BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 877 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW X3

BMW heeft de vierde generatie van de veelzijdige BMW X3 gepresenteerd. De Sports Activity Vehicle (SAV) voor het premium middensegment heeft een indrukwekkend uiterlijk, sportieve prestaties en straalt elegantie uit. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, geavanceerde digitalisering en een ruime standaardspecificatie zijn rijplezier, veiligheid en comfort gegarandeerd.

De nieuwe BMW X3 wordt eind 2024 in onze showrooms verwacht en kent een consumentenadviesprijs vanaf € 73.890,60
.
Vraag nu een offerte aan of plan een gesprek in met onze verkoopadviseurs om de BMW X3 samen te stellen naar jouw wensen.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Systematische elektrificatie voor de benzine- en dieselvarianten
De Mild Hybrid technologie van BMW zien we bij steeds meer modellen terugkomen en daar is de BMW X3 geen uitzondering in. De 48V ondersteuning zorgt voor meer efficiëntie en snellere vermogensafgifte voor de twee benzinevarianten en de dieselvariant, zo kan de 2,0 liter viercilinder benzinemotor van de BMW X3 20 xDrive een systeemvermogen van 153 kW / 208 pk genereren en daarmee van 0 tot 10 km/u in 7,8 seconden.
De BMW X3 20 xDrive is verkrijgbaar vanaf € 79.990,30. Ook zijn alle varianten nu standaard voorzien van het BMW xDrive vierwielaandrijving systeem en Steptronic-transmissie met 8 versnellingen inclusief schakelpaddles op het stuurwiel.
De BMW X3 20d xDrive is verkrijgbaar vanaf € 89.498,20

Een nieuwe ontwerptaal met onderscheidende proporties
Het exterieur van de nieuwe BMW X3 kent een minimalistisch design, met ruime oppervlakken en slechts enkele scherp gedefinieerde lijnen. Zowel in de breedte als in de lengte is de nieuwe BMW X3 groter dan zijn voorganger, de breedte is met 29 mm toegenomen tot 1.920 mm en de lengte is nu 4.755 mm dankzij een verlenging van 47 mm. Afwijkend is dit lijstje is de hoogte, de nieuwe BMW X3 is namelijk met 16 mm verlaagt tot 1.660 mm wat samen met een verbrede spoorbreedte zorgt voor een extra krachtige uitstraling. De verbrede spoorbreedte zorgt samen met een lager gewicht en hogere stijfheid voor een verbeterde wendbaarheid, stabiliteit in bochten en verhoogd comfort op lange afstanden.
De nieuwe nierengrille is voorzien van de vernieuwde structuur met verticale en diagonale spijlen. Optioneel kan gekozen worden voor BMW Iconic Glow wat de contouren van de grille verlicht en extra opvallend maken. De LED-koplampen bevatten L-vormige lichtbronnen voor de dagrijlichten, stadslichten en richtingaanwijzers. Optioneel kan gekozen worden voor adaptieve LED-koplampen met groot-lichtassistent en kan gekozen worden voor de M Shadowline koplampen.

Aan de zijkant wordt het sportieve silhouet duidelijk zichtbaar dankzij de daklijn die ver naar de achterkant doorloopt en stoere dorpels. Uitlopende wielkasten zorgen voor een extra breed achteraanzicht waarin de achterruit verzonken in de carrosserie ligt en wordt omringd door de achterspoiler. De achterlichten hebben een modern T-design gekregen met brede horizontale balken waar de richtingaanwijzers in geïntegreerd zijn. Alleen bij de BMW X3 M50 xDrive zijn de uitlaateindpijpen nog zichtbaar, bij de andere varianten zijn deze buiten het zicht verwerkt.
Er is keuze uit één non-metallic kleur voor de carrosserie en acht metallic kleuren, waaronder de volledig nieuwe kleur Dune Grey metallic. Ook is het mogelijk om de nieuwe BMW X3 in een BWM Individual lakkleur te bestellen.
Standaard is de nieuwe BMW X3 voorzien van 18 inch wielen (19 inch voor de BMW X3 30e xDrive) en optioneel kan gekozen worden voor verschillende 20 en 21 inch wielen. Het M Sportpakket en M Sportpakket Pro zijn optioneel te kiezen om de sportieve uitstraling extra te benadrukken. Ook een elektrisch wegklapbare kogel met een maximale belasting van 2.500 kilogram (afhankelijk van de modelvariant) behoort tot de opties.

De BMW X3 30e xDrive
Het Plug-In Hybride model van de nieuwe BMW X3 beschikt over een 2,0-liter viercilinder benzinemotor gecombineerd met een elektromotor. Samen verzorgen ze een systeemvermogen van 220 kW / 299 PK.
De nieuwe BMW X3 30e xDrive is voorzien van de nieuwe eDrive technologie en heeft een elektrische actieradius van 86 tot 89 kilometer, wat aanzienlijk meer is dan de vorige generatie. Dankzij de gecombineerde laadeenheid is standaard AC-opladen met 11 kW mogelijk.
De BMW X3 30e xDrive heeft een consumenten adviesprijs vanaf € 73.890,60.

Offerte aanvragen

Het interieur: Royale ruimte met een sportief uiterlijk
Het interieur van de nieuwe BMW X3 is ruim opgezet en straalt een premium ambiance uit. De cockpit wordt gekenmerkt door het BMW Curved Display, de BMW Interaction Bar, de nieuwe transmissieschakelaar en het vernieuwde stuurwiel met platte onderzijde. Direct opvallend aan het nieuwe interieur is de Ambiance verlichting welke in contrasterende kleuren terugkomt in het middenconsole en de portierbekleding.
Standaard is het interieur voorzien van nieuw ontworpen elektrische verwarmbare- en verstelbare sportstoelen bekleed met ecoleer. Optioneel zijn Veganza leder en BMW Individual Merino bekleding beschikbaar. Het instrumentenpaneel is gemaakt van gerecycled polyester met een gebreide structuur en maakt zijn debuut in dit BMW model.
Niet alleen de cockpit is ruim opgezet, de laadruimte van kan 570 liter tot maximaal 1.700 liter worden vergroot (460 tot 1.600 liter voor de X3 xDrive30e).

De digitale omgeving wordt aangestuurd door BMW Operating System 9 (OS 9). Aan de bestuurderszijde van het nieuwe startscherm zijn widgets op hetzelfde niveau en in een verticale balk te zien, die rechtstreeks kunnen worden geselecteerd met de Quick Select-snelle toegang en zonder over te schakelen naar een submenu. De nieuwe, platte menustructuur maakt het navigeren tussen verschillende functies veel gemakkelijker. Smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™ is standaard beschikbaar.
Er kan gekozen worden voor het BMW Digital Premium pakket wat het mogelijk maakt om in de auto specifieke apps te gebruiken die in elk land beschikbaar zijn op basis van een abonnement. Daarnaast bevat het het extra functies voor het navigatiesysteem en een uitgebreid aanbod van de BMW My Modes met lichteffecten en animaties.

De BMW X3 M50 xDrive
De BMW X3 M50 xDrive is voorzien van de krachtigste zescilinder lijnbenzinemotor die ooit in een M Performance-model is ingebouwd. De 3,0-liter M TwinPower Turbo is gekoppeld aan 48V Mild Hybrid technologie en verzorgen samen een systeemvermogen van maar liefst 293 kW / 398 pk. Hiermee rijdt het topmodel van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden.
Naast een flink vermogen is de BMW X3 M50 xDrive ook voorzien van een M Sportondertsel met Variable Sport Steering, M Sportremsysteem, 20 inch lichtmetalen M wielen en een M sport differentieel. Het model is te herkennen aan de M Nierengrille met horizontale lamellen, BMW Iconic Glow en vier uitlaateindpijpen.
Het topmodel van de X3 is verkrijgbaar vanaf € 102.787,20.

Offerte aanvragen

Rijk uitgerust voor meer comfort en rijplezier
Het comfort en rijplezier van de nieuwe BMW X3 worden geoptimaliseerd dankzij een ruim scala aan standaardopties. Deze omvatten automatische klimaatregeling met drie zones, een alarmsysteem, Comfort Access, automatische bediening van de achterklep, elektrisch verstelbare stoelen, stoelverwarming voor, Wireless Charging opbergvak, Personal s-SIM  en de BMW Live Cockpit Plus met Curved Display, compleet met het BMW Maps-navigatiesysteem in de Cloud. De nieuwe BMW X3 is ook standaard voorzien van sfeerverlichting met een Welcome- en Goodbye animatie, een opbergvak met draadloze oplaadfunctie voor compatibele smartphones, een Bluetooth-interface, vier USB-C-poorten, een 12V-aansluiting in de middenconsole en nog een in de bagageruimte.
Tot de standaarduitrusting van de rijassistentiesystemen behoort Driving Assistant met Front Collision Warning, Lane Departure Warning, Cruise Control met remfunctie evenals Speed Limit Info met verkeersbord herkenning. De Parking Assistant voert alle taken uit bij het starten, stoppen, sturen en schakelen met de auto en is ook standaard uitgerust met de Reversing Assistant.
Het assortiment optionele systemen omvat Driving Assistant, Active Cruise Control met Stop & Go-functie en Parking Assistant Professional.

De nieuwe BMW X3 in beeld

Terug naar nieuws
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen