor het grootlicht.
 • Nieuwe LED mistlampen.
 • Standaard LED achterlichten, tegen meerprijs in Union Jack design.
 • Nieuwe carrosseriekleuren, nieuwe optie Piano Black exterieur.
 • Nieuwe lichtmetalen wielen.
 • 10 millimeter verlaagd sportonderstel.
 • Nieuwe lederen bekleding en interieuroppervlakken.
 • Nieuw uitrustingsprogramma MINI Yours.
 • MINI Connected met nieuwe functies.
 • Groter aanbod Original MINI Accessoires.

ZES DEUREN GROOT

Het rijcomfort, de ruimte en de flexibiliteit kenmerken ook de nieuwe MINI Clubman. Vier portieren, de karakteristieke dubbele achterdeuren en vijf stoelen zorgen samen met een flexibel in te delen bagageruimte voor een hoge mate van functionaliteit. Het creatief benutten van ruimte hoort immers bij het merk MINI. Het is bovendien het enige model in dit segment met twee zijwaarts opende achterdeuren die toegang geven tot de bagageruimte. Dat betekent buitengewoon veel gebruiksgemak. De bagageruimte kan worden vergroot van 360 liter tot maar liefst 1.250 liter als dit nodig is.

ADAPTIEVE LED-KOPLAMPEN

De adaptieve LED-koplampen met Matrix functie voor het grootlicht zijn een nieuwe optie. Ze zijn voorzien van een lichtfunctie die te herkennen is aan een inzetstuk in de koplamp en die de lichtbundels automatisch aanpast op de wegsituatie. In stadsverkeer en bij beperkt zicht als gevolg van de weersomstandigheden worden de wegranden beter verlicht. Bij het rijden op snelwegen is het mogelijk om het bereik van het grootlicht op selectieve wijze te vergroten.

Daarnaast beschikken de adaptieve LED-koplampen van de nieuwe MINI Clubman nu over een automatische dimfunctie, wat voor een groter zichtbereik zorgt terwijl tegelijkertijd de kans op verblinding voor andere weggebruikers wordt verminderd. LED-mistlampen zijn beschikbaar als optie voor de MINI Clubman. Deze komen op de plek van de standaard parkeerlichten en ze bieden een extra dagrijlichtfunctie in de vorm van LED-licht.

NIEUWE LICHTMETALEN WIELEN EN VERLAAGD SPORTONDERSTEL

Afhankelijk van de modelvariant beschikt de nieuwe MINI Clubman standaard over lichtmetalen wielen in de maten 16 inch of 17 inch. Optioneel zijn lichtmetalen wielen verkrijgbaar in de maten 18 inch en 19 inch. Een nieuwe toevoeging aan de reeks zijn de 18 inch lichtmetalen wielen in de varianten Multiray Spoke 2-tone en MINI Yours British Spoke 2-tone, samen met 19 inch lichtmetalen wielen in het John Cooper Works Circuit Spoke 2-tone design.

Een andere nieuwe optie is het sportonderstel met een verlaging van 10 millimeter. Dat maakt het lichtvoetige rijgedrag van de nieuwe MINI Clubman niet alleen nog dynamischer, het versterkt ook de sportieve uitstraling van de auto.

En dan is er nog het optionele adaptieve onderstel. Dit biedt de mogelijkheid om te kiezen uit twee instellingen voor de schokdempers met de optionele MINI Driving Modes. Afhankelijk van de rijsituatie maakt dit een demperrespons mogelijk die ofwel op comfort is gericht of op directheid en sportiviteit.

VIERWIELAANDRIJVING ALL4

Het ALL4 systeem is tegen meerprijs verkrijgbaar voor de twee krachtigste modelvarianten – de MINI Cooper S en de MINI Cooper SD. Met zijn snelle en nauwkeurige elektronische aansturing zorgt dit systeem voor een permanente verdeling van de aandrijfkracht over de voor- en achterwielen, afhankelijk van de grip.

In plaats van de standaard handgeschakelde versnellingsbak is optioneel ook een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling mogelijk voor de MINI One Clubman, de MINI Cooper Clubman, de MINI Cooper S Clubman en de MINI One D Clubman. Een 7-traps Steptronic sporttransmissie is als meeruitvoering verkrijgbaar voor de MINI Cooper S Clubman: deze transmissie kenmerkt zich door zeer snelle schakeltijden. De MINI Cooper D Clubman kan tegen meerprijs worden voorzien van een 8-traps Steptronic transmissie.

GROOT AANBOD VAN AUDIO- EN NAVIGATIESYSTEMEN

Tot de standaarduitrusting van de nieuwe MINI Clubman behoort een audiosysteem met zes speakers en een USB-aansluiting.  Het standaard bedieningssysteem omvat een 6,5 inch kleurendisplay in het centrale instrumentarium en de MINI Controller op de middenconsole.

Het Business Pakket of het Business Plus Pakket maakt nog meer beschikbaar in de nieuwe MINI Clubman. Het omvat ook een handig routegeleidingssysteem. Het MINI navigatiesysteem biedt een nieuwe kaartweergave met tal van kijkhoeken op het 6,5 inch kleurenscherm. Het Serious Business Pakket biedt een 8,8 inch kleurenscherm – wat eveneens een split-screen weergave mogelijk maakt – alsmede de MINI Touch Controller. Bij deze optie is ook draadloos opladen mogelijk voor compatible mobiele telefoons en er is een tweede USB-aansluiting.

Offerte aanvragen Contact opnemen Terug naar nieuws

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen