BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 862 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW 1 Serie

De BMW 1 Serie heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van zijn vierde modelgeneratie. Dit model, dat synoniem staat voor rijplezier en sportiviteit in het premium compacte segment, belooft opnieuw te imponeren met zijn verbeterde technologie, efficiënte motoren en dynamische design. De nieuwe BMW 1 Serie wordt in oktober 2024 geïntroduceerd en kent een consumentenadviesprijs vanaf € 41.507,-. U kunt de nieuwe BMW 1 Serie nu al samenstellen! Lees verder om alles te ontdekken over de nieuwste BMW 1 Serie en waarom dit model een uitstekende keuze is voor liefhebbers van sportieve premium auto’s.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Een duurzaam en innovatief ontwerp
De nieuwe BMW 1 Serie combineert sportiviteit met duurzaamheid dankzij de efficiënte motoren met 48v Mild Hybrid technologie. Deze technologie zorgt niet alleen voor een betere brandstofefficiëntie, maar ook voor een soepelere en krachtigere rijervaring. Bovendien draagt het productieproces van de BMW 1 Serie bij aan duurzaamheid door het gebruik van gerecyclede materialen en een focus op grondstofbesparing. Het interieur van de BMW 1 Serie is volledig vernieuwd en straalt moderniteit uit. Met het nieuwe BMW iDrive systeem met QuickSelect en BMW Operating System 9 biedt de auto een intuïtieve en geavanceerde digitale gebruikerservaring. Dit systeem maakt gebruik van innovatieve digitale diensten die het rijplezier en comfort naar een hoger niveau tillen.

Sportief exterieur en geavanceerde technologie
De nieuwe BMW 1 Serie onderscheidt zich door zijn dynamische en sportieve ontwerp. De lange motorkap, naar achteren geplaatste passagierscompartiment en gespierde achterzijde accentueren het sportieve karakter van de auto. De vernieuwde nierengrille en LED koplampen met adaptieve technologie zorgen voor een krachtige en moderne uitstraling. Met afmetingen die iets groter zijn dan zijn voorganger, biedt de BMW 1 Serie meer ruimte en comfort zonder in te boeten op zijn kenmerkende dynamiek. Het nieuwe model is verkrijgbaar in diverse carrosseriekleuren, inclusief unieke BMW Individual kleuren en een optioneel contrasterend zwart dak.

BMW M versies met onderscheidend sportief karakter
Het M Sportpakket en M Sport Design zijn optionele uitrustingen die bij de Europese introductie beschikbaar zijn en de nieuwe BMW 1 Serie nog dynamischer maken. M-specifieke designkenmerken zijn onder meer de grote luchtinlaten in de voorbumper, grotere dorpelverbreders en een achterbumper met diffuserinzet.

Aan de top van het modellengamma staat de zeer sportieve BMW M135 xDrive. Dit model wordt aangedreven door een viercilinder-in-lijn benzinemotor met 221 kW (300 pk) en is voorzien van een Adaptief M Onderstel met M Sport Steering en intelligente vierwielaandrijving. De BMW M135 xDrive accelereert van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden. De M specifieke nierengrille met horizontale lamellen, de M buitenspiegelkappen en vier uitlaateindpijpen maken de BMW M135 xDrive direct herkenbaar als de topversie. De gesmede 19 inch lichtmetalen wielen zijn exclusief voor de BMW M135 xDrive leverbaar. Het M Sportpakket Pro en modelspecifieke BMW M Performance Parts zijn er voor alle versies van de nieuwe BMW 1 Serie.

Nieuwe generatie motoren, 7-traps Steptronic automaat met dubbele koppeling
Net als de motor in de BMW M135 xDrive zijn ook de andere motoren in de nieuwe BMW 1 Serie van de nieuwste generatie modulaire motoren van BMW Group. De driecilinder benzinemotor in de BMW 120 en de viercilinder dieselmotor in de BMW 120d zijn gecombineerd met 48 volt Mild Hybrid technologie. Die technologie verbetert zowel de efficiëntie als de directe vermogensafgifte. Alle motoren zijn gekoppeld aan een 7-traps Steptronic automaat met dubbele koppeling.

Met een vermogen van 125 kW (170 pk) accelereert de nieuwe BMW 120 van 0 naar 100 km/h in 7,8 seconden. De nieuwe BMW 120d heeft een vermogen van 120 kW (163 pk) en accelereert van 0 naar 100 km/h in 7,9 seconden. De BMW 118d, eveneens aangedreven door een viercilinder dieselmotor met 110 kW (150 pk) vermogen, accelereert in 8,3 seconden van 0 naar 100 km/h.

Sportieve premium sfeer, leervrij interieur
Het nieuwe interieur van de nieuwe BMW 1 Serie is standaard volledig leervrij. Het heeft een moderne premium sfeer met sportieve accenten en royale ruimte voor vijf personen. Nieuw ontworpen stoelen bieden uitstekend comfort voor lange reizen. Sportstoelen in Econeer-uitvoering, met bekleding van gerecycled polyester, en M Sportstoelen zijn optioneel. Bekledingen in Veganza geperforeerd leder zijn ook leverbaar, een bekleding met leerachtige eigenschappen. De Veganza/Alcantara uitrusting is onderdeel van het M Sportpakket en behoort tot de standaarduitrusting van de BMW M135 xDrive.

Stoelverwarming en talrijke elektrische verstelmogelijkheden – inclusief geheugen – zijn opties voor alle stoelversies. Lendensteunen zijn een optie evenals een massagefunctie. BMW monteert standaard een tussenairbag tussen bestuurder en voorpassagier om de bescherming van de inzittenden nog verder te verbeteren. Met de rugleuningen van de achterbank neergeklapt neemt de bagageruimte toe van 380 liter naar 1.200 liter. Voor de BMW 120 en BMW 120d is dat van 300 naar 1.135 liter.

Geavanceerde systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren
De nieuwe BMW 1 Serie biedt een uitgebreid assortiment rijassistentiesystemen. Tot de standaarduitrusting behoort Driving Assistant met Front Collision Warning, Lane Departure Warning, Exit Warning en Traffic Sign Recognition, evenals Parking Assistant met Reversing Assistant. Behalve hoogwaardige assistentiesystemen omvat de uitgebreide standaarduitrusting van de nieuwe BMW 1 Serie onder meer automatische airconditioning, elektrisch inklapbare buitenspiegels en de BMW Live Cockpit Plus inclusief het cloud-based navigatiesysteem BMW Maps.

De nieuw ontworpen versnellingsschakelaar en het BMW Curved Display onderstrepen de moderne, premium sfeer in het interieur. Het volledig digitale displaysysteem omvat het 10,25-inch infodisplay en het 10,7-inch Touch Control Display. BMW heeft het aantal knoppen en bedieningselementen aanzienlijk beperkt dankzij het gebruik van digitale technologie. De airconditioning in de nieuwe BMW 1 Serie is eveneens digitaal aangestuurd. Als alternatief voor het standaard sportstuurwiel is het eveneens nieuwe lederen M Sportstuurwiel leverbaar. Dat is onderdeel van het M Sportpakket en is voorzien van schakelpaddles voor handmatig schakelen.

Nieuw BMW Operating System 9, BMW iDrive met QuickSelect en BMW Digital Premium
BMW voorziet de nieuwe BMW 1 Serie van de nieuwste versie van BMW iDrive met QuickSelect voor gemakkelijke en intuïtieve bediening van voertuigfuncties. QuickSelect biedt directe toegang tot die functies zonder omweg via een submenu. Het nieuwe BMW iDrive is volledig gericht op aanraak- en stembediening. Het is gebaseerd op het BMW Operating System 9, dat ook de basis is voor persoonlijke selecties van aanvullende digitale diensten.

BMW Digital Premium is voor de nieuwe BMW 1 Serie te boeken in de BMW ConnectedDrive Store. Dat maakt het mogelijk om in de auto landspecifieke apps te gebruiken, zoals muziek- streaming, nieuws en games, als onderdeel van een abonnement. Het aanbod omvat ook datagebruik voor alle digitale diensten en apps in de BMW ConnectedDrive Store. BMW Digital Premium breidt ook de functies van BMW Maps uit evenals de selectie van My Modes en de verlichting voor de Welcome Light animatie.

Smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™ is standaard in de nieuwe BMW 1 Serie. Met BMW ID en de My BMW App kan de BMW 1 Serie berijder eenvoudig de gebruikerservaring personaliseren. De BMW Digital Key Plus met draadloze ultrabreedbandtechnologie voor daarvoor geschikte smartphones met iOS of Android besturingssystemen en de Apple Watch kunnen optioneel ook worden ingesteld via de My BMW App.

De nieuwe BMW 1 Serie in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen