BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 787 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 92 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Countryman

Hoger, langer en toch MINI – met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman – zowel volledig elektrisch aangedreven beschikbaar als met benzinemotoren – een stuk groter dan zijn voorganger. Bredere wielkuipen, karakteristiek charisma en een modern minimalistisch design met strakke oppervlakken geven de auto nog meer uitstraling. Vanbinnen biedt de robuuste en avontuurlijke MINI extra ruimte, comfort en veiligheid. Met de nieuwe MINI Experience Modes en verder uitgebreide assistentiesystemen, waaronder de spraakgestuurde MINI Intelligent Personal Assistant, wordt elke trip in de nieuwe MINI Countryman nog leuker en comfortabeler. Van de MINI Countryman zijn drie varianten verkrijgbaar: de MINI Countryman C (benzine), de MINI Countryman E en de MINI Countryman SE ALL4 (beiden elektrisch).

De MINI Countryman C heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 45.990,- en deze kunt u nu al pre-orderen! De MINI Countryman JCW is beschikbaar vanaf € 76.990,-. Laat uw gegevens achter via onderstaande button, dan nemen wij contact met u op.

Pre-Order de nieuwe MINI Houd mij op de hoogte

De nieuwe MINI designtaal: Charismatic Simplicity

Een recht en minimalistisch silhouet maakt de nieuwe MINI Countryman een avontuurlijke, veelzijdige en betrouwbare compacte cross-over. En toch heeft het sportieve off-roadmodel met zijn korte overhang, korte motorkap, tot 2.692 mm verlengde wielbasis en grote wielen de onmiskenbare MINI uitstraling. Door de reductie van het design krijgen de visuele driedeling, de ruiten rondom en een contrasterend dak die MINI typeren een nog sterkere impact.

De nieuwe MINI Countryman is vergroot naar 4.433 mm lengte, 1.843 mm breedte en 1.656 mm hoogte. Ook is de aerodynamica verbeterd voor een lager energieverbruik. Het design bestaat uit strakke oppervlakken en met de gebogen motorkap en verhoogde carrosserie ademt de veelzijdige nieuwe MINI Countryman robuustheid en minimalisme. De focus ligt meer op de carrosseriekleur, wat resulteert in een elegant uiterlijk.

Interieur: riant, digitaal, fascinerend en warm

De nieuwe MINI Countryman heeft geen extra scherm of instrumentenpaneel achter het stuur. Alle functies zijn te zien op het unieke centrale ronde OLED display of optioneel via een Head-Up display. Door dat minimalisme is er ruimer zicht naar voren. Net als bij de nieuwe MINI Cooper is voor het eerst textiel gebruikt voor de dashboardbekledingen. Het hele interieur is verdeeld in een boven- en een ondergedeelte. Verticale designelementen zijn de ventilatieopeningen en deurgrepen wat het karakter van de auto benadrukt.

De nieuwe MINI Countryman biedt bijna drie centimeter meer schouder- en elleboogruimte voorin, en 2,5 cm meer achterin. Tussen de voorstoelen verhoogt de brede, verstelbare centrale armsteun het zitcomfort. Het optionele panoramische dak kan half worden geopend en brengt licht in het interieur. Sportstoelen zijn verkrijgbaar in normale en een JCW-versie en optioneel met elektrische verstelling met memory functie. met de elektrisch verstelbare stoelen is ook een massagefunctie beschikbaar.

De drie stoelen achterin kunnen 13 centimeter worden verschoven en de rugleuningen kunnen tot een hoek van 12 graden worden versteld. Bij neergeklapte stoelen wordt de bagageruimte van 450 liter vergroot naar maximaal 1.530 liter, afhankelijk van de gekozen motorisering. Laadaccessoires voor de volledig elektrische MINI Countryman zitten opgeborgen in de bodem van de bagageruimte. Een elektrisch inklapbare trekhaak met trekvermogen tot 1.200 kg is optioneel verkrijgbaar.

MINI Interaction Unit: OLED-display voor een grote digitale sprong voorwaarts

Met zijn hoge resolutie en unieke nieuwe ronde vorm is het OLED display hét beeldbepalende element van het interieur. Met deze MINI Interaction Unit worden vele entertainment- en comfortfuncties bediend. Het ronde display, met een glazen omlijsting en een diameter van 24 centimeter, zit dichter bij de voorstoelen, zodat het makkelijker aan te raken is.

Het nieuwe MINI Operating System 9: moderne connectiviteit voor digitaalgemak

De nieuwe ontwerptaal ‘Charismatic Simplicity’ komt ook tot uiting in de gebruikersinterface. Nieuwe moderne designs en animaties op het ronde OLED-scherm verbeteren de intuïtieve interactie tussen bestuurder en auto. De MINI Operating System 9 bediening is een door BMW Group ontwikkeld besturingssysteem op basis van Android Open Source Project (AOSP). Samen met de nieuwe cloud based MINI navigatie voor bijzonder nauwkeurige routeberekening, snelle connectiviteit en optionele 5G-mogelijkheden, maakt de nieuwe MINI Countryman een grote sprong in de digitale wereld.

Via MINI Connected Upgrades kunnen functies digitaal worden bijbesteld. Met het optionele MINI Connected Package biedt de MINI Connected Store toegang tot praktische en entertainment-apps. De nieuwe AirConsole app is bijvoorbeeld een unieke vorm van in-car gaming op het ronde OLED-display voor alle passagiers, met de smartphone als controllers.

De nieuwe MINI Countryman in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen