BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 877 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW M5 Sedan

Een nieuw tijdperk voor de BMW M5 Sedan met zijn zevende modelgeneratie. Het nieuwe BMW M GmbH model heeft nu voor het eerst een geëlektrificeerde aandrijflijn. De wereldpremière van de nieuwe BMW M5 Sedan vindt plaats op het prestigieuze Goodwood Festival of Speed in Engeland in juli 2024. De productie start in dezelfde maand in de BMW Group Fabriek in Dingolfing. De wereldwijde en Nederlandse marktintroductie volgt in november 2024, met een consumentenadviesprijs vanaf € 144.347,-.

Houd mij op de hoogte

Ongeëvenaarde rijprestaties
Het hart van de nieuwe BMW M5 beschikt over de nieuwste Plug-In Hybride aandrijflijn met M HYBRID technologie, dat een indrukwekkend systeemvermogen van 535 kW/727 pk en een maximumkoppel van 1.000 Nm levert. Deze kracht wordt gegenereerd door een combinatie van een krachtige BMW M TwinPower Turbo 4,4 liter V8-benzinemotor en een elektromotor van de vijfde generatie. Deze combinatie zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden, wat zelfs de meest veeleisende liefhebbers van snelheid en prestaties zal imponeren.

Het M HYBRID systeem biedt verschillende rijmodi, waaronder een volledig elektrische modus waarmee snelheden tot 140 km/u bereikt kunnen worden. De hoogspanningsbatterij biedt een elektrische actieradius van 67 tot 69 kilometer volgens de WLTP-testcyclus, wat ongeëvenaard is in dit segment. Het intelligente M xDrive vierwielaandrijvingssysteem zorgt voor optimale tractie en stabiliteit, terwijl de adaptieve M ophanging met elektronisch geregelde dempers een perfecte balans biedt tussen comfort en prestaties. De nieuwe BMW M5 is ook uitgerust met Integral Active Steering, waardoor de achterwielen tot 1,5 graden meedraaien voor verbeterde wendbaarheid en stabiliteit.

M rijdynamiek naar hoger niveau getild met M HYBRID aandrijflijn
De techniek is afgeleid van de BMW M Hybrid V8 hypercar die deelneemt in het World Endurance Championship. Het vermogen van de elektromotor om direct vanuit stilstand vermogen op te wekken en het naadloze samenspel van de verbrandingsmotor en de elektromotor zorgen ervoor dat het M HYBRID systeem onverwijld reageert op elke beweging van het gaspedaal. De lineaire vermogensafgifte die typisch is voor BMW M-modellen komt hier in bijzonder aantrekkelijke vorm tot uiting. De V8-motor van de nieuwe BMW M5 kan tot 7.200 toeren per minuut draaien, waardoor de bestuurder een onafgebroken krachtontwikkeling ervaart, zelfs in de bovenste regionen van het toerentalbereik. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 km/u, maar de begrenzer kan worden verhoogd tot 305 km/h met het optionele M Driver’s Pack.

Het sportuitlaatsysteem met M Sound van de nieuwe BMW M5 onderstreept de prestaties met een veelzijdig motorgeluid. De BMW M5 is uitgerust met elektrisch bediende kleppen en twee sets dubbele uitlaatpijpen, kenmerkend voor andere M-modellen. Elk van deze uitlaatpijpen heeft sierlijsten van 100 millimeter in zwart chroom.

Luxueus, sportief en elegant
Het design van de nieuwe BMW M5 is een meesterwerk van vorm en functie. Met uitgebouwde wielkasten, brede in carrosseriekleur gespoten zijbumpers en een sculpturale voorkant straalt de auto pure kracht en elegantie uit. De modelspecifieke C-stijl met nieuw lijnenspel en een in reliëf aangebracht “M5” logo op de Hofmeister-knik, geven de auto een onmiskenbare sportieve uitstraling. Binnenin biedt de BMW M5 een luxueuze en sportieve ambiance. Het interieur is voorzien van M specifieke kenmerken, waaronder multifunctionele M stoelen en een M lederen stuurwiel met verlichte M-knoppen. Het BMW Curved Display, standaard uitgerust met BMW Live Cockpit Professional, biedt een breed scala aan geavanceerde functies en M-specifieke weergaven.

De nieuwe BMW M5 is standaard voorzien van een verbeterde versie van BMW iDrive. Het is gebaseerd op BMW Operating System 8.5 en ontworpen voor gebruik via de iDrive controller en aanraak- en spraakbediening. Ook de standaard Merino lederen bekleding, de BMW Interaction Bar, airconditioning met vier zones, verwarmde voorstoelen, sfeerverlichting met M-specifieke binnenverlichting, waaronder Welcome and Goodbye Animation, en het glazen panoramadak spelen een rol in de exclusieve sfeer in het interieur. De standaarduitrusting voor de nieuwe BMW M5 biedt klanten het Bowers & Wilkins Surround Sound systeem, een draadloze oplaadlader, Comfort Access, een alarmsysteem en automatische bediening van de achterklep.

Diverse rijmodi voor persoonlijke voorkeur
Het bedieningspaneel op de middenconsole van de nieuwe BMW M5 bevat een modelspecifieke samenstelling van knoppen die kunnen worden gebruikt om de rijervaring op verschillende manieren aan te passen aan individuele voorkeuren. De ‘SETUP’ biedt directe toegang tot de configuratie van de aandrijflijn, Drivelogic, onderstel, stuurinrichting, rempedaal en M xDrive, evenals de intensiteit van de recuperatie van remenergie. Met de M-knoppen op het stuurwiel kunnen twee configuraties worden opgeslagen en opgeroepen. De Launch Control-functie is beschikbaar in alle menu-instellingen van M Setup, met uitzondering van de 2WD-modus van M xDrive vierwielaandrijving.

Als er op de DSC-knop wordt drukt, wordt de ‘M Dynamic Mode’ geactiveerd, die de DSC later laat ingrijpen als het gaat om het toepassen van de reminvoer en het verminderen van het motorvermogen. Het is ook mogelijk om DSC volledig uit te schakelen. Met een andere knop kan de bestuurder de M modus selecteren. Wanneer er wordt overgeschakeld van ROAD naar SPORT, blijven de interventies van de rijhulpsystemen beperkt tot alleen de essentiële functies die nodig zijn voor sportief rijden, zoals de inhoud die op het informatiedisplay wordt weergegeven. Met M drive professional, kan ook de TRACK modus gebruikt worden. Andere kenmerken van M Drive Professional zijn de M Laptimer en de Boost Control-functie, die de dynamiek maximaliseert bij accelereren en bij inhaalmanoeuvres.

Comfortabel rijden
Een ruimere keuze aan standaard- en optionele assistentiesystemen voor automatisch rijden en parkeren dan bij het vorige model, tilt zekerheid en comfort tijdens het dagelijks rijden naar een nieuw niveau. De standaarduitrusting voor de nieuwe BMW M5 bevat functies zoals de Front Collision Warning, Lane Departure Warning inclusief rijstrookterugkeer met stuurondersteuning, de Evasion Assistant, de Attentiveness Assistant en Speed Limit Info. De optionele Driving Assistant Professional voegt Active Cruise Control met Stop&Go-functie toe, samen met technologie zoals de Steering and Lane Control Assistant en automatische Speed Limit Assist.

De nieuwe BMW M5 is standaard uitgerust met de Parking Assistant Plus inclusief Reversing Assistant. Ondertussen maakt de optionele Parking Assistant Professional het mogelijk om automatisch te parkeren en manoeuvreren over een afstand van maximaal 200 meter en dit te bedienen vanuit de auto of met een smartphone zonder in de auto te zitten.

De BMW M5 Sedan in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen