BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 822 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

DE NIEUWE BMW i7

De nieuwe BMW 7 Serie zet de toon op het gebied van innovatief en puur rijplezier, ongeëvenaard comfort voor lange reizen en een digitale belevingswereld van topklasse. Bij deze nieuwe interpretatie van individuele en luxueuze mobiliteit staat de BMW i7 centraal. Het volledig elektrische vlaggenschip past naadloos in de top van het BMW modelportfolio en laat zien hoe duurzaam een premium toplimousine kan zijn.

Plan mijn proefrit

Uniek, innovatief en comfortabel
De voorzijde van de nieuwe BMW i7 wordt gedomineerd door designelementen die typerend zijn voor het merk. Toch onderscheidt het luxe topmodel zich duidelijk van zijn merkgenoten. Met unieke uitrustingen, zoals het BMW Theatre Screen, het intuïtieve BMW iDrive bedieningsconcept met BMW Curved Display en de Manoeuvre Assistant voor automatisch parkeren en manoeuvreren, belichaamt de nieuwe BMW 7 Serie de innovatiekracht van BMW Group. De aantrekkelijke combinatie van een nieuw in-car entertainment system, de nog verder verfijnde uitrusting Executive Lounge (beide optioneel) en nieuwe materialen van bijzonder hoge kwaliteit resulteert in buitengewoon reiscomfort.

Exterieur
De krachtige en exclusieve uitstraling van de nieuwe BMW i7 verwijst naar de unieke rijbeleving en progressieve luxe, gecombineerd met een riant interieur en een innovatieve digitale belevingswereld voor de passagiers achterin. De vernieuwde voorzijde met de nieuw geïnterpreteerde dubbele ronde koplampen en BMW nierengrille geeft de 7 Serie een krachtig en onderscheidend uiterlijk.

De nieuwe BMW 7 Serie beschikt standaard over adaptieve LED koplampen met matrix grootlicht en de antiverblindings-grootlichtassistent BMW Selective Beam. De verlichtingsfuncties zijn over twee koplampunits per zijde verdeeld. De extreem smalle lichtunits boven in de voorzijde combineren dagrijverlichting, richtingaanwijzers en positielichten. De optionele BMW Iconic Glow kristalkoplampen creëren een uniek lichteffect: in L-vorm geplaatste en van achter met LEDs verlichte, fonkelende Swarovski kristallen vormen het positielicht en de dagrijverlichting. Dim- en grootlicht bevinden zich in de onderste, donkere units die verzonken liggen in de voorbumper.

Het indrukwekkende design van de voorzijde krijgt extra uitstraling met de standaard BMW Iconic Glow nierengrille. De verlichte contouren hiervan creëren samen met de BMW Iconic Glow kristalkoplampen een expressieve verlichtingsfunctie bij het ont- en vergrendelen van de auto. De lange portieren zorgen voor een comfortabele in- en uitstap voor de achterpassagiers. Ook de achterzijde van de nieuwe BMW 7 Serie springt in het oog met gestructureerde, royale oppervlakken. De slanke LED achterlichten scheppen een beeld van minimalistische elegantie en zijn ver doorgetrokken in de flanken.

Bij de BMW i7 verwijzen BMW i blauwe designelementen naar zijn toonaangevende duurzame aandrijflijn. De designelementen van het optionele M Sportpakket benadrukken juist de merktyperende dynamiek. De nieuwe BMW 7 Serie is ook beschikbaar met het M Sportpakket Pro. De in de loop van 2023 te introduceren M modellen van de 7 Serie zullen zowel qua design als qua rijdynamiek een bijzonder krachtige indruk maken. Voor deze modellen wordt bovendien een M Performance Pack als optie leverbaar.

Digitale innovatie
De cockpit van de nieuwe BMW 7 Serie beschikt over aanzienlijk minder toetsen, schakelaars en knoppen dan de voorganger. Dit is te danken aan het BMW Curved Display en de daarmee samengaande digitalisatie. De volledig digitale weergavencombinatie bestaat uit een 12,3 inch Info Display achter het stuur en een Touch Control Display met een schermdiagonaal van 14,9 inch boven de middenconsole. Het stuurwiel en de transmissiehendel zijn eveneens nieuw ontworpen. Een primeur is de BMW Interaction Bar: een combinatie van designelement en nagenoeg onzichtbare bedieningselementen. Dit functionele component op het dashboard wordt van achter verlicht en loopt door in de voorportieren.

Uniek entertainment dankzij BMW Theatre Screen
Het BMW Theatre Screen, dat zich vanaf de hemelbekleding naar beneden laat zakken, met ingebouwde Amazon Fire TV, vormt een unieke beleving voor de passagiers achterin. Met zijn 31,3 inch touchscreen en 8K resolutie, Bowers & Wilkins Surround Sound System met optionele shakers in de stoelen en 5,5 inch touch panels in de achterportieren (BMW Touch Command) transformeert de ruimte achterin de nieuwe BMW 7 Serie in een mobiele home cinema. Zo kunnen de passagiers onder andere films streamen, gamen, naar muziek luisteren of informatie opzoeken. Bestuurder en voorpassagier kunnen voor het eerst ook gebruikmaken van YouTube video on-demand streaming op het Touch Control Display. Het voor 5G geschikte ontvangstsysteem in de nieuwe BMW 7 Serie biedt high speed connectiviteit.

De inzittenden van de BMW i7 kunnen daarnaast genieten van een andere, onmiskenbare geluidservaring: BMW IconicSounds Electric biedt voor elke rijbeweging de passende sound. Voor het eerst zijn alle door de gerenommeerde filmmuziekcomponist Hans Zimmer in samenwerking met BMW Group ontwikkelde soundscapes beschikbaar.

Nieuwe comfortstoelen standaard, verfijnde Executive Lounge
Standaard beschikt de nieuwe BMW 7 Serie over nieuw ontwikkelde comfortstoelen. Deze bieden een groter zitoppervlak dan in de voorganger, alsmede uitgebreide elektrische verstelmogelijkheden, stoelverwarming en een lendensteun voor bestuurder en voorpassagier. De als optie leverbare multifunctionele stoelen voor- en achterin omvatten tevens actieve stoelventilatie met geoptimaliseerde koeling en een massagefunctie met negen programma’s (onderdeel van het Executive Pack). De optionele uitrusting Executive Lounge zorgt voor ongeëvenaard zitcomfort. De stoel rechts achterin is voorzien van een op de zitting aansluitende steun voor de onderbenen en biedt een nog comfortabeler rustpositie.

Innovatieve technologie voor automatisch parkeren en manoeuvreren
De nieuwe BMW 7 Serie biedt meer systemen voor automatisch rijden en parkeren dan ooit tevoren, zowel standaard als optioneel. Zijn innovatieve technologieën vormen niet alleen de basis voor een perfect functioneren van alle nu beschikbare systemen, maar ook voor de implementatie van Level 3 geautomatiseerde rijfuncties in de nabije toekomst. De combinatie van Active Cruise Control met Stop & Go functie en Steering & Lane Control Assistant maakt nu al een hoog niveau van autonoom rijden mogelijk. Met Speed Limit Assist, Route Monitoring, herkenning van verkeerslichten en Active Navigation kunnen de stuurbewegingen en de snelheid van de auto zeer nauwkeurig op de actuele rijsituatie worden afgestemd.

Het bedieningsconcept BMW iDrive met BMW Operating System 8
Standaard aan boord van de nieuwe BMW 7 Serie is het intuïtieve bedieningsconcept BMW iDrive. Daarmee heeft de bestuurder verschillende mogelijkheden voor het bedienen van auto-, navigatie-, infotainment- en communicatiefuncties, alsmede voor het gebruik van digitale diensten. De basis hiervoor vormt de nieuwste generatie software van het BMW Operating System 8. Interactie tussen bestuurder en BMW via spraak en aanraking staat hierbij centraal. Samen met het BMW Curved Display en de BMW Interaction Bar bieden de nieuwste generatie van het BMW Head-Up Display en de Augmented View functie (voor het eerst getoond in het Info Display achter het stuurwiel) de gewenste informatie op de juiste plek en optimale begeleiding in elke rijsituatie.

Voor een perfect samenspel van autofuncties, displays en interieurambiance zorgen de nieuwe My Modes. Bijvoorbeeld de Expressive Mode, de Relax Mode of de optionele Theatre Mode en Digital Art Mode (naar verwachting leverbaar vanaf voorjaar 2023). De BMW Intelligent Personal Assistant kreeg er nieuwe vaardigheden bij en kan in de nieuwe BMW 7 Serie zo’n 20 verschillende gedaantes aannemen in het display. Het BMW Maps navigatiesysteem in de BMW i7 selecteert naar wens de route die de beste oplaadmogelijkheden biedt.

Met de BMW Touch Command bedieningsschermen in de achterportieren kunnen de achterinzittenden telefoneren via het audiosysteem van de auto. En de nieuwe BMW Digital Key Plus, die gebruikmaakt van ultra-wideband (UWB) zendtechnologie, verandert een Apple iPhone in een volledig functionele autosleutel.

Bekijk hoe de BMW i7 zélf door de fabriek heen rijdt in onderstaande video:

Efficiënt en krachtig: verschillende markten, verschillende aandrijvingen
In Europa maakt de nieuwe BMW 7 Serie zijn debuut in de vorm van de volledig elektrische BMW i7 xDrive60 (gemiddeld energieverbruik volgens WLTP: 18,4 – 19,6 kWh/100 km, CO2-emissie: 0 g/km). De i7 xDrive60 wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen een vermogen van 400 kW (544 pk) leveren. Het model biedt dankzij diverse innovaties een actieradius van 590 – 625 km volgens WLTP. In de USA, China en een aantal andere markten zijn vanaf de introductie twee modellen met benzinemotor en 48V Mild Hybrid technologie leverbaar. De 6-cilinder-in-lijn diesel met 220 kW (300 pk) in de BMW 740d xDrive (gemiddeld brandstofverbruik volgens WLTP: 5,9 – 6,9 l/100 km, CO2-emissie: 157 – 182 g/km) wordt in het voorjaar van 2023 aan het Europese motorengamma toegevoegd.

De Plug-in Hybride varianten van de nieuwe BMW 7 Serie komen naar verwachting begin 2023 op de markt. Net zoals de BMW i7 beschikken deze over de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie, die een elektrische actieradius van meer dan 80 kilometer (volgens WLTP) mogelijk maakt. Ook van de volledig elektrische BMW i7 zullen meer varianten volgen, zoals het toekomstige topmodel BMW i7 M70 xDrive (gemiddeld energieverbruik volgens WLTP: 21,2 – 26,4 kWh/100 km, CO2-emissie: 0 g/km). Deze motorisering levert met tijdelijke Boost functie 485 kW (660 pk) (waarden voor BMW i7 M70 xDrive zijn voorlopig).

Veelgestelde vragen over de BMW i7

De nieuwe BMW 7 Serie in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen