BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 838 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

BIG LOVE FOR THE PLANET

MINI is vanaf dag één anders dan andere merken. De eerste MINI, die midden in 1957 tijdens de oliecrisis werd bedacht, was een gezinsauto die maximale ruimte en rijplezier bood, terwijl het gebruik van materialen en hulpbronnen tot een minimum werd beperkt – Nog vóórdat iemand het over duurzaamheid had. MINI toonde hiermee moed, vindingrijkheid en optimisme. Kernwaarden die ze bij MINI vandaag de dag nog steeds ontzettend belangrijk vinden en daarom hebben samengevat in 2 woorden: BIG LOVE.

BIG LOVE for the Planet: de duurzaamheidsstrategie van MINI
Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Bij MINI richten ze zich daarom op het design en de ontwikkeling van onze auto’s, de manier waarop ze de grondstoffen winnen en wat ze met de auto’s doen als die aan het einde van hun gebruikscyclus zijn gekomen.

BIG LOVE for the People: het vieren van verschillen
Bij MINI zijn ze toegewijd aan de mens in al zijn diversiteit, aan de ideeën die zij hebben en aan de openheid voor deze verschillende invalshoeken. MINI is er voor iedereen om te laten zien wie je bent. We zeggen dan ook niet voor niks: “We are different, but pretty good together”.

Duurzaam met hoge standaarden
Op het gebied van duurzaamheid accepteert MINI geen compromissen en stellen zij zichzelf uitdagende doelstellingen. Zo willen zij dat alle auto’s vanaf 2030 volledig elektrisch zijn. Bij BMW Group, waar MINI onderdeel van is, werken ze ondertussen al lange tijd aan de ontwikkeling van duurzame elektrische auto’s (EV’s) en plug-in hybrides (PHEV’s). In 2020 heeft MINI ongeveer 193.000 elektrische auto’s afgeleverd, waarmee ze in totaal al bijna 700.000 EV’s op de weg hebben gebracht. Dagelijks controleert MINI streng op het naleven van de principes van de duurzaamheidsstrategie:

  • Reduceren van CO2-emissie
  • Een veilige en transparante toeleveringsketen
  • Een grondstoffen besparende, circulaire economie
  • Nieuwe invulling geven aan stedelijke mobiliteit

Maar wat betekenen deze vier punten als het gaat om duurzame auto’s? De gemakkelijkste manier om daarachter te komen, is door verder te lezen.

Reduceren van CO2-emissie

De elektriciteit die de MINI fabriek in Oxford gebruikt bij de productie van de MINI Electric is afkomstig van 100% groene stroom. Het dak van de fabriek is voorzien van 11.500 zonnepanelen, die samen een oppervlakte beslaan van vijf voetbalvelden. Bovendien maakt niet alleen deze fabriek, maar alle dertig fabrieken van BMW Group voor 100% gebruik van stroom uit hernieuwbare bronnen.

Als je een MINI Cooper S vergelijkt met de MINI Electric, dan valt als eerste op dat voor de MINI Cooper S minder milieubelastende grondstoffen nodig zijn. Aan de andere kant is een elektrische auto weer milieubewuster in het gebruik. Concreet betekent dat, dat de MINI Electric na 30.000 kilometer milieuvriendelijker is dan de MINI Cooper S. Wanneer de MINI Electric wordt opgeladen met groene stroom, dan is hij zelfs al na 19.000 kilometer milieuvriendelijker.

Een veilige en transparante toeleveringsketen

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid let MINI voor de MINI modellen in het bijzonder op de oorsprong van de gebruikte materialen en de standaarden van de toeleveranciers. Om zeker te weten dat de grondstoffen op een duurzame en sociaal verantwoorde manier worden gewonnen, is een transparante toeleveringsketen cruciaal. Dat gaat van de productie van de auto tot aan de oorsprong van de materialen. Daarom werken ze continu aan het verbeteren van de efficiëntie en transparantie van de toeleveringsketens. Sinds 2020 haalt BMW Group zijn kobalt en lithium voor de accu’s uit Australië en Marokko, waar de mijnen voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden.

Een grondstoffen besparende, circulaire economie

Het gebruik van secundaire grondstoffen heeft een positieve invloed op duurzame productie. Niet alleen zorgt het voor minder afval, ook verlaagt het de CO2-emissie – zeker als het gaat om grondstoffen die een productieproces met een hoog energieverbruik hebben, zoals staal, aluminium en koper. Belangrijke secundaire grondstoffen voor de MINI Electric zijn bijvoorbeeld kunststof, aluminium, staal en koper. Die worden overigens in de gehele BMW Group gebruikt. Momenteel wordt tot 50 procent secundair aluminium, 25 procent secundair staal en 20 procent secundaire thermokunststoffen verwerkt. Natuurlijk werken ze er bij MINI constant aan om deze percentages te verhogen om zo de duurzaamheid in de auto-industrie te verbeteren.

Nieuwe invulling geven aan stedelijke mobiliteit

Sinds maart 2021 kunnen MINI eigenaren hun MINI’s eenvoudig delen met hun familie en vrienden. Dat gaat via de MINI Sharing app waarmee ‘gasten’ de MINI kunnen reserveren, openen, vergrendelen en gebruiken.

Dit betekent dat een vriendengroep die dicht bij elkaar in de buurt woont één MINI kan gebruiken. Met deze nieuwe manier van privé autodelen, delen zij de kosten van autobezit. Elektrische MINI modellen zijn ook eenvoudig te delen door collega’s van hetzelfde bedrijf. De MINI Sharing app is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft een eenvoudige reserverings- en agendafunctie.

BMW Group stelt zich tot doel om de meest succesvolle en duurzame premium fabrikant op gebied van individuele mobiliteit te worden. Daar doen we alles voor en we werken onvermoeibaar aan het promoten van duurzame auto’s. We zijn blij dat we deze reis samen met zo veel gelijkgestemden kunnen maken!

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen