BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 802 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 92 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW 5 Serie

Over een paar maanden maakt de achtste generatie van de BMW 5 Serie Sedan zijn debuut. Het nieuwe model is dynamischer en comfortabeler dan ooit en biedt een frisse interpretatie van het kenmerkende elegante sportieve ontwerp. Met het BMW Operating System 8.5, BMW Curved Display en voor het eerst een puur elektrische aandrijflijn, de BMW i5, gaat de BMW 5 Serie een nieuw tijdperk tegemoet.

De BMW 5 Serie Sedan is beschikbaar met een breed scala aandrijflijnen. Zo is er keuze uit volledig elektrisch, plug-in hybride en zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren met 48V mild hybrid-technologie. Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, kondigde verdere details aan over de nieuwe BMW 5 Serie, waarbij werd aangegeven dat de 5 Serie Sedan ook beschikbaar komt als een volledig elektrisch BMW M Performance-model. “De volledig elektrische BMW i4 M50 heeft laten zien hoe BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit tot in de perfectie combineert”, aldus Zipse. “Het was wereldwijd het best verkochte BMW M model in 2022. Van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan zal dan ook een volledig elektrisch M Performance model van BMW M GmbH geïntroduceerd worden.”

Zipse onthulde dat er ook een volledig nieuwe versie komt van de nieuwe BMW 5 Serie Touring. “De BMW 5 Serie Touring is erg populair, vooral in Europa”, merkte hij op. “Vanaf het voorjaar van 2024 komt dan ook een volledig elektrische versie, wat ons echt onderscheidend maakt in dit segment.” Met de komst van de BMW i5 Sedan in het premium executive segment, gevolgd door de BMW i5 Touring in 2024, zal BMW Group doorgaan met de systematische uitbreiding van haar volledig elektrische modellenaanbod. De wereldwijde lancering van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan gaat in oktober 2023 van start.

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan wordt exclusief gebouwd in BMW Group Fabriek Dingolfing. De fabriek in Neder-Beieren is de grootste productielocatie van het bedrijf in Europa. In het jaar dat wordt gevierd dat 50 jaar geleden de eerste BMW van de band rolde in de fabriek start de productie van de achtste generatie BMW 5 Serie Sedan. Naast de nieuwe BMW 5 Serie Sedan worden uit het huidige portfolio ook de luxueuze BMW 7 Serie, 8 Serie en de volledig elektrische BMW iX hier geproduceerd. BMW Group Fabriek Dingolfing is ook de thuisbasis van het expertisecentrum voor de productie van elektrische aandrijfsystemen, dat de taak heeft zowel de elektromotoren als de hoogspanningsbatterijen voor de BMW i5 op het fabrieksterrein te produceren.

Houd mij op de hoogte
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen