BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 818 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

Succesvolle aftrap van het BMW Performance Program bij BMW Nederland

Vorige maand waren BMW Group Nederland en de dealerorganisaties met de BMW Performance Program bij het hoofdkantoor in Rijswijk. Dit programma is gericht op het bouwen van een sterke gemeenschap, het verhogen van vakbekwaamheid en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. In totaal namen 27 MBO autotechniek stagiairs uit de BMW dealerorganisaties deel aan interactieve coaching sessies en vakinhoudelijke workshops, waarin zij volop werden uitgedaagd om hun kennis te vergroten, ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen met collega’s. Vanuit Severs Breeman waren ruim 10 leerlingen aanwezig.

Focus op community building, vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling
De kracht van community building kwam snel tot uiting tussen de deelnemers. Technische workshops, verzorgd door ervaren trainers, hebben de deelnemers voorzien van waardevolle inzichten en vaardigheden om hun competentie en zelfverzekerdheid in de werkplaats te vergroten.

In het BMW Performance Program krijgen deelnemende stagiairs extra aandacht en begeleiding om ze ook na hun stage voor het merk te behouden. Met landelijke sessies, extra aanbod van interne cursussen en terugkerende voortgangsgesprekken. Zo zorgen BMW Group Nederland en haar dealers ervoor dat de keuze voor een loopbaan bij het merk aantrekkelijk wordt.

Vooruitblik toekomstige ontwikkelingen
Het BMW Performance Program bestaat uit vier onderdelen: 

  1. MBO Project Based Learning
  2. BMW Performance Class
  3. BMW Tech Traineeship
  4. BMW Meesterlijk Begeleiden

De BMW Performance Class, waarmee het BMW Performance Program vorige maand is gestart, geeft extra aandacht en begeleiding aan startende stagiairs. Zo probeert BMW deze doelgroep vroeg aan zich te binden, zodat ze ook na de eindstage bij het merk werkzaam blijven. In het najaar van 2024 start het BMW Tech Traineeship, waarbij BMW investeert in de effectiviteit en het vakmanschap van nieuwe collega’s. Het laatste onderdeel van het BMW Performance Program is BMW Meesterlijk Begeleiden. In deze module staat de band tussen de praktijkbegeleider en de stagiair centraal. Met BMW Meesterlijk Begeleiden bevordert BMW het mentorschap van werkplaatsbegeleiders om een toekomstige carrière in goede banen te begeleiden.

“Ik ben van mening dat we met het BMW Performance Program een programma hebben ontwikkeld waarmee de BMW dealerorganisatie jonge technische mensen met de juiste kennis en vaardigheden naar zich toe kan trekken en behouden.” aldus Erick Oberink, Directeur Customer Support. “Wij zetten ons in voor de continue opbouw van een sterke gemeenschap en het waarborgen van een succesvolle toekomst voor de nieuwe generatie technische professionals binnen het bedrijf.”

Investeren in jong talent en innovatieve mobiliteitsoplossingen
Sinds de oprichting in 1916 werkt BMW aan de ontwikkeling en productie van innovatieve mobiliteitsoplossingen. In een uitdagende leeromgeving geeft BMW niet alleen professionals, maar ook starters en studenten volop kansen. Het BMW Performance Program, in samenwerking met CENSES, verrijkt deze leeromgeving met een heldere visie op leren en een daarop gebaseerde structurele en concrete aanpak.

In een snel veranderende en zeer competitieve markt, waarin er van alle kanten aan jonge, technische starters wordt getrokken, helpt het BMW Performance Program om aanwezig jong talent te boeien, binden en te behouden. Het BMW Performance Program is daarmee een waardevolle toevoeging aan het trainings- en ontwikkelingsaanbod dat BMW aanbiedt. Wij vinden het zeer belangrijk dat onze leerling monteurs hieraan meedoen, zodat zij optimaal betrokken zijn en blijven bij de community van BMW en in het bijzonder bij Severs Breeman.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen