BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 877 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW M2

Op het gebied van puur rijplezier zet de nieuwe BMW M2 opnieuw de maatstaf in het premiumsegment van compacte sportauto’s. Hij is nog krachtiger, expressiever en voorzien van innovatieve uitrustingen. Het vermogen van de hoogtoerige 6-cilinder-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor stijgt met 15 kW (20 pk) naar 353 kW (480 pk). De BMW M2 staat vanaf het najaar van 2024 in onze showrooms met een consumentenadviesprijs vanaf €123.969.-.

De nieuwe BMW M2 is nu al samen te stellen en te bestellen. Vraag nu direct een offerte direct aan via onderstaande button
of vraag een gesprek aan met onze verkoopadviseurs.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Inspirerende prestaties
De nieuwe M2 Coupé is voorzien van een doorontwikkelde high-performance 6-cilinder-in-lijn motor welke zorgt voor een nóg betere prestatiebeleving. Met de standaard 8-traps Steptronic transmissie kan binnen een toerental van 6.250 t/min en 7.200 t/min een maximale koppel van 600 Nm behaald worden. Optioneel kan gekozen worden voor een handgeschakelde variant welke een maximale koppel van 550 Nm kent.
Dankzij optimalisatie van de reactie op het gaspedaal en responsiviteit van de aandrijfmodi in het M Setup menu beleef je een intensere rijbeleving en spontane reactie op de input van de bestuurder.
De 3,0-liter benzinemotor wijkt nauwelijks af van de motoren in de BMW M3 en BMW M4. Hiermee haalt hij de handgeschakelde versies van deze twee modellen in en vestigt zich nog steviger in de koppositie in het segment van compacte high-performance sportauto’s.
Ongeacht de transmissie is de nieuwe BMW M2, dankzij het toegenomen vermogen, 0,1 seconden sneller van 0 naar 100 kilometer/uur. en maar liefst 0,6 seconden sneller van stilstand naar 200 kilometer/uur.
Met de standaard automatische transmissie rij je in 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u en in 12,9 seconden naar de 200 km/u. De optioneel handgeschakelde versie doet 4,2 seconden over 0 naar 100 km/u en 13,7 seconden van stilstand naar 200 km/u.
De topsnelheid is begrensd op 250 km/u maar met het optionele M Driver’s Pack wordt dit verruimd naar 285 km/u.

Expressief exterieur
De compacte afmetingen en grote spoorbreedte zorgen voor een expressieve uitstraling. De M specifieke designdetails benadrukken niet alleen het sportieve en pure karakter van de nieuwe BMW M2 maar zorgen via de grote nierengrille en 3-delige luchtinlaat ook voor de juiste toevoer van koellucht voor een optimale temperatuur van het remsystemen en de aandrijving.
De ronde LED-koplampen met het dim- en grootlicht zijn een knipoog naar de iconische BMW 02 Serie en zijn geplaatst op de hoeken van de carrosserie. Onder de koplamp is U-vormige LED-verlichting geplaatst welke dient als dagrijverlichting en richtingaanwijzer.
Adaptieve LED-koplampen met grootlicht assistent zijn optioneel leverbaar.
Het profiel van het high-performance model heeft de kenmerkende elegante lijnen van de BMW Coupé modellen. Samen met de brede dorpelverbreders en krachtige wielkuipen ontstaat het beeld van een extreem sportieve, compacte tweedeurs. Als speciale optie is ook de nieuwe BMW M2 leverbaar met M Carbondak, dat het gewicht van de BMW met zo’n zes kilogram verlaagt en bovendien zorgt voor een lager zwaartepunt.
De eyecatcher van de achterzijde zijn de twee in het midden geplaatste uitlaateindpijpen in hoogglans zwart.
De nieuwe BMW M2 is leverbaar in drie unilakken, vijf metallic carrosseriekleuren en zes BMW Individual carrosseriekleuren. Het uitgebreide aanbod bestaat onder meer uit de nieuwe kleuren Sao Paulo Yellow, Fire Red metallic, Portimao Blau metallic en Skyscraper Grau metallic. Het BMW Individual aanbod omvat onder meer Java Green, Voodoo Blue, Grigio Telesto en Twilight Purple.

Vernieuwd innovatief interieur
De nieuwe BMW M2 is net als de nieuwe BMW 2 Serie Coupé voorzien van een nieuwe versie van het lederen M Sportstuurwiel. Dit stuurwiel heeft een afgeplatte onderzijde, nauwkeurig aangepaste spaken en subtiele middenmarkering. Afwijkend van de BMW 2 Serie Coupé is het stuur van de BMW M2 ook voorzien van een rode 12-uursmakering, schakelpaddles en M toetsen voor gepersonaliseerde instellingen. Optioneel is voor het eerst een met alcantara bekleed stuurwiel verkrijgbaar.
De lichtgewicht M Carbon kuipstoelen zijn nu beschikbaar als losse optie en niet meer uitsluitend in begrepen in het M Race Track Pack.
De digitale omgeving wordt aangestuurd door BMW Operating System 8.5 (OS 8.5) via het BMW Curved Display. De huidige versie van de BMW iDrive biedt een nieuw startscherm, dat permanent een grote kaartweergave van het navigatiesysteem of een ander afzonderlijk selecteerbaar display toont. De klimaatfuncties zijn voortaan digitaal te bedienen, het instellen van de temperatuur, stoelverwarming en optionele stuurverwarming gaat nu via een speciaal menu onderaan het bedieningsdisplay of zijn te besturen met een spraakcommando met de BMW Intelligent Personal Assistant.
Smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™ is standaard beschikbaar.
Op het gebied van rij- en parkeerassistentie zijn Front Collision Warning, Cruise Control met remfunctie, Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden, Lane Departure Warning en Parking Assistant met reversing assistant standaard aanwezig. Optioneel zijn onder meer de opties Driving Assistant en Active Cruise Control met Stop & Go functie beschikbaar.

De nieuwe BMW M2 in beeld

Offerte aanvragen Terug naar nieuws
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen