BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 820 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

Het nieuwe BMW iDrive

BMW heeft het nieuwe BMW iDrive systeem geïntroduceerd. Het BMW bedieningsconcept maakt de BMW toegankelijk voor de inzittenden en functioneert als een digitale, intelligente en proactieve partner in iedere situatie. De basis van het unieke systeem is BMW Operating System 8, een nieuwe generatie van beeldschermen, bedieningselementen, software en extreem krachtige connectiviteit en dataverwerking. Het nieuwe iDrive wordt geleidelijk uitgerold over alle modellen. Het debuteert later dit jaar in de BMW iX en daarna ook in de BMW i4.

Design

De nieuwe, volledig elektrische BMW iX is van binnenuit ontworpen. Hetzelfde geldt voor de gebruikservaring van het nieuwe BMW iDrive.

Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van heldere, minimalistische vormgeving voor zowel interieur als exterieur van de BMW en de pure, minimalistische vormgeving van de digitale elementen van BMW iDrive.

Een opvallende, nieuwe fysieke toevoeging aan het interieur is het BMW Curved Display, waarbij het 12,3 inch informatiedisplay en het 14,9 inch bedieningsdisplay één geheel vormt. Het BMW Curved Display is duidelijk naar de bestuurder gericht. Alleen de informatie die voor de specifieke rijsituatie relevant is wordt aan de bestuurder getoond – altijd op een plek waar de bestuurder dit snel en gemakkelijk in zich op kan nemen.

Stembediening en de aanraakfunctie van het BMW Curved Display waren het belangrijkst bij de ontwikkeling van het nieuwe iDrive. Het aantal knoppen en schakelaars is bijna gehalveerd. Tegelijkertijd zijn de bedieningspanelen voor veelgebruikte basisfuncties behouden en geplaatst waar de gebruiker ze verwacht.
Krachtige en opvallende graphics, moderne kleuren, futuristische vormen, heldere weergave en een samenspel tussen reflecties zorgen voor een indrukwekkende uitstraling. Alle schermen hebben een extreem hoge resolutie van 200 ppi.

Great Entrance Moments

Dankzij Ultra breedband (UWB) radiotechnologie start de BMW ervaring al op het moment dat de auto benadert wordt.
Dankzij zeer nauwkeurige locatiebepaling van de sleutel of smartphone weet de BMW exact vanaf waar de bestuurder nadert en hoe ver weg hij nog is. Zodra de afstand tot de auto kleiner is dan 3 meter komt de auto tot leven waarbij de interieur- en exterieurverlichting aan gaat, er vanaf het bestuurdersportier een lichttapijt geprojecteerd wordt en de handgrepen van de portieren en bagageklep verlicht worden.
De BMW ontgrendelt zodra de afstand kleiner is dan anderhalve meter. Bij het instappen toont het BMW Curved Display een welkomstanimatie terwijl het systeem opstart.

My Modes

Ook nieuw in het nieuwe iDrive systeem is My Modes. Het nieuwe My Modes zorgt voor een allesomvattende beleving op basis van de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder.
De My Modes zijn eenvoudig te selecteren met een stemcommando of met een knop op de middenconsole.

De eerste versie van My Modes combineert tot tien verschillende instellingen in de BMW. Dit zijn de functies van het eerdere Driving Experience Mode, zoals de aansturing van het aandrijfsysteem en de transmissie, de stuurkarakteristiek en de onderstelafstemming. De geactiveerde configuratie wordt aangeduid door wisselingen in de vormgeving van My Modes, de stijl en indeling van de schermen en een veranderde schermkleur. Alles past zich op dezelfde manier aan op de instellingen als de Ambiance verlichting. Bij het wisselen tussen My Modes horen ook akoestische aanpassingen, waaronder het geluid van motor of aandrijving. Op dit moment zijn 3 modi beschikbaar, Efficient, Sport en Personal, naar verwachting zullen hier meer modi aan toegevoegd worden.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen