BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 823 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

DE NIEUWE BMW i7 M70 xDRIVE

BMW M GmbH introduceert een volledig elektrisch performance model als nieuwe topversie van de BMW 7 Serie. De BMW i7 M70 xDrive is het krachtigste, volledig elektrische model van de hele BMW Group. Elektromotoren op de voor- en achteras, samen goed voor een systeemvermogen van 485 kW (660 pk)*, en een M specifiek onderstel zorgen ervoor dat de nieuwe BMW i7 M70 xDrive een perfecte combinatie biedt van elektrisch rijden en indrukwekkende prestaties. De rijbeleving is ongeëvenaard voor het luxe segment. Het nieuwe topmodel accelereert van 0 naar 100 km/h in 3,7 seconden en is daarmee het snelste volledig elektrische BMW model. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. De BMW i7 M70 xDrive maakt zijn debuut op de internationale autoshow Auto Shanghai (18 tot 27 april 2023) in China. De wereldwijde marktintroductie vindt plaats in de tweede helft van 2023.

*Met geactiveerde M Launch Control of M Sport Boost functie

De krachtigste BMW elektromotor
De vijfde generatie BMW eDrive technologie van de BMW i7 wordt constant verder verbeterd voor betere prestaties en meer efficiëntie. De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is voorzien van geïntegreerde aandrijfunits op de voor- en achteras. Daarbij zijn de elektromotor, aansturingselektronica en transmissie zeer compact gecombineerd in één behuizing. Het M specifieke ontwerp van de synchroonmotoren van de BMW i7 M70 xDrive zorgt voor een ongeëvenaarde vermogensdichtheid – zeker bij de motor op de achteras. Met 2,41 kWh per kilogram is het op dit moment de meest krachtige BMW elektromotor.

Deze nieuwe recordprestatie is te danken aan een gepatenteerde innovatie van BMW Group. In de elektromotor worden zes bekrachtigingsspoelen in de stator toegepast, in plaats van drie zoals gebruikelijk. Daardoor kan de elektromotor met een compact ontwerp toch een extreem hoog vermogen bereiken en dat continu afgeven met hoge toerentallen. Dit is een duidelijk betere oplossing dan een achteras met twee conventionele elektromotoren. Dat geldt zowel voor de vermogensdichtheid als voor de efficiëntie.

Maximaal vermogen met M Sport Boost en M Launch Control
De elektromotor op de achteras levert een maximaal vermogen van 360 kW (489 pk). In nauwkeurige samenwerking met de 190 kW (258 pk) sterke elektromotor op de vooras ontstaat volledig elektrische vierwielaandrijving. In Sport Mode bedraagt het systeemkoppel 1.015 Nm en zelfs 1.100 Nm met M Launch Control en de M Sport Boost functie ingeschakeld. Op deze manier beschikt de BMW i7 M70 xDrive over een ongekende trekkracht.

Bij M Launch Control wordt de aansturing van het koppel en de tractiecontrole geregeld door de aansturingsunit van de elektromotor. Die controleert het vermogen van de elektromotoren zeer nauwkeurig om zonder gripverlies fascinerende prestaties te leveren.

Met de linker paddle aan het stuurwiel is de M Sport Boost functie in te schakelen. Een M Performance weergave op het instrumentenpaneel bevestigt de activatie. De acceleratie gaat dan gepaard met een authentiek en emotioneel krachtig M Performance geluid, als onderdeel van de BMW IconicSounds Electric die samen met componist Hans Zimmer zijn ontwikkeld.

Voor lange reizen: de nieuwe MAX RANGE functie
Ook voor lange afstanden is de nieuwe BMW i7 M70 xDrive zeer geschikt. Met een bruikbare capaciteit van 101,7 kWh is de hoogvoltage-accu goed voor een actieradius van 588 tot 560 km (WLTP). In de MAX RANGE functie neemt de actieradius met zo’n 15 tot 25 procent toe door het vermogen en de topsnelheid te beperken en de werking van sommige comfortfuncties te verminderen.

De geavanceerde oplaadsoftware van de Combined Charging Unit zorgt standaard voor het snel en efficiënt opladen van de hoogvoltage-accu. Dat gaat met tot 22 kW voor wisselstroom en tot 195 kW voor gelijkstroom (snelladen). Daardoor is het mogelijk om bij een snellaadstation in 10 minuten tot 170 km actieradius (WLTP) bij te laden.

Nieuwe two-tone carrosseriekleur, Frozen carrosseriekleuren op basis van biomassa
De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is leverbaar met een breed aanbod carrosseriekleuren. Er is keuze uit meer dan 100 BMW Individual carrosseriekleuren. BMW Individual Two-Tone carrosseriekleuren zijn nu ook te combineren met BMW Individual carrosseriekleuren voor een bijzonder extravagante uitstraling. Bijvoorbeeld met BMW Individual Liquid Copper metallic voor de onderste helft van de carrosserie en Sapphirschwarz metallic voor het bovenste deel.

De Frozen carrosseriekleuren voor de nieuwe BMW i7 M70 xDrive worden geproduceerd met een innovatief proces dat is gebaseerd op biomassa in plaats van petroleum. Bij dit proces blijft de samenstelling van het product hetzelfde, maar worden de grondstoffen gewonnen uit duurzame bronnen.

Geavanceerd BMW iDrive met ‘QuickSelect’
De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is een van de eerste modellen van het merk met de nieuwste generatie BMW iDrive met ‘QuickSelect’ en BMW Operation System 8.5. Dit geavanceerde weergave- en bedieningssysteem heeft een nieuw ontworpen beginscherm en ‘QuickSelect’ toegang met een verbeterde menustructuur die lijkt op die van reguliere elektronische apparaten. BMW iDrive met ‘QuickSelect’ wordt gecombineerd met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant.

Het nieuwe beginscherm toont altijd de kaart van het navigatiesysteem, of andere weergaves als die individueel zijn ingesteld. Aan de bestuurderskant van het display zijn op dezelfde hoogte verticaal geplaatste functie-iconen geplaatst, die de bestuurder met een veegbeweging kan selecteren. Bijbehorende functies zijn met ‘QuickSelect’ direct op te roepen, zonder te moeten wisselen naar een submenu.

Het op cloud-gegevens gebaseerde navigatiesysteem BMW Maps biedt niet alleen een Augmented View weergave op het informatiedisplay achter het stuurwiel, maar ook verbeterde functies voor een nog nauwkeuriger navigatie. De navigatie houdt bovendien nog beter rekening met laadstations. Daarnaast werken de services en apps die al bekend zijn van de nieuwe BMW 7 Serie op het BMW Operating System 8.5.

DE BMW i7 M70 xDRIVE IN BEELD

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen