BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 823 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

Smart City Travel

Na Safe Drive Zones, waarbij één derde van de deelnemers Severs Breeman klant was, staat de volgende pilot van BMW en Rotterdam in de startblokken. Smart City Travel richt zich op automobilisten die (regelmatig) met de auto van buiten richting de binnenstad van Rotterdam rijden. BMW, Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoeken op welke manieren automobilisten kunnen worden verleid om hun auto op een P+R aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk van hun reis met het openbaar vervoer of deelvervoer te vervolgen. “We willen leren wat er voor nodig is om BMW rijders te motiveren om allereerst deze slimme keuze vooraf te maken en vervolgens ook daadwerkelijk over te stappen wanneer een alternatieve modus actief wordt aangeboden”, aldus Marc Bras, Head of Mobility Services bij BMW Group Nederland. “Door het aanbieden van potentieel gezonder, goedkoper èn sneller alternatief vervoer vanaf de rand van het centrum dragen we bij aan de leefbaarheid van de stad.”

De deelnemer krijgt na invoer van de bestemming in de BMW navigatie (of BMW pilot app) via de centrale display in de auto de vraag of hij/zij gebruik wil maken van alternatief vervoer. Indien de deelnemer daarmee instemt, controleert het systeem op de achtergrond de beschikbaarheid van een parkeerplaats bij de P+R die vervolgens automatisch wordt geboekt. Indien wordt gekozen voor een deelfiets, dan is die direct gereserveerd en is de MOBIAN-app niet nodig voor boeken en betaling. Kiest men voor een felyx deelscooter, dan wordt ook daarvan de beschikbaarheid op de geselecteerde P+R gecontroleerd. Boeken gaat vervolgens via de felyx-app.

“De aanpak van BMW en Rotterdam is uniek”, vertelt Dorrith Dijkzeul, Strategisch Adviseur Mobiliteit bij de gemeente Rotterdam. “Met deze pilot verbinden we de automobilist direct aan de deelvervoeraanbieders. Zo testen we niet alleen hoe de ketenreis technisch zo soepel mogelijk kan, maar ook op welke manier en met welke boodschap we de automobilist kunnen verleiden om over te stappen. Zo werken we toe naar een gezondere stad.”

Samenwerking met MOBIAN en felyx
MOBIAN biedt zijn deelfietsen aan bij zogenaamde MobiHubs. In Rotterdam is deze te vinden bij de Van Nelle Fabriek en voor deze pilot ook bij Slinge, Kralingse Zoom en Meijersplein. In de toekomst zal het aanbod worden uitgebreid naar ten minste tien locaties aan de rand van de stad met in totaal 100 deelfietsen. felyx biedt op zijn beurt gedeelde elektrische scooters op ritbasis aan. Deze hebben geen vaste standplaats, zijn in groten getale door heel de stad te vinden en zijn eenvoudig via een app te reserveren. Indien de BMW-bestuurder de deelscooteroptie kiest, zal de BMW naar een P+R navigeren waar een felyx deelscooter beschikbaar is.

Meedoen aan de pilot Smart City Travel?
Door mee te doen aan de BMW-Rotterdam pilots hebben BMW rijders de unieke kans actief de mobiliteit van de toekomst te helpen ontwikkelen. De pilot staat open voor brandstof aangedreven BMW modellen (dus geen PHEV of EV) vanaf bouwjaar 2018 en voorzien van het OS7 besturingssysteem. Deze BMW rijders kunnen zich inschrijven via BMW Labs waar via het BMW ID automatisch wordt gecontroleerd of de gekoppelde BMW geschikt is voor deelname aan de pilot, die begin mei zal starten. Deelname wordt zeer gewaardeerd.

Terug naar nieuws
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen