BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 831 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De BMW Concept Touring Coupé

BMW Group presenteert de wereldpremière van zijn BMW Concept Touring Coupé bij de opening van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. De gesloten tweezitter, die werd ontwikkeld voor eenmalige productie, zet de traditie van legendarische BMW klassiekers voort: een tijdloos symbool van vrijheid op vier wielen en het plezier van samen reizen.

BMW heeft de traditionele carrosserievorm van een elegante sportwagen opnieuw vormgegeven. In het interieur zorgen nauwkeurig bewerkte lederen oppervlakken van de Italiaanse fabrikant Poltrona Frau voor een luxueuze ambiance. Het compartiment achter de stoelen biedt voldoende ruimte om bagage op te bergen voor spontane uitstapjes; ook de bagage zelf werd exclusief op maat gemaakt in de leerwerkplaats van Schedoni in Modena.

Een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie van de auto
De wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 plaatst het voertuig in een historische context. Omringd door klassieke motoren uit de autogeschiedenis, die hun eigenaren en toeschouwers al tientallen jaren plezier bezorgen, wordt deze unieke auto in het Italiaanse Cernobbio gepresenteerd als een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie van de auto. “De BMW Concept Touring Coupé viert het oorspronkelijke Sheer Driving Pleasure,” zegt Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design. “Deze auto laat zien dat de passie voor alles wat met rijplezier te maken heeft door de eeuwen heen essentieel is geweest en dat ook in de toekomst zal zijn.”

De handgemaakte, unieke BMW Concept Touring Coupé verenigt een traditioneel carrosserieconcept met de technologie van een moderne puristische sportwagen. Zijn proporties en naam doen denken aan de BMW 328 Touring Coupé die in 1940 de Mille Miglia endurance race won. De functionaliteit van het shooting-brake concept is een knipoog naar de BMW 02 Reeks modelvarianten van de vroege jaren 1970, die “Touring” in hun naam hadden om ze te onderscheiden van sedans. De styling van de tekens aan de achterzijde en binnenin deze unieke auto is geïnspireerd op het modelopschrift van deze historische voorganger. De BMW Concept Touring Coupé wordt aangedreven door de kenmerkende zescilinder lijnmotor van het merk, met prestatiekenmerken en raffinement die zijn status als symbool van puur, onvervalst rijplezier bevestigen.

Exterieurdesign: opvallende proporties, exclusieve details
Het designhoogtepunt van de BMW Concept Touring Coupé is zijn gebeeldhouwde achterzijde. De vloeiende contouren van het dak, die naadloos overgaan in de achterste zijpanelen, accentueren de atletische schouders van de auto, terwijl de vlakke achterruit en de duidelijk gedefinieerde carrosserievlakken de solide houding van de auto benadrukken.

Vanaf de zijkant gezien is de voor BMW typische interpretatie van de shooting-brake proporties duidelijk herkenbaar. De lange motorkap, de gestroomlijnde dakcontouren en de krachtige achterkant vormen een karakteristiek two-box design, terwijl de langwerpige zijruit met de Hofmeister knik en de uitlopende wielkasten aan de achterzijde de sportieve elegantie onderstrepen.

De Sparkling Lario lak werd speciaal gecreëerd voor de BMW Concept Touring Coupé. De grijsbruine kleurschakeringen met blauwe glasvlokken geven een unieke indruk van diepte. Het effect wordt verfijnd door zilverbronzen accenten en de speciaal ontworpen BMW nierengrille met overlangse spijlen. De exclusieve lichtmetalen velgen van 20″ voor en 21″ achter vormen een logische voortzetting van deze kleuraccenten in het 20-spaaks radiaaldesign. De opvallende uitvoering en de goudkleurige oppervlakken onderstrepen het elegante sportieve karakter van de auto.

Interieurdesign: vakmanschap op het hoogste niveau
De interieurambiance van de BMW Concept Touring Coupé wordt bepaald door de voor het merk gebruikelijke bestuurdersoriëntatie in de cockpit, met maximale aandacht voor materiaalkeuze, kleurstelling en afwerking. De exclusieve bi-colour optie van het Italiaanse lederatelier Poltrona Frau verdeelt het interieur horizontaal in twee verschillende kleursegmenten: in het bovenste gedeelte bevordert een donkerbruine tint de concentratie tijdens het rijden; in het onderste gedeelte brengt een een lichtbruine kleur comfort en warmte in het interieur.

Ook de bagage, die exclusief voor de BMW Concept Touring Coupé is ontworpen door de gerenommeerde lederwerkplaats Schedoni in Modena, biedt een op maat gemaakte set. Deze set bestaat uit twee grote weekendtassen en een kleine weekendtas, plus een kledingtas, die allemaal perfect zijn afgestemd op de auto.

De BMW Concept Touring Coupé in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen