BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 808 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI John Cooper Works

MINI liefhebbers en motorsportfans kijken uit naar het debuut van de langverwachte nieuwe MINI John Cooper Works. Dit jaar zal de nieuwe MINI voor het eerste optreden tijdens de 24-uurs race van de Nürburgring, één van de zwaarste uithoudingsraces ter wereld. Coureurs en teams worden uitgedaagd om de iconische Nürburgring-Nordschleife te veroveren tijdens een zware race van 24 uur. De nieuwe MINI John Cooper Works viert zijn wereldpremière in de herfst van 2024 en is een belangrijke mijlpaal in MINI’s modellenportfolio. De nieuwe MINI John Cooper Works zal beschikbaar zijn in zowel benzine- als volledig elektrische uitvoeringen.

De nieuwe benzine MINI John Cooper Works, gehuld in een op maat gemaakte camouflage ontworpen door het MINI Design Team, is een eerbetoon aan de iconische rood-witte kleurenschema’s die in de jaren 60 werden gebruikt voor klassieke MINI’s in de autosport. Als knipoog naar Mini’s historische overwinning van de Mini Cooper S tijdens de Rallye Monte Carlo 1964, 60 jaar geleden, is de raceauto voorzien van een opvallend “37” logo ter herdenking van deze mijlpaal. Dit embleem is een eerbetoon aan de rijke autosporttraditie van MINI.

De nieuwe John Cooper Works #317 wordt ingezonden door het particuliere raceteam uit Nürburg, Bulldog Racing, en neemt deel aan de SP 3T-categorie. De MINI Twin-Power Turbo-raceauto, genaamd “MINI John Cooper Works PRO”, vertegenwoordigt de perfecte combinatie van het iconische ontwerp, de betrouwbaarheid van MINI en de op het circuit geteste expertise van Bulldog Racing.

De tweede inzending is de zwarte handgeschakelde MINI John Cooper Works #474, die vorig jaar tijdens de 24 uur van de Nürburgring een podiumplaats wist te bemachtigen. Hiermee bewees hij zijn dapperheid tegen de felle concurrentie in de VT-2-categorie en verstevigde daarmee zijn status in de uithoudingsrace.

De nieuwe MINI John Cooper Works in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen