BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 833 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW M2

De nieuwe BMW M2 biedt het kenmerkende prestatieniveau van M, maar dan in een van zijn puurste vormen. Met zijn 338 kW (460 pk) sterke 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, (optionele) handgeschakelde zesversnellingsbak en achterwielaandrijving belooft de tweede generatie van de compacte high-performance sportauto onvervalst rijplezier. De introductie van de nieuwe BMW M2 is een nieuw hoogtepunt van het modellenoffensief ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van BMW M GmbH. De nieuwe BMW M2 wordt wereldwijd vanaf april 2023 geïntroduceerd. De auto wordt geproduceerd in de fabriek in San Luis Potosí in Mexico, waar BMW ook de nieuwe BMW 2 Serie Coupé produceert. De BMW M2 zal in Nederland beschikbaar zijn vanaf een consumentenadviesprijs van €113.806,-. 

Compacte afmetingen, extreem krachtige proporties
De atletische uitstraling van de BMW M2 is te danken aan zijn compacte afmetingen, extreem krachtige proporties en voor M kenmerkende designdetails. De carrosserie is 214 mm en de wielbasis is 110 mm korter dan die van de BMW M4 Coupé. Tegelijkertijd is zowel de breedte van de carrosserie als de spoorbreedte beduidend groter dan die van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé.

De grote, randloze BMW nierengrille met horizontale spijlen en de driedelige, bijna rechthoekige onderste luchtinlaat geven de nieuwe BMW M2 Coupé een vertrouwd M gezicht. Het design is ontstaan met het oog op de technische vereisten op het gebied van toevoer van koellucht en aerodynamica. Heldere oppervlakken, prominente dorpelverbreders en gespierde wielkuipen domineren het zijaanzicht. De achterzijde van de BMW M2 oogt ook compact en krachtig en is voorzien van een aantal specifieke details, zoals de opvallende spoilerrand op de achterklep, de verticaal geplaatste reflectoren, de minimalistisch gevormde diffusorinzet in de achterbumper en de twee paar uitlaatpijpen die relatief ver naar het midden zijn geplaatst.

De keuze aan carrosseriekleuren voor de nieuwe BMW M2 omvat Zandvoort Blau en Toronto Rot metallic, die exclusief zijn voorbehouden aan dit model. Optioneel is het in M Carbon uitgevoerde dak, dat het gewicht van de auto met ongeveer zes kilogram verlaagt.

6-cilinder-in-lijn benzinemotor levert direct power
De 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met M TwinPower Turbo technologie in de nieuwe BMW M2 onderscheidt zich door het gemak waarmee hij hoog in toeren klimt en extreme prestaties levert – kenmerkend voor M. Deze motorversie wijkt overigens op slechts enkele punten af van de motor die in de BMW M3 en de BMW M4 wordt gemonteerd. De 3,0 liter motor reageert direct op het gaspedaal, draait gewillig hoge toerentallen en levert zijn vermogen lineair af tot in het hoogste toerenbereik.

De motor in de nieuwe BMW M2 levert bij 6.250 toeren per minuut zijn maximumvermogen van 338 kW (460 pk) en overtreft daarmee de motor van zijn voorganger met 66 kW (90 pk). Het maximumkoppel van 550 Nm is beschikbaar van 2.650 tot 5.870 toeren per minuut. Het maximale toerental bedraagt 7.200 toeren per minuut. De pulserende vermogensopbouw gaat gepaard met een rijke soundtrack van het M specifieke uitlaatsysteem met elektrisch aangestuurde kleppen. Het oliesysteem is net als het koelsysteem berekend op extreem dynamisch rijgedrag op het circuit.

Geavanceerde sportautocockpit standaard met BMW Curved Display
De nieuwe BMW M2 heeft een op de bestuurder gericht dashboard, met niet alleen M specifieke weergave, bedieningselementen en instellingsmogelijkheden, maar ook het geavanceerde BMW Curved Display. Voor de bestuurder relevante informatie – onder meer het lichtje dat het schakelmoment aangeeft – verschijnt in een nieuwe grafische lay-out op het 12,3 inch Info Display. M specifieke widgets voor de instellingen van de auto en de conditie van de banden zijn slechts twee zaken die zijn op te roepen in het 14,9 inch Control Display. Ook het optionele BMW Head-Up Display biedt M specifieke weergaven.

Zowel het BMW Curved Display als de BMW Intelligent Personal Assistant behoren tot de nieuwste generatie van BMW iDrive. Dat is gebaseerd op het BMW Operating System 8 en is specifiek ontwikkeld voor intuïtieve interactie tussen bestuurder en auto door middel van aanraakbediening en gesproken commando’s. Het nieuwe BMW iDrive systeem biedt personalisatiemogelijkheden met het BMW ID en de My BMW App. Smartphone Integratie voor Apple CarPlay® en Android Auto™ is eveneens standaard inbegrepen in de BMW M2, die ook voorzien is van een 5G antenne voor optimale connectiviteit.

De bestuurder en voorpassagier worden verwelkomd door sportstoelen in een modelspecifiek design met Sensatec/Alcantara bekleding. M Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en geperforeerde bekleding in Vernasca leder/Sensatec zijn als alternatief leverbaar. De M Carbon kuipstoelen op de optielijst zijn opgebouwd rond een structuur uit met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) met openingen in de zijwangen en de hoofdsteun. Ze reduceren het gewicht van de auto met ongeveer 10,8 kilogram.

Verfijnde ondersteltechnologie, nauwkeurig en uiterst beheersbaar weggedrag
De compacte afmetingen, de korte wielbasis en de bijna perfect uitgebalanceerde gewichtsverdeling (50:50) van de nieuwe BMW M2 zorgen gezamenlijk voor een nauwkeurig, uiterst subtiel beheersbaar weggedrag. De wendbaarheid, dynamiek en precisie worden verder verhoogd door de uitstekende torsiestijfheid van de carrosseriestructuur en de bevestiging van het onderstel met extra versterkingen.

Zowel de voorwielophanging met dubbele veerpoten als de achterwielophanging met vijf wieldraagarmen is voorzien van M specifieke kinematica. De standaarduitrusting van de BMW M2 omvat het Adaptieve M Onderstel met elektronisch geregelde dempers, M Servotronic-besturing met variabele overbrengingsverhouding, DSC (Dynamic Stability Control) inclusief M Dynamic Mode en krachtige M Compound remmen met vaste remklauwen met zes zuigers vóór en zwevende remklauwen met één zuiger achter. Het geïntegreerde remsysteem biedt de bestuurder twee instellingen voor het pedaalgevoel. De BMW M2 is standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen wielen vóór en 20 inch lichtmetalen wielen achter – beide een inch groter dan de wielen die standaard zijn gemonteerd op de BMW M3 en BMW M4. Optioneel zijn ze te voorzien van circuitbanden

De BMW M2 in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen