BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 805 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW M4 Coupé en de BMW M4 Cabrio

Meer vermogen, een aangescherpt design, nieuwe opties voor personalisatie en digitale innovaties – dat zijn de speerpunten van de nieuwe BMW M4 Coupé en BMW M4 Cabrio. Hiermee zet BMW M GmbH het succesverhaal voort van deze sportieve modellen die in hun nieuwe gedaante nog meer autosport-DNA in zich hebben. Bij de BMW M4 Competition Coupé en BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive stijgt het vermogen van de 6-cilinder-in-lijn motor met 15 kW (20 pk) naar een indrukwekkende 390 kW (530 pk). Andere opvallende zaken zijn de nieuwe koplampen, achterlichten met laser technologie, gesmede lichtmetalen M wielen in een nieuw design, nieuwe stuurwielen en interieurbekledingen, plus het bedieningssysteem BMW Operating System 8.5 en het BMW Curved Display in de cockpit. De productie start in maart, direct gevolgd door de wereldwijde marktintroductie.

Offerte aanvragen Neem contact op met mij

Racetechnologie en nieuwe specificaties
De 6-cilinder-in-lijn motor in de nieuwe BMW M4 Coupé en BMW M4 Cabrio combineert het kenmerkende, hoogtoerige karakter van de krachtbronnen van BMW M GmbH met de huidige versie van M TwinPower Turbo technologie. Alle varianten van deze 3,0 liter motor maken indruk met hun directe vermogensafgifte en hoge trekkracht. M TwinPower Turbo technologie omvat twee Mono Scroll turbo’s, die elk drie cilinders van drukvulling voorzien. Indirecte intercooling voor een lage inlaatluchttemperatuur en specifieke compressoren optimaliseren de prestaties van de turbo’s. Ook High Precision Injection met een werkdruk van 350 bar, variabele klepbediening Valvetronic en dubbele VANOS volledig variabele nokkenascontrole dragen bij aan de hoge prestaties.

De BMW M4 Coupé en BMW M4 Cabrio met handgeschakelde zesversnellingsbak bieden al een maximum vermogen van 353 kW (480 pk). In de BMW M4 Competition Coupé met 8-traps M Steptronic transmissie bereikt de motor een stevige waarde van 375 kW (510 pk). Het maximum vermogen van de 6-cilinder-in-lijn motor in de nieuwe BMW M4 Competition Coupé met M xDrive en in de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive is toegenomen naar 390 kW (530 pk) bij 6.250 tpm. Het maximum koppel piekt op 650 Nm tussen 2.750 en 5.730 tpm.

Nieuw koplampdesign en achterlichten met laser technologie
De nieuw ontworpen koplampen vallen op door een gewijzigde inwendige structuur. Dim- en grootlicht worden nu geleverd door dezelfde LED module. Twee verticale LED units, elk in een speervormige layout, fungeren als dagrijverlichting en richtingaanwijzers. Het algehele ontwerp zorgt voor een meer geavanceerde en progressieve uitstraling. De stadsverlichtingsfunctie biedt meer zicht op de omgeving naast de weg bij snelheden onder de 30 km/h op wegen die door het navigatiesysteem als binnen de bebouwde kom worden herkend. Samen met de adaptieve LED koplampen biedt M Shadow Line donkere accenten in de lampunits.

De adaptieve LED koplampen gaan gepaard met het technologisch imponerende design van de LED achterlichten met laser technologie. Laser diodes produceren een gelijkmatige verlichting van glasvezel bundels en zorgen zo voor een fascinerend lichtdesign. De verfijnde, driedimensionale lichtweergave stamt van een technologie die voor het eerst werd toegepast op de BMW M4 CSL, waarvan er 1.000 zijn geproduceerd.

M-specifieke sportautowaardige cockpit met nieuw stuurwieldesign en interieurafwerkingen
Het standaard met leder beklede multifunctionele M Sportstuurwiel, met twee M schakelaars en schakelpaddels voor de Competition modellen biedt de bestuurder een meer circuitgericht gevoel. Het nieuwe design bestaat uit een afgeplatte onderzijde van het stuurwiel en aangepaste spaken. Verder is er een rode 12 uur-markering. Bovendien is het met Alcantara beklede M Sportstuurwiel voor het eerst beschikbaar in hetzelfde design en met dezelfde bedieningsfuncties. De M-specifieke cockpit omvat ook een controlepaneel op de middenconsole met de transmissiehendel of -schakelaar, de rode start/stop knop, de BMW iDrive Controller en de Setup en M Mode schakelaars.

Elektrisch verstelbare en verwarmbare M Sportstoelen met geheugenfunctie zijn standaard. In de geïntegreerde hoofdsteunen zitten verlichte modellogo’s. Stoelventilatie is optioneel. Lederen Merino bekleding is standaard. De uitgebreide lederen bekleding BMW Individual Merino en de volledige lederen bekleding BMW Individual Merino zijn beschikbaar in vier verschillende kleuren.

BMW Curved Display en nieuw BMW Operating System 8.5
De nieuwe BMW M4 Coupé en nieuwe BMW M4 Cabrio modellen bieden nu ook het hoge resolutie BMW Curved Display, bestaande uit 12,3 inch display achter het stuurwiel en aansluitend een controle display van 14,9 inch. Het display en bedieningssysteem bieden ook de BMW Intelligent Personal Assistant met touch- en spraakbediening, nu op basis van het BMW Operating System 8.5 met een M-specifieke weergave.

De meer digitale bediening vermindert het aantal fysieke schakelaars in de cockpit. De standaard Ambient Lighting biedt nu ook verlichte centrale ventilatieroosters, net als verlichting van de voetenruimtes en de opbergcompartimenten in de middenconsole en de deurhendels. Kleur en intensiteit van de verlichting is naar individuele voorkeur aan te passen. Er is te kiezen uit negen verschillende kleuren. De interieurverlichting biedt bovendien sfeervolle Welcome and Goodbye lichtscenario’s, evenals indicaties voor een niet goed gesloten portier of een binnenkomend telefoontje.

Tot de uitrusting behoort ook de BMW Live Cockpit Professional met het cloud-gebaseerde navigatiesysteem BMW Maps. Eveneens standaard is het BMW Head-up Display, dat in een M-specifieke stijl rij-informatie op de voorruit projecteert inclusief toerental, schakelindicator en M View. Bovendien omvat de BMW Live Cockpit Professional twee USB-poorten evenals Smartphone Integratie, met Apple CarPlay® en Android Auto™. Draadloos opladen kan met daarvoor geschikte smartphones. Een HiFi soundsysteem met tien luidsprekers en een 250W versterker maken deel uit van de standaarduitrusting van de nieuwe BMW M4 Coupé en nieuwe BMW M4 Cabrio.

Personaliseren met M Carbon Exterior pack, M Race Track pack en BMW M Performance Parts
Een M Carbon Exterieur pack versterkt het racekarakter van beide modellen nog meer. Het bestaat uit inzetstukken voor de brede luchtinlaten voor, een diffuser aan de achterzijde en specifieke buitenspiegelkappen. Verder biedt het bij de BMW M4 Coupé een met carbon versterkte kunststof achterspoiler. Het optionele M Race Track pack zorgt voor een voertuiggewichtsreductie van 25 kg dankzij M Carbon-keramische remmen, M Carbon kuipstoelen voor bestuurder en passagier en High Gloss Carbon Fibre interieurlijsten.

BMW Performance Parts voorzien in nog meer opties om de intensieve rijervaring en de rijdynamiek van deze nieuwe high performance-modellen verder te personaliseren. Daartoe behoren talrijke componenten van met carbon versterkt kunststof M wielen van gesmeed aluminium met centrale wielmoeren, M Performance vloermatten en M Performance stuurwielrandbekleding.

De nieuwe BMW M4 in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen