BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 862 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW M4 CS

De nieuwe BMW M4 CS brengt de sensatie van het circuit naar de openbare weg. Met een vermogen van 550 pk en een lager gewicht dankzij met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP), levert dit model pure sportieve prestaties. Vanaf juli wordt de BMW M4 CS samen met andere BMW M4 modellen geproduceerd in de BMW Group fabriek in Dingolfing.

Houd mij op de hoogte

Prestatie en techniek
De BMW M4 CS wordt aangedreven door een 3,0 liter 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie en M xDrive vierwielaandrijving. Deze motor, die speciaal is ontwikkeld voor de autosport, levert 550 pk en 650 Nm koppel. Dankzij de geoptimaliseerde tractie en directe vermogensopbouw accelereert de BMW M4 CS van 0 naar 100 km/h in slechts 3,4 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 302 km/h. Bij tests op de Nürburgring Nordschleife zette de BMW M4 CS een officiële rondetijd neer van 7 minuten en 21,989 seconden. Dit indrukwekkende resultaat onderstreept de racegenen van dit model.

De motor van de BMW M4 CS beschikt over M TwinPower Turbo technologie met verhoogde turbodruk van 2,1 bar. De lichtgewicht, gesmede krukas en het sterke carter zijn ontworpen om hoge verbrandingsdrukken te weerstaan, wat bijdraagt aan de snelle vermogensopbouw en het hoogtoerige karakter van de motor. De cilinderkop met een 3D-geprinte kern optimaliseert de koelkanalen, wat essentieel is voor de hoge prestaties.

Onovertroffen rijdynamiek
Het gebruik van CFRP in componenten zoals het dak, de motorkap, en de voor- en achterspoiler, zorgt voor een lager gewicht en een verbeterde wendbaarheid. Deze lichte materialen dragen bij aan een ongeëvenaarde rijervaring en een lager zwaartepunt, wat de handling van de auto ten goede komt. Het principe van intelligent, lichtgewicht design is ook duidelijk te zien in het interieur. De middenconsole, schakelpaddles aan het stuurwiel en verschillende interieurelementen zijn gemaakt van CFRP. M Carbon kuipstoelen, met een lichtgewicht constructie met CFRP in de structurele elementen van de zitting en rugleuning, zijn standaard. Ook de opvallende uitsparingen in de wangen en onder de hoofdsteun besparen gewicht. Daarnaast is het uitlaatsysteem van de nieuwe BMW M4 CS meer dan vier kilogram lichter dankzij de toepassing van een titanium einddemper. Alles bij elkaar resulteert dat in een meer dan 20 kilogram lager gewicht ten opzichte van de BMW M4 Competition Coupé met M xDrive.

Het onderstel van de BMW M4 CS is nauwkeurig afgestemd op de prestaties van de motor, met specifieke instellingen voor wielvlucht, dempers, hulpveren en stabilisatorstangen. Dit zorgt voor optimale stuurprecisie en een nauwkeurige verwerking van zijwaartse G-krachten in bochten. De elektronisch aangestuurde dempers van het adaptieve M onderstel, de variabele M Servotronic stuurbekrachtiging en het remsysteem zijn allemaal specifiek afgestemd op de prestaties van de M4 CS.

Exclusieve designkenmerken
De BMW M4 CS maakt zijn scherpere karakter direct kenbaar, dankzij verschillende individuele designkenmerken. De nieuwe BMW Individual carrosseriekleuren Riviera Blue, Frozen Isle of Man Green metallic zijn exclusief voor deze nieuwste speciale editie van BMW M GmbH. Oppervlakken in zichtbaar carbon voor het dak en delen van de motorkap tonen de kenmerkende structuur van het materiaal, net als de frontsplitter, de voorste luchtinlaten, de M buitenspiegelkappen, de achterspoiler en delen van de achterbumper. Samen met zwarte dorpelverbreders en M kieuwen vormen de CFRP elementen een opvallend contrast met de nieuwe carrosseriekleuren. De nieuwe BMW M4 CS is ook te bestellen in de carrosseriekleuren M Brooklyn Grau en Saphirschwarz metallic.

De BMW nierengrille zonder omlijsting heeft een geminimaliseerde uitstraling die doet denken aan raceauto’s. Specifiek voor dit model is de grille voorzien van rode contourlijnen en een ‘M4 CS’ logo op de bovenste van de twee horizontale spijlen. Zowel dit logo als dat op de achterklep zijn uitgevoerd in zwart met een rode rand. Opvallende koplampen brengen de voorzijde van de nieuwe BMW M4 CS tot leven. De Adaptieve LED koplampen stralen geel licht uit in plaats van wit, zowel tijdens de Welcome Light enscenering als bij ingeschakeld dim- of grootlicht – een duidelijke verwijzing naar de succesvolle GT raceauto’s. De achterlichten van de BMW M4 CS maken een intens statement in het donker. Ze hebben een krachtige uitstraling en de Laserlight-technologie is herkenbaar aan de glasvezelbundels, die worden verlicht door een laserdiode. Het resultaat is een nadrukkelijk 3D effect. Deze technologie was voor het eerst te zien bij de op 1.000 exemplaren gelimiteerde BMW M4 CSL en zorgt nu ook voor een exclusieve aanblik voor de BMW M4 CS

M Compound schijfremmen en uitstekende grip
De BMW M4 CS is standaard voorzien van M Compound-schijfremmen, met de remklauwen naar keuze uitgevoerd in rood of zwart. Optioneel zijn M Carbon-keramische remschijven met remklauwen in rood of mat goud. Eveneens standaard zijn gesmede lichtmetalen M wielen in exclusieve V-spaakstyling – leverbaar met remklauwen in Gold Bronze of mat zwart. De lichtmetalen wielen (19-inch voor en 20-inch achter) zijn standaard voorzien van Michelin Pilot Sport Cup 2 banden (optioneel: Michelin Pilot Sport Cup 2 R). Met uitstekende grip en stabiliteit zorgen ze voor een nauwkeurige besturing en optimale tractie. De banden hebben de maat 275/35 ZR19 voor en 285/30 ZR20 achter. Klanten die hun BMW M4 CS vooral gebruiken op de openbare weg, kunnen als optie zonder meerprijs kiezen voor high-performance banden in dezelfde maat.

Race ambiance in de cockpit
In de puristische cockpit van de BMW M4 CS wordt de race ambiance gecombineerd met comfortabele uitrustingen voor dagelijks gebruik – inclusief hoogwaardige materialen en exclusieve designelementen. Het standaard met Alcantara beklede M Sportstuurwiel in 3-spaak styling met afgeplatte onderkant biedt een perfecte combinatie van goede grip voor dynamisch sturen en comfort voor langere reizen. De rode 12-uursmarkering en de CFRP schakelpaddles zorgen voor een authentieke autosport beleving. De standaard M Carbon kuipstoelen met modelspecifiek design dragen daar verder aan bij, maar bieden ook uitzonderlijk comfort op langere afstanden. Ze zijn elektrisch verstelbaar, verwarmbaar en voorzien van geïntegreerde hoofdsteunen en modelaanduiding.

De M Carbon kuipstoelen van de BMW M4 CS zijn bekleed met Merino leder en voorzien van een exclusief design in zwart/rood met contrasterende stiksels. Deze kleurcombinatie is doorgetrokken in het gehele interieur. Beide portieren en de zijpanelen achterin zijn bekleed met zwart leder. Rode ‘CS’ opschriften op de middenconsole, M veiligheidsgordels met contrasterend stiksel in de BMW M GmbH kleuren, hemelbekleding in Anthrazit, Carbon Fibre interieurlijsten en instaplijsten met ‘M4 CS’ opschrift dragen bij aan de exclusieve ambiance in deze BMW.

Ervaar nog meer rijplezier en -comfort
De nieuwste versie van het BMW iDrive weergave- en bedieningssysteem op basis van BMW Operating System 8.5 zorgt voor intuïtieve bediening van talrijke functies en digitale services. Het BMW Curved Display is voorzien van M specifieke weergaven en is naar de bestuurder gericht. Het volledig digitale scherm bestaat uit een 12,3-inch instrumentarium achter het stuurwiel en een centraal bedieningsdisplay met een diagonaal van 14,9 inch. Het verbeterde BMW iDrive omvat ook de BMW Intelligent Personal Assistant, met een nadruk op bediening via aanraking en spraak.

Het standaard BMW Live Cockpit Professional omvat het BMW Head-Up Display met M specifieke weergave, het op cloud gegevens gebaseerde BMW Maps navigatiesysteem, smartphone integratie, telefonie met draadloos opladen en een WiFi interface. De nieuwe BMW M4 CS biedt daarnaast comfortuitrustingen en bestuurderassistentiesystemen, met een duidelijke focus op onvervalst rijplezier. Comfort Access, een alarmsysteem, automatische klimaatcontrole, het Harman Kardon Surround Sound System, Park Distance Control, Parking Assistant, Front Collision Warning, Lane Departure Warning en Speed Limit Info behoren allemaal tot de standaarduitrusting.

Standaard Setup knop voor voertuiginstellingen, M Drive Professional met M Drift Analyser en M Laptimer
De M specifieke Setup knop op de middenconsole biedt directe toegang tot de instellingsmogelijkheden voor motor, onderstel, besturing, remsysteem en M xDrive. Eveneens standaard voor de nieuwe BMW M4 CS is M Drive Professional. Dit omvat voor het circuit geoptimaliseerde functies zoals de M Drift Analyser, die gecontroleerde drifts registreert en evalueert, en de M Laptimer, die gedetailleerde data geeft over afgelegde rondes op het circuit. Ook is er M Traction control, dat in tien standen ingrijpt voor perfect en nauwkeurig geregisseerde rijdynamiek. De M Mode toets op de middenconsole is eveneens onderdeel van het M Drive Professional pakket. Met deze schakelaar zijn zowel de bestuurdersassistentiesystemen als de weergaven van het instrumentarium en Head-Up Display aan te passen. Naast de instellingen ROAD en SPORT biedt de BMW M4 CS ook een TRACK modus die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op circuits.

De nieuwe BMW M4 CS in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen