BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 822 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Cooper E

De vijfde en nieuwste generatie MINI 3-deurs is volledig elektrisch aangedreven. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan in het succesverhaal van het legendarische model. Met een maximale Go-Kart feeling is de nieuwe volledig elektrische MINI Cooper de belichaming van toekomstgerichte typerende MINI rijkarakteristiek. Samen met de nieuwe elektrische MINI Countryman, die vanaf november 2023 wordt geproduceerd in de BMW Group Fabriek Leipzig, rolt de nieuwe elektrische MINI Cooper de loper uit voor een volledig elektrische toekomst van MINI. De MINI Cooper E heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 35.990,- en de MINI Cooper SE is beschikbaar vanaf € 38.990,-.

Private lease de MINI Cooper E vanaf € 459,- per maand en de MINI Cooper SE vanaf € 539,- per maand. De MINI Cooper E lease je vanaf € 398,- per maand in combinatie met de Subsidie voor Elektrische Personenauto’s.*

*op basis van 48 maanden en 10.000 km

Plan mijn proefrit Bekijk het aanbod

Twee vermogensvarianten

De elektrische MINI Cooper is verkrijgbaar in twee vermogensvarianten met een aanzienlijke actieradius. Dit maakt alle versies geschikt voor ritten tot ver buiten de stad. De acceleratie is vloeiend, zonder onderbreking door schakelacties.

MINI Cooper E
De basis van de line-up wordt gevormd door de MINI Cooper E, uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 135 kW (184 pk) en een koppel van 290 Nm. De accucapaciteit van de MINI Cooper E bedraagt 40,7 kWh, resulterend in een actieradius tot wel 305 kilometer (WLTP). De 0-100 km/u acceleratietijd bedraagt 7,3 seconden.

MINI Cooper SE
De MINI Cooper SE is uitgerust met een accupakket met een capaciteit van 54,2 kWh, goed voor een range tot wel 402 kilometer (WLTP). De elektromotor van deze topversie heeft een vermogen van 160 kW (218 pk) en een koppel van 330 Nm, resulterend in een 0-100 km/u acceleratietijd van slechts 6,7 seconden. De genoemde actieradiusgegevens van de Cooper E en Cooper SE zijn voorlopige cijfers.

Minimalistisch exterieurdesign

De nieuwe elektrische MINI Cooper kenmerkt zich door een minimalistisch design, zowel vanbuiten als vanbinnen. Exterieurkenmerken zijn korte overhangen, een korte motorkap, een lange wielbasis, verzonken portiergrepen, het ontbreken van wielkuiplijsten, grote wielen en grote raamoppervlakken voor maximale lichtinval in het interieur. Het pure ontwerp resulteert in een Cw-waarde van slechts 0,28 – ongekend laag in het segment van compacte auto’s – en een zeer efficiënt energieverbruik.

“Geïnspireerd door onze geschiedenis hebben we onze eigen nieuwe ontwerptaal ontwikkeld, die ons DNA definieert. Wij noemen het ‘Charismatic Simplicity’. Het idee erachter is een ontwerp dat elk nieuw MINI model een sterk, individueel karakter geeft en wordt gekenmerkt door een duidelijke, gereduceerde ontwerptaal die intuïtief is gericht op de essentie van het merk”, zegt Oliver Heilmer, Head of MINI Design.

MINI Interaction Unit

MINI maakt met een nieuw dashboardconcept een grote sprong voorwaarts in het digitale tijdperk. Centraal daarbij staat het iconische, in het midden geplaatste instrumentendisplay: de MINI Interaction Unit. Het ronde OLED-display, met een diameter van 24 centimeter en rijke kleurweergave, past perfect in het interieur van de modellen van de nieuwe MINI familie, waarvan de nieuwe elektrische MINI Cooper deel uitmaakt. Door de centrale plaatsing is het display gemakkelijk te gebruiken door de bestuurder én de passagier voorin.

MINI Operating System 9

Het MINI Operating System 9 is aantrekkelijk vormgegeven, geoptimaliseerd voor touchbediening en compatible met 5G-connectiviteit (optioneel). Het is ontwikkeld door BMW Group en is voor het eerst gebaseerd op een Android Open Source Project (AOSP) software stack.

Het startmenu van MINI Operating System 9 bevindt zich in het midden van het ronde display. Daar kan de gebruiker gepersonaliseerde inhoud selecteren en openen door naar de zijkant te vegen. In het onderste gedeelte van het scherm bevindt zich de vaste statusbalk met daarin de menu-items Navigatie, Media, Telefoon, All Apps en – afhankelijk van de situatie – Home, die de gebruiker direct kan selecteren. Vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen maakt de zogenoemde ‘tool belt’ zichtbaar, zoals gebruikelijk in veel consumentenelektronica. Hier zijn favoriete functies op te slaan en snel weer op te roepen, zoals bestemmingen of radiozenders. De tool belt is ook toegankelijk via de sterknop op het multifunctionele stuur. Het bovenste deel van het scherm is gereserveerd voor relevante informatie als de rijsnelheid en de voertuigstatus.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen