BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 822 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

Wat moet je verplicht in de auto hebben in het buitenland?

Wanneer je met jouw BMW of MINI op vakantie gaat, neem je waarschijnlijk iets meer mee dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Hiermee bedoelen wij niet alleen de extra bagage waarmee jij jouw auto vol kunt stoppen. In alle landen gelden namelijk verschillende regels over voorwerpen die verplicht in de auto moeten liggen. Wij hebben de verplichte benodigdheden van populaire autovakantielanden op een rijtje gezet. Zo kun jij goed voorbereid op vakantie met jouw BMW of MINI én voorkom je onnodige boetes!

Verplicht in België

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvest

De bestuurder is verplicht een veiligheidsvest te dragen bij pech of een ongeval. In auto’s met een Belgisch kenteken moeten een verbanddoos en een goedgekeurde brandblusser aanwezig zijn, waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken.

Verplicht in Denemarken

In Denemarken geldt, net zoals in Nederland, dat je niet verplicht bent om veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Je bent in Denemarken wél verplicht om een gevarendriehoek te gebruiken bij pech of een ongeval.

Verplicht in Duitsland

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvest
✓ Verbanddoos

Deze uitrusting is verplicht in voertuigen met een Duits kenteken. De bestuurder is altijd verplicht een veiligheidsvest te dragen bij pech of een ongeval. Verder is een milieu sticker in veel Duitse steden verplicht. De houdbaarheidsdatum van de inhoud van de verbanddoos mag niet verstreken zijn

Verplicht in Frankrijk

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvest

De bestuurder is in Frankrijk verplicht een veiligheidsvest te dragen bij pech of een ongeval. Denk verder aan een reservewiel en reservelampen. Een milieu sticker is in veel Franse steden verplicht. Een tolbadge is niet verplicht, maar wel handig. Met dit kastje in de auto ga je razendsnel door de tolpoorten en betaal je automatisch.

Verplicht in Italië

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvesten

Zowel de bestuurder als de passagiers van een auto zijn verplicht een reflecterend veiligheidsvest te dragen als ze buiten de bebouwde kom in het donker of bij slecht zicht vanwege pech of een ongeval de auto moeten verlaten. Neem voldoende veiligheidsvesten mee voor alle inzittenden.

Verplicht in Luxemburg

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvest

De bestuurder is verplicht een veiligheidsvest te dragen bij pech of een ongeval. Het veiligheidsvest moet worden bewaard op een goed bereikbare plaats (niet in de kofferbak). Neem ook reservelampen en een reservewiel mee. Bij pech of een ongeval is het gebruik van een gevarendriehoek alleen verplicht als jouw auto op de rijstrook staat (dus niet op de vluchtstrook). Je bent niet verplicht de gevarendriehoek achter de auto te plaatsen als je denkt dat dit gevaar oplevert voor jouw eigen veiligheid. 

Verplicht in Oostenrijk

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvest
✓ Verbanddoos
✓ Tolvignet

De bestuurder is verplicht om bij pech of een ongeval een veiligheidsvest te dragen. Denk ook aan reservelampen en een reservewiel. De houdbaarheidsdatum van de inhoud van de verbanddoos mag niet verstreken zijn en de verbanddoos moet stevig en vuilbestendig zijn. Tevens is in Oostenrijk een tolvignet verplicht.

Verplicht in Spanje

✓ Gevarendriehoek
✓ Veiligheidsvesten
✓ Reservewiel of bandenreparatieset

Voor alle inzittenden heb je een veiligheidsvest nodig. Rijd je met een caravan of aanhanger, dan is ook een brandblusser verplicht. In (huur)auto’s met een Spaans kenteken moeten twee gevarendriehoeken aanwezig zijn. 

Verplicht in Zwitserland

In Zwitserland geldt, net zoals in Nederland, dat je niet verplicht bent om veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Je bent in Zwitserland wél verplicht om een gevarendriehoek te gebruiken bij pech of een ongeval. Een tolvignet is tevens verplicht in Zwitserland.

Voor meer informatie over de verplichte benodigdheden voor jouw autovakantie, kun je de website van de ANWB raadplegen.

ANWB reiswijzer
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen