BMW and MINI dealer in 'Het Groene Hart' and Rotterdam region
  • Customers rate us with 9/10
  • 818 BMWs and MINIs in stock
  • Authorised BMW and MINI warranty
  • Personal contact
  • Authorized BMW & MINI dealer for 93 years

De nieuwe BMW 3 Serie Sedan en BMW 3 Serie Touring

De BMW 3 Serie is al meer dan vijftig jaar een icoon van rijplezier en technologische vooruitgang. Nu tilt BMW dit succesmodel naar nieuwe hoogten met een reeks updates die de visuele aantrekkingskracht, technologie, digitalisering en het bedieningsgemak verder verbeteren. De nieuwe BMW 3 Serie Sedan en Touring worden vanaf juli 2024 geproduceerd in de BMW Group Fabriek in München. Ontdek waarom de BMW 3 Serie een toonbeeld van innovatie blijft en wat de nieuwste modellen te bieden hebben.

Keep me informed

De BMW 3 Serie is toonaangevend in zijn segment
Sinds zijn debuut in 1975 belichaamt de BMW 3 Serie rijplezier, elegant sportief design en duurzame technologische vooruitgang. Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren van de BMW 3 Serie verkocht, waarbij de huidige, zevende modelgeneratie alleen al goed is voor bijna drie miljoen hiervan. Eén op de acht modellen die momenteel wereldwijd door BMW worden geleverd, is een 3 Serie. In sommige markten neemt de BMW 3 Serie zelfs 25 tot 35 procent van de totale BMW verkoop voor zijn rekening. Bovenaan de verkooplijsten van de 3 Serie staat de BMW 320i Sedan. Ongeveer driekwart van de wereldwijd beschikbare Sedan varianten wordt geleverd met een benzinemotor.

Diverse aandrijvingen
Eén van de belangrijkste kenmerken is de grote verscheidenheid aan beschikbare aandrijflijnen. De nieuwe BMW 3 Serie Sedan en Touring zijn leverbaar met vier benzine- en vier dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo technologie, inclusief uitzonderlijk krachtige zescilinder-in-lijn motoren voor de M Performance modellen, met vermogens variërend van 110 kW (150 pk) tot 275 kW (374 pk). Verder zijn er de BMW 330e Plug-in Hybride modellen. Diverse motoren zijn ook leverbaar in combinatie met BMW xDrive vierwielaandrijving. Alle nieuwe BMW 3 Serie modellen zijn standaard uitgerust met een achttraps Steptronic transmissie, compleet met schakelpaddles aan het stuur.

De zescilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW M340i xDrive Sedan en BMW M340i xDrive Touring genereert een piekvermogen van 275 kW (374 pk) en een maximumkoppel van 500 Nm. De BMW M340d xDrive Sedan en BMW M340d xDrive Touring worden aangedreven door een zescilinder-in-lijn dieselmotor met 250 kW (340 pk) en 700 Nm.

Verbeterde rijdynamiek
De Plug-In Hybride modellen, de BMW 330e Sedan en Touring, bieden een indrukwekkend systeemvermogen van 292 pk en een elektrische actieradius tot 101 kilometer dankzij de nieuwe hoogvoltage-accu van 19,5 kWh. Dit betekent dat u nóg langer kunt genieten van emissievrij rijden zonder concessies te doen aan de prestaties. Ook heeft BMW aanpassingen gedaan aan het onderstel van de nieuwe BMW 3 Serie, wat resulteert in een nog betere balans tussen sportiviteit en comfort. De rijervaring is verder verfijnd met de introductie van stijvere bevestigingen voor de achterdempers, wat zorgt voor minder afrolgeluid en een verbeterde precisie en wendbaarheid.

Uitgebreide standaarduitrusting
De nieuwe BMW 3 Serie combineert sportieve elegantie met een moderne uitstraling. Er zijn negen carrosseriekleuren beschikbaar, waaronder de nieuwe Arctic Race Blue metallic en Fire Red metallic. Het interieur is voorzien van nieuw ontworpen stuurwielen, hoogwaardige materialen en nieuwe afwerkingselementen, die zorgen voor een luxe en sportieve ambiance. De standaarduitrusting van de nieuwe BMW 3 Serie is uitgebreid met onder andere 17 inch lichtmetalen wielen, M Hoogglans Shadow Line en een Park Assistant met Park Distance Control.

De interieurverlichting omvat nu standaard cascadeverlichting die is geïntegreerd in de afwerking rond de centrale luchtroosters. Er is te kiezen uit negen kleurwerelden. De rijder kan kleur- en helderheidsinstellingen opslaan in een persoonlijk profiel. Als de optionele Ambiance verlichting (standaard in de M Performance modellen) is gespecificeerd, strekt de individueel instelbare lichtsfeer zich ook uit tot de voetenruimtes voorin, het opbergvak in het voorste gedeelte van de middenconsole en de contourlijnen op de deurpanelen.

Geavanceerde technologie en digitalisering
De introductie van de nieuwste generatie BMW iDrive met QuickSelect, gebaseerd op BMW Operating System 8.5, zorgt voor een geoptimaliseerde bediening van ventilatie- en klimaatregelingsfuncties. De interieurtemperatuur, ventilatie-intensiteit, stoelverwarming en – indien aanwezig – stuurverwarming kunnen nu worden aangepast op het BMW Curved Display of via een spraakopdracht met behulp van de BMW Intelligent Personal Assistant.

Het BMW Maps navigatiesysteem, dat deel uitmaakt van de standaard BMW Live Cockpit Plus in de nieuwe BMW 3 Serie, maakt het eenvoudiger om bestemmingen in te voeren en kan extra informatie bieden tijdens het rijden. De optionele BMW Live Cockpit Professional voegt niet alleen de BMW Head-Up Display toe, maar ook de Augmented View-functie. Deze functie vult de kaartweergave van het navigatiesysteem aan door een live videostream van de omgeving op het informatiescherm of bedieningsdisplay weer te geven en deze te verrijken met real-time informatie.

De nieuwe BMW 3 Serie zet opnieuw de standaard in zijn segment met baanbrekende technologie, innovatieve aandrijfsystemen en een ongeëvenaarde rijervaring. Of u nu kiest voor de Sedan of de Touring, u geniet altijd van een perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en duurzaamheid. Ontdek de nieuwe BMW 3 Serie bij Severs Breeman en ervaar zelf waarom dit model al decennia lang een favoriet is onder autoliefhebbers.

The new BMW 3 Series in pictures

No cars selected
car selected
compare cars
Request a quotation