BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 805 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

BMW/MINI Service APK

Ook voor uw Algemene Periodieke Keuring (APK) bent u bij ons aan het juiste adres. Voor de APK krijgt u een herinnering van de overheid, omdat deze keuring niet behoort tot het voorgeschreven onderhoud: de APK is wettelijk verplicht. Wij doen alles wat nodig is voor de verkeersveiligheid. Mocht er iets meer nodig zijn, dan krijg u een heldere prijsopgave vooraf. Afspraak is afspraak.

Ons tarief is inclusief btw en afmeldkosten en bedraagt € 45,25. Een APK in combinatie met een grote onderhoudsbeurt is gratis. De APK duurt ongeveer één uur. Via onderstaande button maakt u eenvoudig een afspraak bij ons.

Werkplaatsafspraak maken

Wat houdt een BMW/MINI Service APK in?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) voor uw BMW of MINI is in Europa een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens de APK wordt gekeken of uw BMW of MINI nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieu eisen. Een APK is geen onderhoudsbeurt en mag alleen worden uitgevoerd door opgeleide APK keurmeesters. Is de APK van uw auto verlopen dan is het zeer belangrijk om zo snel mogelijk uw auto APK te laten keuren. Het is in Nederland strafbaar om zonder geldige APK met uw auto te rijden.

Waar controleren wij op tijdens een APK?

Tijdens de APK controle kijken wij uw BMW of MINI na op diverse punten. Voor uw verkeersveiligheid controleren wij de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie van uw auto. Verder controleren wij de kilometerstand, het chassisnummer en het voertuigbewijs van uw auto tijdens de APK controle. Wanneer alles in orde is, wordt uw auto goedgekeurd en kunt u weer veilig de weg op.

Hoelang duurt een APK controle?

Een APK keuring neemt ongeveer één uur in beslag. Het kan zijn dat er door een onafhankelijke keurmeester een steekproef wordt uitgevoerd om te controleren of wij als dealer de APK conform de regels hebben uitgevoerd. Wordt de steekproef op uw BMW of MINI uitgevoerd, dan is het aannemelijk dat uw wachttijd oploopt met 1 á 1,5 uur. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u daarover.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen