BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 819 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

DE BMW M3 CS

BMW presenteert de BMW M3 CS voor modeljaar 2023. De nieuwe BMW M3 CS belichaamt meer dan ooit passie voor de autosport. De BMW M3 CS heeft een doordachte lichtgewicht constructie met veel componenten van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP), extra motorvermogen, een modelspecifieke onderstelafstemming, exclusieve designkenmerken en een uitrusting die is gericht op optimale beleving van de prestaties op het circuit. Dat alles wordt gecombineerd met het praktische gebruiksgemak van de BMW M3 Sedan. Zo heeft de nieuwe BMW M3 CS een eigen karakter, waarmee hij ook op de openbare weg iedere kilometer weer overtuigt met een puristisch en fascinerend M gevoel. De BMW M3 CS is leverbaar vanaf € 191.844,-.

Meer vermogen, minder gewicht

Meer vermogen

De BMW M3 CS is aangedreven door een speciaal ontwikkelde versie van de 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW M3/M4 met M TwinPower Turbo technologie en een hoge toerentalcapaciteit. De 3,0 liter motor is ook de basis voor de aandrijving van de BMW M4 GT3, die in 2022 direct de titel won in de DTM. De motor is gericht op een hoog vermogen en een maximale prestatie, met een topvermogen van 405 kW (550 pk), 30 kW (40 pk) hoger dan dat van de BMW M3 Competition Sedan. Dit extra vermogen wordt bereikt door gerichte aanpassingen aan de M TwinPower Turbo technologie, waaronder een verhoogde turbodruk van 1,7 naar 2,1 bar en een specifieke afstemming van het motormanagement.

Minder gewicht

De BMW M3 CS heeft een doordachte lichtgewicht constructie met veel componenten van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP), extra motorvermogen, een modelspecifieke onderstelafstemming, exclusieve designkenmerken en een uitrusting die is gericht op optimale beleving van de prestaties op het circuit.
Zo is niet alleen het dak van dit speciale M model gemaakt van carbon (CFRP), maar zijn ook de motorkap, frontsplitter, luchtinlaten voor, buitenspiegelkappen, achterdiffusor en achterspoiler gemaakt van dit hightech lichtgewicht materiaal.
In het interieur zijn ook talloze elementen van CFRP gemaakt. De standaard M Carbon kuipstoelen zorgen voor een verdere gewichtsbesparing. Dankzij de titanium einddempers is ook het uitlaatsysteem van de BMW M3 CS meer dan vier kilogram lichter. In totaal zorgt alle gewichtsbesparing dat de BMW M3 CS zo’n 20 kilogram lichter is dan de BMW M3 Competition Sedan met M xDrive.

Resultaat
Deze combinatie maakt een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,4 seconden mogelijk en zorgt voor imponerende rijeigenschappen die op alle vier de zitplaatsen volledig tot hun recht komen

BMW Curved Display met M specifieke weergave

Bij het BMW iDrive van de nieuwste generatie, op basis van het BMW Operating System 8, hoort het BMW Curved Display. In de cockpit van de BMW M3 CS bestaat het uit een 12,3 inch informatiedisplay en een Control Display met een diagonaal van 14,9 inch, die samen één gebogen glazen oppervlak vormen. Het BMW Curved Display is ergonomisch op de bestuurder gericht en maakt intuïtieve aanraakbediening nog gemakkelijker.

De grafische weergave van het informatiedisplay en de in kenmerkende M stijl getoonde inhoud ondersteunen de op prestaties gerichte rijbeleving. Alle voor het rijden relevante gegevens en informatie over de status van de BMW en instellingen zijn overzichtelijk weergegeven – met bovenaan de M typerende Shift Lights en onderaan de modi van de stabiliteitssystemen, M xDrive en de tractiecontrole. Op het thuisscherm van het Control Display zijn specifieke tegels met informatie over actuele voertuiginstellingen te zien, maar ook over zaken als bandenspanning en -temperatuur.

De BMW M3 CS in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen