BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 824 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

KRACHTIG, DYNAMISCH EN RUIMTELIJK

BMW heeft de nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer gelanceerd. Deze tweede generatie BMW van het compacte premium segment heeft een krachtige en dynamische uitstraling en is voorzien van de nieuwste technologieën. Er zijn 4 varianten beschikbaar met motoriseringen tussen de 136 PK en 218 PK. In de zomer van 2022 zullen twee Plug-in Hybride modellen worden toegevoegd. De BMW 2 Serie Active Tourer is leverbaar vanaf € 41.558,-.

Offerte aanvragen Vraag een proefrit aan

HIGHLIGHTS

✔️ Standaard rijk uitgerust
✔️ Verbeterd zicht rondom
✔️ Volledig vernieuwd design
✔️ Operating System (OS) 8
✔️ BMW Curved Display

HET EXTERIEUR

Een nóg krachtigere en meer minimalistische uitstraling

Aan het concept van de BMW 2 Serie Active Tourer is weinig gesleuteld, maar qua vorm zijn er wel wat opvallende verschillen ten opzichte van het oude model te zien. Zo heeft de neus van dit nieuwe model gelijkenissen met de 1 Serie, de koplampen zijn compacter en iets hoger dan de grill in het front gepositioneerd. Ook de zijspiegels zijn niet meer op een A-lijn bevestigd, maar deze komen vanuit de portieren zelf. Dit zorgt voor een verbeterd zicht rondom.
De achterzijde oogt door de compacte LED-achterlichten en de brede schouderlijn nóg krachtiger. Doordat de uitlaten onzichtbaar in de achterbumper zijn geïntegreerd, creëert dit een minimalistische uitstraling.

Qua afmeting lijkt de nieuwe 2 Serie Active Tourer net ietsje groter dan het vorige model. De lange wielbasis en grotere spoorbreedte zorgen voor een perfecte combinatie van sportief rijden en grote mate van comfort onder alle omstandigheden. Afhankelijk van de uitvoering, is dit model leverbaar met 16 of 17 inch lichtmetalen wielen. Optioneel op dit model zijn de 19 inch lichtmetalen wielen en een Luxury Line of M Sportpakket. De nieuwe 2 Serie Active Tourer is leverbaar in twee uni- en acht metallic carrosseriekleuren.

MOTORISERINGEN

◼️ BMW 218i Active Tourer – 100 kW / 136 pk – vanaf € 41.558,-
◼️ BMW 220i Active Tourer – 125 kW / 170 pk – vanaf € 42.419,-
◼️ BMW 223i Active Tourer – 160 kW / 218 pk – vanaf € 45.855,-
◼️ BMW 218d Active Tourer – 110 kW / 150 pk – vanaf € 46.343,-

De 220i en 223i motoren worden beiden ondersteund door een nieuwe versie van 48V mild hybrid technologie, waarmee het totale vermogen met 14 kW /19 pk wordt versterkt.

HET INTERIEUR

Het interieur van de nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer heeft een volledig nieuwe vormgeving gekregen, welke overeenkomsten heeft met het interieurconcept van de BMW iX. Wat direct opvalt, is het slanke dashboard met het BMW Curved Display, wat van de stuurkolom tot halverwege het dashboard loopt. Het bedieningspaneel is geïntegreerd in een ‘zwevende’ centrale armsteun en heeft een fors gereduceerd aantal bedieningselementen. Het middenconsole is voorzien van grote bekerhouders en een vernieuwd smartphonevak, waardoor de telefoon goed zichtbaar blijft voor de bestuurder en voorpassagier en optioneel draadloos op te laden is.
Ook aan comfort is gedacht. Mede dankzij de meervoudig verstelbare stoelen biedt de nieuwe Active Tourer aanzienlijk meer comfort op lange afstanden dan zijn voorganger. Er is een grote keuze uit verschillende kunstlederen en lederen bekleding en optioneel kan er gekozen worden voor sportstoelen, die extra veel steun bieden dankzij de scherp geaccentueerde zijkanten. De BMW 2 Serie Active Tourer is ruimtelijk opgezet en biedt veel mogelijkheden voor opbergruimte. De achterbank kan bijvoorbeeld 13 centimeter naar voren geschoven worden om de achterbak te vergroten. Met de achterbank in ‘cargo positie’ wordt de bagageruimte met 90 liter vergroot. Dit biedt een totale bagageruimte van 415 tot 1455 liter waarvan de achterklep elektrisch op afstand te openen en te sluiten is.

UITRUSTING EN INNOVATIE

Naast een volledig nieuw design, is de nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer standaard rijk uitgerust en voorzien van de nieuwste technologieën en innovaties. Onder andere het BMW Maps navigatiesysteem, 2-zone automatische airco, een lederen sportstuurwiel, automatische verlichting, Park Assist met achteruitrijcamera, Reversing Assistant, vier USB-C poorten en 12 Volt aansluitingen op verschillende plekken zijn standaard toegevoegd aan de optielijst. Ook de veiligheidssystemen hebben een upgrade gehad, zo heeft de Cruise Control nu standaard ook een remfunctie welke reageert op tegemoetkomend verkeer bij links afslaan en op voetgangers en fietsers bij rechts afslaan. Uiteraard is het mogelijk om deze standaard opties aan te vullen om de BMW 2 Serie Active Tourer helemaal naar eigen wens te maken. Onder de optionele opties vallen; het Harman Kardon Sound System, een glazen panoramadak, een spiegelpakket, Active Cruise Control, BMW Head-up Display, Surround view en de BMW Drive Recorder. Met Functions on Demand is het zelfs mogelijk om sommige functies achteraf te installeren, mits de hardware dit toelaat.
De nieuwe generatie van het iDrive bedieningssysteem maakt in de BMW 2 Serie Active Tourer zijn debuut in het kleinere segment en is gebaseerd op het nieuwe Operating System 8. Kenmerkend hiervoor is het BMW Curved Display in combinatie met de BMW Intelligent Personal Assistent.

Meer over het nieuwe BMW iDrive

DE BMW 2 SERIE ACTIVE TOURER IN BEELD

Vraag een offerte aan Proefrit plannen Terug naar nieuws
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen