BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
 • Klanten beoordelen ons met een 9/10
 • 843 BMW's en MINI's op voorraad
 • Erkende BMW en MINI garantie
 • Persoonlijk contact
 • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

Elektrisch en hybride rijden bij Severs Breeman

Elektrische BMW’s en MINI’s zijn auto’s die zich, in tegenstelling tot benzine-, diesel of gas auto’s, door middel van elektriciteit verplaatsen. Een volledig elektrische auto produceert daarom tijdens het rijden geen CO2. Al meer dan vier decennia lang ontwikkelen en maken BMW en MINI elektrische auto’s. Toen BMW en MINI zich meer gingen richten op duurzaamheid en milieu, ontwikkelden zij een productieketen waarmee BMW en MINI de grootste aanbieders van elektrische auto’s in Europa zijn geworden.

Ook is er een uitgebreid aanbod aan hybride modellen. De plug-in hybride modellen worden gekenmerkt door een efficiënte verbrandingsmotor en een krachtige elektromotor. Met de hybride modellen ervaart u zowel rijplezier als een hoge efficiency. Het energiemanagement van de hybride modellen is een samenvoeging van een verbrandings- en elektromotor waarbij er met behulp van accu’s ondersteuning wordt geboden. Dit alles wordt gecoördineerd door middel van een hybride management. Een unieke ervaring die u niet wilt missen.

Direct naar ons aanbod

Thuis opladen

U kunt uw auto zowel thuis als onderweg opladen en daar zijn diverse mogelijkheden voor. Thuis kunt u uw elektrische auto eenvoudig aansluiten op een huishoudelijk 230V stopcontact. Binnen een nacht van 10 uur is de accu weer volledig opgeladen.

Wilt u uw auto sneller opladen? Dan kunt u een BMW Wallbox (ook mogelijk met groene of zelf-opgewekte stroom) laten installeren. Hiermee laadt u uw auto in slechts 4 uur op. Onderweg kunt u uw auto opladen bij openbare laadstations, die vaak te vinden zijn bij een tankstation. Naast het standaard oplaadstation zijn er snellaadstations waar u binnen 34 minuten 80% van uw accu oplaadt.

Onderweg opladen

Of u nu thuis de mogelijkheid heeft om op te laden of niet, een laadpasje aan uw sleutelbos geeft een gevoel van zekerheid. Met toegang tot meer dan 107.000 openbare laadpunten en 34.000 publieke snelladers in Nederland is BMW Charging een zekere keuze. Gebruik uw meegeleverde publieke laadkabel om uw auto te koppelen aan de laadpaal. Houd vervolgens uw pasje voor de scanner en het laadproces begint.

Bent u direct op zoek naar de oplaadpunten in Nederland of wilt u meer informatie over het onderweg opladen van uw auto? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

BMW Charging Overzicht laadpunten

De BMW vakantieauto

Gaat u op vakantie? Dan heeft Severs Breeman een premium oplossing voor u: de BMW vakantieauto. Hiermee kunt u uw (elektrische) BMW tijdelijk omruilen voor een BMW of MINI (met brandstofmotor), zodat u met een gerust hart op vakantie kunt.

Contact opnemen

Een elektrische of hybride BMW of MINI leasen

Leasen is een overeenkomst tussen u en ons, waarin staat dat u een nieuwe BMW of MINI mag ‘lenen’ of ‘huren’ voor een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs. Elke maand heeft u dezelfde, vaste kosten en weet u precies waar u aan toe bent. Onzekerheden zoals restwaarde of onderhoud kunnen worden weggenomen, want dit zit bij het leasen inbegrepen. Zo komt u niet voor verrassingen of onverwachte kosten te staan.

Met Private Lease rijdt u zorgeloos, tegen een vast maandbedrag, in een gloednieuwe BMW of MINI. U kunt uw BMW of MINI volledig naar uw eigen wensen samenstellen en bepaalt zelf de looptijd van uw overeenkomst en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. De brandstof is voor eigen rekening, maar de rest van de autokosten, zoals onderhoud, reparatie, verzekering, pechhulp en wegenbelasting zijn inbegrepen. Let wel: de auto wordt niet uw eigendom, maar blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Private Lease calculator BMW Private Lease calculator MINI

Elektrische modellen

Wij hebben de huidige elektrische BMW’s onder elkaar gezet voor u, zo heeft u een overzicht van álle elektrische modellen van BMW. Bij MINI is er tot nu toe één elektrische variant, de MINI Electric. Via onderstaande button leest u alles over deze elektrische MINI.

Elektrische BMW modellen De MINI Electric

Hybride modellen

Wij hebben een ruime voorraad BMW Plug-In Hybride modellen. Lees meer over onze hybride modellen via onderstaande button of bekijk direct ons aanbod en wie weet rijdt u binnenkort in een BMW Plug-In Hybride.

Meer informatie Aanbod BMW Plug-In Hybride

Meest gestelde vragen

 • Is elektrisch rijden goedkoper?

  Ja, omdat de prijs van elektriciteit per kilometer op dit moment lager is dan de prijs van benzine of diesel per kilometer.
 • Hoeveel kost het volledig opladen van een elektrische auto?

  Het volledig opladen van een elektrische auto kost ongeveer €23.68. *Voor dit rekenvoorbeeld is uitgegaan van een nieuwe BMW iX3 en een AC-laadpaal met een energieprijs van €0.32 per kWh. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van aanbieder, laadstation en accu grote.
 • Hoe vaak heeft een elektrische auto onderhoud nodig?

  Auto’s met een verbrandingsmotor en elektrische auto’s hebben regelmatig onderhoud nodig. Echter zijn de handelingen die nodig zijn bij het onderhoud van elektrische auto’s vaak eenvoudiger. Over het algemeen heeft een elektrische auto minder onderhoud nodig dan een auto met een benzinemotor.
 • Hoe werkt elektrisch rijden?

  Een elektrische auto bijtanken werkt net even anders dan bij een auto met verbrandingsmotor. Om een elektrische auto op te laden, heeft u nodig: een laadpaal (of stopcontact), een laadkabel en een laadpas. Om de auto op te laden, rijdt u naar een (openbaar) laadpunt en pakt u de laadkabel uit de auto. Deze steekt u in de auto en in de laadpaal (of het stopcontact). Afhankelijk van waar u de auto oplaadt, duurt het korter of langer om de auto volledig op te laden. Opladen via een stopcontact duurt het langst. Heeft u haast? Maak dan gebruik van een van de vele snellaadpalen. Met deze palen is uw auto binnen 35 minuten weer 80% opgeladen.
 • Welke elektrische BMW’s zijn er?

  Op dit moment zijn er 5 volledig elektrische BMW modellen beschikbaar, namelijk: de BMW iX, BMW iX3, BMW iX1, BMW i4 en BMW i7. Naast deze volledig elektrische BMW modellen, zijn er 9 BMW modellen met een Plug-In Hybride variant, namelijk: de BMW X2, BMW X3, BMW X5, BMW 3 Serie, BMW 5 Serie, BMW 7 Serie en BMW 2 Serie Active Tourer.
 • Zijn er extra risico’s bij aanrijdingen met elektrische auto’s

  Aanrijdingen met elektrische auto’s zijn minimaal even veilig als aanrijdingen met brandstofauto’s. Dit blijkt uit het rapport van onderzoeksbureau CE Delft.
 • Is een elektrische auto wel écht groener?

  Ja. Het produceren van de batterij zorgt voor extra uitstoot, maar dit wordt gecompenseerd door het emissievrije rijden. Een nieuwe elektrische auto zorgt voor 60% minder CO2 uitstoot dan een benzineauto van dezelfde grootte. Hierbij is gekeken naar het produceren, rijden en onderhouden van een auto die 220.000 kilometer heeft gereden.

Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen