BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 810 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De BMW Z4 M40i Pure Impulse Edition

Liefhebbers van puur rijplezier in een BMW M model met open dak kunnen uitkijken naar een nieuwkomer die perfect voldoet aan hun wensen: de Pure Impulse Edition van de BMW Z4 M40i. De roadster van modeljaar 2024 is in de topuitvoering voor het eerst ook leverbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De nieuwe combinatie van motor en transmissie is de kern van een aantrekkelijke uitrusting, die is ontwikkeld om meer dan ooit de nadruk te leggen op de opwindende ervaring van rijden met open dak, de essentie van de BMW Z4. De BMW Z4 M40i Pure lmpulse gaat in maart 2024 in productie en wordt geproduceerd door Magna Steyr Fahrzeugtechnik, productiepartner van BMW Group en gevestigd in de Oostenrijkse stad Graz.

Offerte aanvragen Neem contact op met mij

Exclusieve combinatie: 6 cilinder-in-lijn en een handgeschakelde 6-versnellingsbak
Met een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en een handgeschakelde 6-versnellingsbak is de nieuwe BMW Z4 M40i uniek in zijn segment – deze configuratie is ook bijzonder in het gamma van BMW. De enige andere modellen met een dergelijke aandrijflijn zijn high performance sportauto’s van BMW M GmbH. Nu komt daar de BMW Z4 M40i Pure Impulse bij – een model van BMW M Performance.

De 3,0 liter motor in de BMW Z4 M40i – die graag en gemakkelijk veel toeren maakt – dankt zijn prestatievermogen, snelle vermogensafgifte en zijdezachte souplesse aan de nieuwste M TwinPower Turbo technologie. Bijzondere kenmerken van de motor zijn onder meer een gesmede krukas, uitgebalanceerde zuigers en een watergekoeld uitlaatspruitstuk dat is geïntegreerd in de cilinderkop. Twin Scroll-turbotechnologie voorziet de zes verbrandingskamers van samengeperste lucht, waarvan een indirecte intercooler de temperatuur regelt. Andere toegepaste technologieën zijn High Precision Injection bij een druk tot 350 bar, Valvetronic variabele kleptiming en dubbele VANOS: volledig variabele nokkenastiming. Met een maximumkoppel van 500 Nm tussen 1.600 en 4.500 toeren per minuut genereert de motor overweldigende trekkracht. Het maximumvermogen van 250 kW (340 pk) is beschikbaar tussen 5.000 en 6.500 toeren per minuut.

In deze bijzondere uitvoering leidt een speciaal voor de BMW Z4 M40i ontwikkelde handgeschakelde 6-versnellingsbak het vermogen naar de achterwielen. Het is een modulaire transmissie, opgebouwd uit BMW M-specifieke componenten; de tandwielset en de assen zijn aangepast aan het vermogen van de 6-cilinder-in-lijn motor. Het uitwendige schakelmechanisme, bestaande uit de versnellingshendel, de geleider en de koppeling aan de transmissie, is eveneens specifiek voor de Pure Impulse Edition van de BMW Z4 M40i ontwikkeld en biedt het ongeëvenaarde schakelgevoel waarom BMW modellen bekendstaan. De directe vermogensoverdracht van de motor naar de transmissie gecombineerd met de gevoelsmatige eenheid van de bestuurder en de transmissie versterkt de emotionele band tussen bestuurder en auto. Dankzij de nauwkeurig gedefinieerde schakelwegen kan de bestuurder snel en intuïtief schakelen.

Pure Impulse Edition met specifieke uiterlijke kenmerken
Behalve de handgeschakelde 6-versnellingsbak, de verfijnde onderstelafstelling en de combinatie van lichtmetalen 19 en 20 inch M wielen voegt de Pure Impulse Edition ook specifieke designdetails toe aan het exterieur van de BMW Z4 M40i. Deze geven de roadster een scherper uiterlijk dat het meer op sportiviteit gerichte karakter van de auto onderstreept, terwijl ze ook een aanvulling zijn op de bekende M exterieurkenmerken voor een optimale luchtstroom en een aerodynamische balans. Daartoe behoren de uitgebreide M hoogglans Shadowline afwerking – waartoe ook de exclusieve emblemen op de voorste zijpanelen en op de achterzijde van de auto behoren – evenals de buitenspiegelkappen in hoogglans zwart, de speciaal ontwikkelde geleiding van de luchtstroom rond de achterwielkuipen en de rode remklauwen van het M Sportremsysteem.

Er zijn ook nieuwe carrosseriekleuren voor de Pure Impulse Edition. Frozen Deep Green metallic is een nieuwe kleur voor Europa, terwijl exemplaren voor de Noord-Amerikaanse markt in San Remo Grün metallic leverbaar zijn.  De kleur Frozen Deep Green metallic is voorbehouden aan de Pure Impulse Edition, dat is immers de topversie van de roadster. De kleur San Remo Grün metallic is ook beschikbaar voor de BMW Z4 sDrive20i en de BMW Z4 sDrive30i.

Exclusieve interieurafwerkingen voor de BMW Z4 Pure Impulse
Het interieur van de BMW Z4 is ontworpen voor onbeperkt rijplezier met een modern en verfijnd sportautogevoel. De op de bestuurder gerichte cockpit en de modelspecifieke sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun ondersteunen dit doel. Het interieur combineert strakke lijnen die naar voren zijn gericht.

De Pure Impulse Edition omvat ook M specifieke designdetails in het interieur, aangevuld met andere exclusieve elementen. Zo bedient de bestuurder de handgeschakelde 6-versnellingsbak via de M versnellingshendel met modelspecifieke mof. De Vernasca lederen bekleding in Cognac met zwarte M biezen – óók exclusief voor de BMW Z4 M40i Pure Impulse – stralen een mix van hoogwaardige elegantie en sportieve flair uit. De bekleding is afgewerkt met interieurlijsten in hoogglans zwart.

De BMW Z4 M40i Pure Impulse Edition in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen