BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 803 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 92 jaar erkend BMW & MINI dealer

De MINI Countryman Electric

De nieuwe MINI Countryman Electric combineert een geëlektrificeerd Go-Kart gevoel met een minimale ecologische voetafdruk en zet het succesverhaal van het grootste MINI model voort. Met vijf deuren en een interieur geschikt voor diverse doeleinden leidt het grootste model in de nieuwe MINI voertuigfamilie het merk naar een tijdperk van emissievrije elektromobiliteit. Met zijn optionele vierwielaandrijving zorgt de krachtig aangedreven avonturier ook voor een veilig Go-Kart gevoel buiten de gebaande paden. De start van de productie vindt plaats in november 2023 in de BMW Group Fabriek Leipzig. Dit is de eerste keer dat een MINI in Duitsland wordt geproduceerd.

Houd mij op de hoogte

Elektrisch rijplezier, ruimte en comfort
De nieuwe generatie van het grootste MINI model is volledig elektrisch en emissievrij. De MINI Countryman E levert 140 kW/191 pk, terwijl de MINI Countryman SE ALL4 de eerste volledig elektrische auto met vierwielaandrijving van het merk is. Twee sterk geïntegreerde aandrijfeenheden op de voor- en achteras genereren samen een vermogen van 230 kW/313 pk, inclusief een tijdelijke boost. De batterijcapaciteit is 64,7 kWh. Met een geschatte actieradius van ongeveer 450 kilometer voelt de MINI Countryman zich net zo comfortabel in de stad als op langere afstanden over het platteland. Met de volledig elektrische MINI Countryman breidt MINI het aandeel elektrische modellen verder uit. Elke vijfde MINI is tegenwoordig al elektrisch en in Nederland is dat zelfs een op de vier. Met zijn met 13 centimeter toegenomen lengte tot 4,43 meter biedt de ruime avonturier nog meer ruimte en comfort voor zijn inzittenden. De hoogte groeide met bijna zes centimeter tot 1.61 meter, wat nog meer hoofdruimte biedt.

Milieubewuste MINI
De nieuwe MINI Countryman combineert emissievrije elektromobiliteit met het grootst mogelijke respect voor milieu tijdens de productie. Dit omvat het weglaten van alle decoratieve elementen in het exterieur en interieur en de fabricage van de gegoten lichtmetalen velgen van tot wel 70 procent gerecycled aluminium. In combinatie met het gebruik van groene stroom bij de productie kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met conventionele productieprocessen. De oppervlakken van de dashboards, het stuur, de hemelbekleding en de vloer van de auto en de vloermatten zijn gemaakt van gerecycled polyester dat is verkregen uit PET-flessen en tapijtresten. Dit hoogwaardige, kleurrijke en comfortabele alternatief voor traditionele materialen vermindert de CO2-uitstoot in de waardeketen met wel 85 procent en benadrukt de focus op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van de volgende generatie MINI modellen.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen