BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 818 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Cooper 5-deurs

De nieuwe MINI Cooper 5-deurs is gelanceerd en daarmee is de nieuwe MINI familie bijna compleet. De MINI Cooper 5-Deurs kenmerkt zich door het typische MINI Go-Kart gevoel met meer ruimte en de kenmerkende functionaliteiten van MINI. Het unieke ontwerp en de allernieuwste innovatieve assistentiesystemen maken de vijfzitter tot een uitzonderlijk fenomeen in zijn segment.

De nieuwe MINI Cooper 5-deurs is verkrijgbaar in twee benzinevarianten. De MINI Cooper C 5-deurs is voorzien van een 3-cilinder motor met een vermogen van 115 kW / 156 pk en is verkrijgbaar vanaf € 38.490,-. De MINI Cooper S 5-deurs beschikt over een 4-cilinder motor die een vermogen van 150 kW / 204 pk, deze kent een consumenten vanafprijs van € 43.990,-.

De nieuwe MINI Cooper 5-deurs is nu al samen te stellen en te bestellen. Vraag jouw offerte direct aan via onderstaande button of vraag meer informatie aan.

Het exterieur; compact en opvallend
De afmetingen van de nieuwe MINI Cooper 5-deurs zijn met een lengte van 4.036 mm, breedte van 1.744 mm en hoogte van 1.464 mm, vrijwel gelijk aan zijn voorganger. Het ontwerp van de nieuwe MINI Cooper 5-deurs is gebaseerd op het idee om zoveel mogelijk ruimte creëren met het beschikbare oppervlak en biedt daarmee voldoende ruimte voor 5 passagiers.
Dankzij het kenmerkende compacte silhouet met een korte overhang, kleine motorkap, lange wielbasis en grote wielen is de MINI Cooper 5-deurs gemakkelijk en comfortabel te manoeuvreren en ideaal voor gebruik in de stad.

De voorkant van de nieuwe MINI Cooper 5-deurs is vergelijkbaar met de voorzijde van de nieuwe MINI Cooper en wordt gekenmerkt door de iconische ronde MINI koplampen en achthoekige grille. Standaard wordt de MINI Cooper 5-deurs geleverd met LED-koplampen met individueel instelbare dagrijverlichting. De koplampen kunnen in drie lichtsignaturen ingesteld worden om het uiterlijk aan te passen naar jouw stijl. Bovendien verzorgen de koplampen een speciale welkomst- en afscheidsanimatie bij het ont- en vergrendelen van de auto.
Aan de achterkant zijn de verticaal georiënteerde LED-achterlichten verzonken in de carrosserie. Ook de achterlichten kunnen, net als de koplampen, in 3 versies ingesteld worden.
De achterlichten doen denken aan de lampen van de klassieke MINI, maar geven een moderne uitstraling en worden van elkaar gescheiden door een doorgetrokken zwarte greep met de opvallende modelnaamletters.

Het interieur; Minimalistisch en meeslepend.
De nieuwe MINI Cooper wordt gekenmerkt door ‘Charismatic Simplicity’. Dit is vooral terug te zien in het interieur waarin de nieuwste innovaties en elementen worden gecombineerd met elementen die verwijzen naar de historie van MINI. Het interieur is minimalistisch opgezet en bestaat uit twee belangrijke elementen, het ronde OLED scherm met daaronder de karakteristieke tuimelschakelaars. Optioneel is het MINI Head-Up Display achter het stuur waar alle relevante informatie voor tijdens het rijden getoond wordt. De royale ruimte en strakke lijnen geven de cockpit een moderne en luchtige uitstraling. Optioneel kan gekozen worden voor het glazen panoramadak wat extra veel licht en een gevoel van ruimte geeft.

Het dashboard is voorzien van een laag tweekleurig textiel gemaakt van gerecycled polyester wat doorloopt tot in de deurpanelen. Dit textiel is gemaakt met een speciaal ontwikkeld breiproces wat het makkelijk te onderhouden maakt en een fijne structuur geeft. In het dashboard zitten de ventilatieopeningen verwerkt die dankzij de horizontale opstelling gelijkmatig de luchtstroom in de cockpit verspreiden.

Het OLED-display met MINI Operating System 9
Het innovatieve en unieke ronde OLED-display heeft een diameter van 240 mm en een extreem vlak en hoogwaardig glazen oppervlak. MINI Operating System 9 maakt intuïtieve bediening van alle functies mogelijk via aanraking of spraak. Deze MINI Interaction Unit is als een smartphone te bedienen.

De grafische weergave van voertuiginformatie is eigentijds en minimalistisch. De bovenzijde van het scherm is bestemd voor rijgerelateerde informatie zoals de snelheid en voertuigstatus. In het midden van het scherm bevindt zich het startmenu waar vanuit naar alle apps en functies gezocht kan worden. Andere widgets worden in miniatuur weergegeven in het startscherm, links en rechts van de actuele menufunctie. Ze kunnen naar het midden worden verplaatst en geselecteerd met een horizontale swipe-beweging.
Aan de onderzijde van het scherm bevinden zich de menu-items navigatie, media, telefoon en klimaat welke direct aangeklikt kunnen worden.
Het scherm kan naar zeven Experience Modes worden aangepast, zo kan je het scherm en interieur aanpassen op jouw eigen voorkeur. Het is ook mogelijk om via de telefoon een persoonlijke modus met een eigen foto te kiezen. De verlichting in de auto wordt dan aangepast op de dominante kleuren in de foto.

Vier verschillende Trims
Het nieuwe kleur- en materiaalconcept voor de MINI Cooper 5-Deurs is bewust minimalistisch. Er zijn 11 expressieve exterieurkleuren beschikbaar in combinatie met drie contrasterende dakkleuren en ook het karakteristieke meerkleurige dak met overloop.
Standaard wordt de nieuwe MINI Coper 5-deurs geleverd met Essential Trim waar het minimalistische ontwerp extra benadrukt wordt en het dak in de carrosseriekleur gespoten is. De Classic Trim kernmerkt zich door de logo’s in Vibrant Silver en vanaf deze uitvoering is het ook mogelijk om een contrasterend dak te kiezen.
In de Favoured Trim zijn zowel het frame van de grille aan de voorkant als de specifieke designelementen in Vibrant Silver uitgevoerd, wat de individuele uitstraling versterkt. De John Cooper Works Trim benadrukt de sportieve kant van de MINI Cooper 5-Deurs met exclusieve designkenmerken zoals de opvallende diffusors voor en achter, de omlijsting van de radiogrille en het hoogglanzend zwarte JCW-logo.

De nieuwe MINI Cooper 5-deurs in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen