BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 831 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

DE NIEUWE BMW iX

De 100% elektrische BMW iX markeert het begin van een nieuw tijdperk voor mobiliteit. Deze langverwachte SAV is de perfecte combinatie van design, moderne luxe en de nieuwste innovaties op het gebied van geautomatiseerd rijden, bediening, connectiviteit en digitale diensten. Het nieuwe technologische vlaggenschip van BMW Group focust op lokaal emissievrij rijplezier en is het toonbeeld van een integrale benadering van duurzaamheid. Dit alles is gedaan in combinatie met de voor het merk typerende sportiviteit, efficiëntie en een overtuigende actieradius.
De productie begint met twee verschillende motoriseringen, de BMW iX xDrive40 en de BMW iX xDrive50. Later zal ook het topmodel van de serie komen, de BMW iX M60.
De BMW iX staat in de showrooms met een consumentenadviesprijs vanaf € 86.996,-. Vraag via onderstaande button vrijblijvend een offerte aan of neem contact op.

Offerte aanvragen Contact opnemen

DE HIGHLIGHTS

Er valt veel over de iX te vertellen, wij sommen de belangrijkste punten voor u op:

✔️ Verkrijgbaar in 2 motoriseringen
✔️ BMW iX xDrive40 leverbaar vanaf eind 2021
✔️ BMW iX xDrive50 leverbaar vanaf begin 2022
✔️ Meer dan 600 km actieradius (WLTP testcyclus)
✔️ In 10 minuten snelladen tot 150 km actieradius
✔️ Met tot 200 Kw in 35 minuten van 10% naar 80% opladen
✔️ Duurzaamste auto, 99,9% recyclebaar
✔️ Tot 523 PK (385 kW)
✔️ Operating System 8

TWEE MOTORTYPES

In eerste instantie kan er bij de iX gekozen worden voor twee motoriseringen, de xDrive40 en de xDrive50. Later volgt de iX M60.

BMW iX xDrive40

Vanafprijs € 86.996,-

✔️ 240 kW (326PK)
✔️ Maximum systeemkoppel 630 Nm
✔️ 0-100 km/u in 6,1 seconden
✔️ Actieradius 436 km (WLTP testcyclus)
✔️ Met 10 minuten snelladen 95 km actieradius
✔️ Verbruik van minder dan 20 kWh per 100 kilometer

Offerte aanvragen

BMW iX xDrive50

Vanafprijs € 105.472,-

✔️ 385 kW (523PK)
✔️ Maximum systeemkoppel 765 Nm
✔️ 0-100 km/u in 4,6 seconden
✔️ Actieradius 630 km (WLTP testcyclus)
✔️ Met 10 minuten snelladen 150 km actieradius
✔️ Verbruik van minder dan 21 kWh per 100 kilometer

Offerte aanvragen

INTERIEUR

Het interieur van de nieuwe BMW iX is luxueus opgezet met veel ruimte, een slank dashboard, hoogwaardige materiaalmix, nieuw ontwikkelde stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een uitzonderlijk groot glazen panoramadak. Daarnaast is er gebruikt gemaakt van ‘Shy tech’ dit betekent dat alleen de nodige informatie en functies zichtbaar zijn, speakers onzichtbaar geïntegreerd zijn en dat de projector van de Head-Up Display vrijwel naadloos in het dashboard verwerkt is.
Verder opvallend is het hexagonale stuurwiel, wat voor het eerst geïntroduceerd wordt en daarnaast het middenconsole wat voorzien is van touch controller voor de bediening van het vernieuwede iDrive systeem met OS 8 en een een verlicht oppervlak met glaseffect voor het bedienen van overige functies. De nieuwe tuimelschakelaar op het middenconsole wordt gebruikt voor het kiezen van de versnelling.

EXTERIEUR

De BMW iX heeft heldere minimalistische designtaal wat zorgt voor een imposante uitstraling met nauwkeurige details. Daarnaast heeft de BMW iX de echte kenmerken van een Sports Activity Vehicle met de exterieurlengte en -breedte van de BMW X5, de hoogte van de BMW X6 en de wielmaten van de BMW X7. Tevens opvallend is de verticale, vrijwel gesloten nierengrille die dienst doet als een intelligentiepaneel waarin cameratechnologie, radarfuncties en sensoren zijn geïntegreerd. Andere highlights van het exterieur zijn de verlichting, de slanke voor- en achterlichten zijn de meest compacte koplampunits ooit, de raamstijlloze portieren en de vlak gemonteerde portiergrepen.

INTELLIGENTE TECHNOLOGIE

Naast een strak design en het gebruik van hoogwaardige materialen bevat de BMW iX ook de meest efficiënte technologie. Met behulp van adaptieve recuperatie wordt de intensiteit van de recuperatie van remenergie tijdens het uitrollen of afremmen aangepast aan de rijsituatie, hierdoor wordt de zo efficiënt mogelijk gereden en de actieradius positief beïnvloed. Met behulp van het navigatiesysteem en de bestuurdersassistentiesystemen wordt bijvoorbeeld bij het naderen van een kruispunt de mate van recuperatie verhoogd waardoor de hoogvoltage-accu meer energie terug krijgt en het remmend effect vergroot wordt.
Tevens is de BMW iX uitgerust met de vijfde generatie BMW eDrive technologie. De gravimetrische energiedichtheid van deze accucellen is circa 40 procent hoger dan die van de hoogvoltage-accu van de BMW i3 van 2020.
De BMW iX xDrive40 beschikt over een hoogvoltage-accu met een netto capaciteit van 71 kWh (bruto 76,6 kWh),
de accu van de BMW iX xDrive50 heeft een netto capaciteit van 105,2 kWh (bruto 111,5 kWh)

TOPMODEL: DE BMW iX M60

Op een later moment zal de BMW iX M60 geïntroduceerd worden, het is nog niet bekend wanneer. Dit model stelt een buitengewoon sportieve, volledig elektrische rijbeleving in het vooruitzicht. Volgens de actuele stand van ontwikkeling zal de BMW iX M60 beschikken over een elektrische motor met een vermogen van 440 kW (600 PK).

UITRUSTING

Net als de BMW iX3, is de iX standaard rijk uitgerust in de Executive uitvoering. De High Executive uitvoering is verkrijgbaar tegen een meerprijs van €4.995,-. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een Sportpakket waarmee de sportieve en dynamische elementen van de iX extra benadrukt worden. De Executive uitvoering is uitgerust met:

✔️ Interieurdesign Atelier
✔️ 22 inch Air Performance wielen
✔️ Bandenspanningsweergavesysteem
✔️ Integral Active Steering (alleen voor xDrive50)
✔️ Adaptief onderstel met luchtvering op voor- en achteras (alleen voor xDrive50)
✔️ Alarmsysteem klasse 3
✔️ Scheidingsnet tussen bagageruimte en achterbank
✔️ Gevarendriehoek en verbanddoos
✔️ Elektrisch verwarmde voorstoelen
✔️ 4-zone automatische airconditioning
✔️ Automatisch dimmende binnen- en buitenspiegel bestuurderszijde
✔️ AC Fast Charging Plus
✔️ Akoestische Voetgangersbescherming

✔️ Ambiance verlichting
✔️ Shadow Line
✔️ BMW IconicSounds Electric
✔️ High Beam Assistant
✔️ Active Protection
✔️ Driving Assistant
✔️ Parking Assistant
✔️ DAB-tuner
✔️ Live Cockpit Plus – Curved Display combinatie met 12,3 inch instrumentenpaneel en 14,9 inch centraal display)
✔️ BMW Connected Package Professional
✔️ Opbergvak met draadloze oplaadmogelijkheid
✔️Laadkabel Mode 3

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen