BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 809 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer
BMW 2 Serie Coupé BMW 2 Serie Coupé

DE NIEUWE BMW 2 SERIE COUPÉ

Compromisloos sportief rijplezier

Dynamische rijkwaliteiten, atletisch design, krachtige motoren, volledige focus op sportiviteit en verfijnde ondersteltechnologie zijn de termen die de nieuwe BMW 2 Serie Coupé kenmerken. Naast de dynamischere rijeigenschappen is deze nieuwe BMW ook voorzien van vele innovaties in bediening en connectiviteit en straalt de cockpit een premium ambiance uit.
De BMW 2 Serie Coupé wordt geleverd in drie motorvarianten en wordt geproduceerd in de fabriek in San Luis Potosí in Mexico.

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé heeft een consumenten adviesprijs vanaf € 48.124,-.

Offerte aanvragen Proefrit aanvragen

DE HIGHLIGHTS

✔️ 3 motor varianten
✔️ Bijna 50:50 verdeling van gewicht over de assen
✔️ Extreme torsie stijfheid, 12% meer dan vorig model
✔️ Aanzienlijk grote spoorbreedte
✔️ Standaard voorzien van een 8-traps Steptronic transmissie

Exterieur

Het exterieur van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé wordt gekenmerkt door driehoekige vormen, diagonale lijnen en driedimensionale vlakken. Het dynamische rijkarakter wordt benadrukt door de wielkuipen en powerdome in de motorkap. Standaard is de 2 Serie Coupé voorzien van full-LED koplampen welke beschikken over een enkele ronde unit en aan de uiterste hoeken van de voorzijde geplaatst zijn. De horizontale nierengrille is, in tegenstelling tot de traditionele spijlen, voorzien van verticaal geplaatste luchtkleppen welke automatisch openen wanneer de motor extra koeling nodig heeft. Ook in het zijaanzicht is het sportieve karakter goed te zien dankzij de lange motorkap en een dynamisch aflopende daklijn welke doorloopt in de korte bagageklep. Opvallend aan de achterzijde zijn de horizontale lijnen evenals de compacte, driedimensionale achterlichtunits die donker uitgevoerd zijn. Standaard staat de BMW 2 Serie Coupé op 17 inch lichtmetalen wielen, met het M Sportpakket zijn dit 18 inch lichtmetalen wielen. Verder is er een keuze uit verschillende wielen tot 20 inch.

Motorisering en prijzen

◼️ BMW 220i Coupé – 135 kW / 184 PK – € 48.124,-
◼️ BMW 220d Coupé – 140 kW / 190 PK – € 51.863,-
◼️ BMW M240i Coupé – 275 kW / 374 PK – € 77.504,-

Naar verwachting zal in de zomer van 2022 ook een BMW 230i Coupé verschijnen welke is voorzien van een vier cilinder motor met 180 kW / 245 PK.

Interieur

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé heeft een zeer sportief interieur. De combinatie van de hoge kwaliteit van de interieurlijsten in de nieuwe variant Dark Graphite mat en de gedetailleerde afwerking van onder andere de sportstoelen en het met leder beklede sportstuur versterken het premium gevoel. Het cockpit design is duidelijk centraal gesteld voor de bestuurder en creëert een aangenaam, omsloten en overzichtelijk gevoel. Ook het bedieningscluster op de middenconsole accentueert de sportieve sfeer in dit nieuwe model. Zowel de bestuurder als de passagiers profiteren van alle mogelijkheden die het Operating System 7 biedt in de nieuwe BMW 2 Serie Coupé. Het gemak van de toetsen op het multifunctionele stuurwiel en spraaksturing dragen bij aan geavanceerde connectiviteit. De 8,8 inch Touch Controle Display en een 5,1 inch kleurendisplay vormen het bedieningssysteem met optioneel een volledig digitale weergavecombinatie. Standaard is de bekleding van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé stof/Sensatec-combinatie, voor de M uitvoering en de BMW M240i xDrive Coupé is de bekledig voorzien van Alcantara/Sensatec-combinatie. Optioneel kan er bijvoorbeeld ook nog gekozen worden voor elektrisch verstelbare sportstoelen, stoel- en stuurwiel verwarming en een Harman Kardon Surround Sound System.

DE BMW M24Oi COUPÉ

Het topmodel van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé is de M240i. Deze auto heeft een extreem sterke 6-in-lijn motor met BMW TwinPower Turbo technologie. De krachtige aandrijving genereert 374 PK / 275 kW, heeft een maximum koppel van 500 Nm en wordt gecombineerd met een 8-traps Steptronic Sport transmissie waarmee de BMW M240i van 0 tot 100 km/u sprint in 4,3 seconden. Het M-Model is voorzien van BMW xDrive (vierwielaandrijving) met een achterwiel georiënteerd ontwerp waardoor de auto beschikt over een evenwichtige krachtsverdeling én het kenmerkende rijplezier van BMW.

Uitrusting en specificaties

De focus van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé ligt op sportieve prestaties. Dit wordt gerealiseerd dankzij compacte afmetingen, een optimale gewichtsverdeling over de voor- en achteras, een lichtgewicht carrosserie en onderstel en een tot 12 procent hogere stijfheid ten opzichte van het vorige model. Ten opzichte van zijn voorganger is deze BMW 105 mm langer geworden, 64 mm breder en 28 mm lager, dit resulteert in een lengte van 4.537 mm, breedte van 1.838 mm en een hoogte van 1.390 mm.
Alle motoren zijn gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie, optioneel is de 8-traps Steptronic Sport transmissie. Het onderstel bestaat uit aangepaste componenten die oorspronkelijk voor de BMW 4 Serie ontworpen waren. Slagafhankelijke demperregeling welke bestaat uit een hydraulische demping op de vooras en een compressiebegrenzing op de achteraf voorkomt bewegingen in de carrosserie bij het rijden over korte hobbels en bevorderd daarmee een rustig rijgedrag. Standaard is de BMW 2 Serie Coupé uitgerust met full-LED koplampen, optioneel kan er gekozen worden voor adaptieve LED koplampen met een grootlicht assistent welke ook donker uitgevoerd leverbaar zijn dankzij de M Shadow Line specificatie. De bagageruimte heeft een inhoud van 390 liter en de tildrempel is 35 mm verlaagd. Er kan gekozen worden voor een trekhaak met een afneembare kogel, deze heeft een toelaatbaar aanhangergewicht van 1600 kg.
Op het gebied van veiligheids- en assistentiesystemen is er een aanzienlijk ruimer aanbod dan bij de voorganger, zo behoren Approach Control Warning, Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Park Distance Control en Cruise Control met remfunctie tot de standaard uitrusting. Dit kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een Driving Assistant, Active Cruise Controle met Stop & Go, achteruitrijcamera en Surround View. Tevens nieuw voor de BMW 2 Serie Coupé is het optionele Head-Up Display.

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen