BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
 • Klanten beoordelen ons met een 9/10
 • 831 BMW's en MINI's op voorraad
 • Erkende BMW en MINI garantie
 • Persoonlijk contact
 • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio, die wereldwijd in maart 2024 worden geïntroduceerd, belichamen het premium karakter van BMW met een focus op rijplezier en een elegant sportief design. Het exterieurdesign is aangepast met moderne accenten en nieuwe uitrustingen, terwijl het interieur wordt gekenmerkt door het baanbrekende cockpit design, inclusief het BMW Curved Display en de nieuwste evolutie van BMW iDrive met QuickSelect, gebaseerd op het nieuwe BMW Operating System 8.5.

Exterieur
Potentie, elegantie en authenticiteit zijn de hoofdthema’s van het design van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio. Specifieke designkenmerken van de BMW 4 Serie zijn de krachtige voorzijde met slanke LED koplampen en verticale BMW nierengrille. De luchtinlaten van de voorover gekantelde grille hebben een gaasstructuur, zowel in standaarduitvoering als met het M Sportpakket. De omlijsting is voortaan uitgevoerd in mat chroom. De koplampen zijn zowel visueel als functioneel verbeterd. De LED units zijn opnieuw vormgegeven, waarbij dim- en grootlicht gebruikmaken van dezelfde LED module. Een paar van verticale en licht pijlvormige LED units vormen de dagrijverlichting en richtingaanwijzers.

Bij de adaptieve LED koplampen horen ook expressieve Laserlight achterlichten. Deze technologie debuteerde op de high-performance BMW M4 CSL en wordt nu voor het eerst toegepast op een volumemodel. Bij de nieuwe BMW 4 Serie modellen verlichten de laserdiodes een glasvezelbundel, waarmee de achterlichten een complex grafisch lichtbeeld vertonen. De lijnen van het driedimensionale Laserlight geven de achterlichten een exclusief en onmiskenbaar design. Een diffusorelement in de achterbumper is voortaan uitgevoerd in hoogglans zwart. De uitlaateindpijpen, die links en rechts in de achterbumper zijn geïntegreerd, zijn gegroeid van 90 naar 100 mm in diameter.

Nieuwe carrosseriekleuren en lichtmetalen wielen
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio zijn beschikbaar met keuze uit twee unilakken en acht metallic carrosseriekleuren. Nieuw in het aanbod zijn de kleuren Cape York Grün metallic en Fire Rot metallic. Daarnaast is een breed aanbod BMW Individual carrosseriekleuren beschikbaar. Ook is een reeks nieuwe lichtmetalen wielen aan het aanbod toegevoegd, waaronder drie 19-inch M wielen in dubbelspaak styling in Jet Black of een Bicolor uitvoering. Er zijn ook nieuwe lichtmetalen BMW Individual wielen met een Y-spaak styling in Midnight Grey.

Progressief interieur
Standaard sportstoelen en nieuw ontworpen stuurwielen maken de rijbeleving in de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio nog intenser. Het grote BMW Curved Display zorgt voor een frisse en moderne interpretatie van de voor BMW typerende focus op de bestuurder. De standaarduitrusting is uitgebreid met Ambiance verlichting en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Het aanbod van optionele uitrustingen is opnieuw gestructureerd, voor nog meer doelgerichte personalisatie. Er zijn ook nieuwe met leder beklede stuurwielen leverbaar met een moderner en sportiever design, verlichte multifunctietoetsen en schakelpaddles. Het M Sportpakket omvat een M Sportstuurwiel met driespaakdesign, een afgeplatte onderzijde en een subtiele 12-uursmarkering.

Innovatief dashboard
Het vernieuwde BMW iDrive met QuickSelect zorgt voor een verbeterde bediening van de ventilatie en klimaatcontrole. Het instellen van de temperatuur, de intensiteit van de ventilatie en – indien van toepassing – de stuur- en stoelverwarming is voortaan per aanraking instelbaar via het BMW Curved Display of per spraakcommando via de BMW Intelligent Personal Assistant. Nieuwe bedieningselementen voor de luchtuitstroomopeningen in het dashboard maken het mogelijk om de luchtstroom met draai- en kantelbewegingen naar wens aan te passen. De standaard Ambiance verlichting omvat nu ook contourverlichting, geïntegreerd in de rand van de centrale luchtuitstroomopeningen. Net als bij de verlichting in de voetenruimtes, het opbergvak in het voorste deel van de middenconsole en de portiergrepen, zijn de kleur en helderheid van het licht aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Er is keuze uit negen kleuren.

Aandrijving en rijbeleving: krachtig, efficiënt en bijzonder zelfverzekerd
Het motorenaanbod voor de nieuwe BMW 4 Serie modellen bestaat uit krachtige en efficiënte viercilinder benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo technologie en elektrificatie in de vorm van 48V mild hybrid technologie. Een 8-traps Steptronic Sport transmissie is voor alle modellen standaard. Bij de M Performance modellen zijn zes-in-lijnmotoren onder de motorkap te vinden. Afhankelijk van de motorvariant wordt dit vermogen op de weg gebracht via achterwielaandrijving of intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving.

De zes-in-lijnmotoren en viercilinder dieselmotor zijn voorzien van 48V mild hybrid technologie, voor een meer directe vermogensafgifte en extra efficiëntie. Een 48V starter-generator biedt 8 kW (11 pk) extra vermogen bij de minste aanraking van het gaspedaal. Deze elektrische boost zorgt voor een extra dynamische acceleratie vanuit stilstand en bij tussenacceleraties, evenals ondersteuning bij constante snelheid. Het mild hybrid systeem regenereert energie tijdens het remmen en vertragen. De energie wordt opgeslagen in een 48V batterij die zowel de starter-generator als het reguliere 12V systeem voedt. Zo werken ook de stroomverbruikers van de BMW nog efficiënter.

Breed aanbod van systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren
Op het gebied van geautomatiseerd rijden en parkeren zijn de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio standaard uitgerust met Front Collision Warning met remingreep, Cruise Control met remfunctie, Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, handmatige Speed Limit Assist en Lane Departure Warning met stuurcorrecties. Het Driving Assistant Professional Pack met Steering and Lane Control Assistant is optioneel, evenals Active Cruise Control met Stop&Go functie, automatische Speed Limit Assist, routeafhankelijke cruise control en herkenning van verkeerslichten. Geautomatiseerd in- en uitparkeren is mogelijk dankzij de standaard aanwezige Parking Assistant, inclusief een achteruitrijcamera en de Reversing Assistant. Parking Assistant Plus met Park View, Panorama View en Remote 3D View is optioneel.

Een greep uit het motorenaanbod

BMW 420i Coupé:

 • Vier-in-lijn benzinemotor, 8-traps Steptronic transmissie.
 • Inhoud: 1.998 cc, vermogen: 135 kW (184 pk) bij 5.000 – 6.500 t/min.
 • Max. koppel: 300 Nm bij 1.350 – 4.000 t/min.
 • Acceleratie 0 – 100 km/h in 7,5 seconden, topsnelheid 240 km/h.

BMW 420i Cabrio:

 • Vier-in-lijn benzinemotor, 8-traps Steptronic transmissie.
 • Inhoud: 1.998 cc, vermogen: 135 kW (184 pk) bij 5.000 – 6.500 t/min.
 • Max. koppel: 300 Nm bij 1.350 – 4.000 t/min.
 • Acceleratie 0 – 100 km/h: 8,2 seconden, topsnelheid 236 km/h.

BMW 420d Coupé:

 • Vier-in-lijn dieselmotor, 48V mild hybrid, 8-traps Steptronic transmissie, [BMW xDrive].
 • Inhoud: 1.995 cc, vermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 t/min.
 • Max. koppel: 400 Nm bij 1.750 – 2.500 t/min.
 • Acceleratie 0 – 100 km/h in 7,1 [7,4] seconden, topsnelheid 240 [238] km/h.

De nieuwe BMW 4 Serie in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen