BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 838 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De BMW XM Label Red

Een paar maanden na de productiestart van de BMW XM presenteert BMW M GmbH de absolute topversie van zijn eerste high-performance model met een geëlektrificeerde aandrijflijn. De BMW XM Label Red combineert het M HYBRID systeem met extra vermogen en specifieke designaccenten die zijn uitzonderlijke prestaties benadrukken. Met 550 kW (748 pk) systeemvermogen – de V8 motor levert maximaal 430 kW (585 pk) en de elektromotor die in de 8-traps M Steptronic automaat is geïntegreerd, levert 145 kW (197 pk) – is de BMW XM Label Red het krachtigste BMW M model ooit. De BMW XM Label Red debuteert in april op de autoshow van Shanghai. Vanaf oktober 2023 zal de BMW XM Label Red in de Nederlandse showrooms zijn introductie beleven. De Nederlandse consumentenadviesprijs bedraagt: € 203.700,-.

Houd mij op de hoogte

Exclusieve uitvoering
De gelimiteerde uitvoering van de BMW XM Label Red – 500 exemplaren wereldwijd – heeft een nog expressievere styling. De exclusieve carrosseriekleur BMW lndividual Frozen Carbonschwarz metallic contrasteert met de omlijsting van de nierengrille en de inzet van de achterdiffuser in Toronto Red metallic. Het interieur is uitgevoerd in leder ‘Merino’ Schwarz gecombineerd met Fiona Rot, voor een extra sportieve atmosfeer. De driedimensionale hemelbekleding en de bekleding van de raamstijlen is uitgevoerd in zwart. De rode accenten geven extra exclusiviteit aan de diamantvormige bovenkant van de rugleuning en hoofdsteun van de voorstoelen en de buitenste zitplaatsen achterin. De interieurbekleding en het dashboard zijn voorzien van een rood stiksel. Een rode XM aanduiding onder de Touch Control Display en een Carbon Fibre interieurlijst met rode en blauwe stiksels benadrukken dat dit een M model is. Bovendien is deze gelimiteerde versie voorzien van de aanduiding “1 of 500” onder de Touch Control Display.

M HYBRID voor maximale prestaties
De prestaties van de M HYBRID aandrijflijn in de XM Label Red zijn indrukwekkend. Het samenspel van de elektromotor en benzinemotor zorgt ervoor dat er altijd vermogen beschikbaar is, zodra de bestuurder het gaspedaal intrapt. De vermogensopbouw gaat ononderbroken door tot in het hoogste toerengebied. Deze combinatie van benzinemotor en een elektrische motor is gelijk aan het concept dat gebruikt wordt in de BMW M Hybrid V8 endurance raceauto van BMW M GmbH. Deze auto heeft eerder dit jaar succesvol zijn debuut gemaakt in de Rolex 24 uur van Daytona en zal volgend jaar o.a. meedoen aan de legendarische 24 uur van Le Mans.

Met een systeemvermogen van 748 pk is de BMW XM Label Red 95 pk sterker dan de reguliere BMW XM. Het systeemkoppel is met 200 Nm toegenomen tot 1.000 Nm. Alle kracht gaat via de M xDrive vierwielaandrijving naar de wielen. Dankzij de modelspecifieke ondersteltechnologie en de uiterst snel en nauwkeurig reagerende regeleenheid van de aandrijflijn biedt dit een dynamische en sportieve rijbeleving van een ongekend niveau.

V8 motor met vooruitstrevende M TwinPower Turbo technologie
De M HYBRID aandrijflijn in de BMW XM Label Red mixt de voordelen van elektrificatie met de kwaliteiten van een hoogtoerige V8 motor met M TwinPower Turbo technologie. De nieuwste generatie van deze motor onderscheidt zich met een extreem snelle vermogensafgifte en een hogere efficiëntie. De motor is niet alleen voorzien van een cross-bank uitlaatspruitstuk, maar onder meer ook van een versterkte krukas en een turbo met elektrisch aangestuurd overdrukventiel. In de BMW XM Label Red levert de V8 motor zijn vermogen van 430 kW (585 pk) bij 5.600 toeren per minuut. Het maximumkoppel is 750 Nm, 100 Nm meer dan in de reguliere BMW XM. Het koppel is over een breed toerengebied van 1.800 tot 5.400 toeren per minuut beschikbaar.

Twee elektronisch geregelde, continu verstelbare kleppen in het sportuitlaatsysteem van de BMW XM Label Red zorgen voor een indrukwekkende akoestische begeleiding van de vermogensafgifte van de motor. Het motorgeluid is heel kenmerkend, net als het geluid van de twee dubbele uitlaten, waarvan de eindstukken boven elkaar zijn geplaatst.

Krachtige hoogvoltage-accu, BMW lconicSounds Electric, Combined Charging Unit
De elektromotor wordt gevoed door de hoogvoltage-accu (lithium-ion) in de bodem van de auto. De accu heeft een hoge energiedichtheid en levert constante prestaties bij zowel hoge als lage temperatuur en ook onder zware belasting bij een extreem sportieve rijstijl. De bruikbare nettocapaciteit is 25,7 kWh. In combinatie met de uitstekende efficiëntie van de elektromotor en het slimme energiemanagement maakt dat een elektrische actieradius van gemiddeld 75 – 83 kilometer (WLTP) mogelijk. De BMW XM Label Red is dus ook uitstekend buiten de stad inzetbaar – lokaal emissievrij en vrijwel geluidloos. De puur elektrische topsnelheid is 140 km/h.

De elektromotor heeft een eigen soundtrack van BMW lconicSounds Electric, ontwikkeld door BMW in samenwerking met filmmuziekcomponist Hans Zimmer. De Combined Charging Unit van de BMW XM Label Red maakt AC laden mogelijk met maximaal 7,4 kW. De accu is dan ook van 0 tot 100% op te laden in ongeveer 4,25 uur.

Terug naar nieuws
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen