BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 831 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

DE NIEUWE BMW M4 CSL

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan presenteert BMW M GmbH een speciale editie van één van de succesvolle high performance modellen: de nieuwe BMW M4 CSL, die zijn genen deelt met de race-uitvoering BMW M4 GT3. Zijn zeer sportieve karakter is het resultaat van twee vernieuwde highlights: een toename van het vermogen ten opzichte van de BMW M4 Competition Coupé met 30 kW (40 pk) tot 405 kW (550 pk) en een reductie van het gewicht met maar liefst 100 kg. De BMW M4 CSL is de snelste in serie geproduceerde auto ooit van BMW Group.

Blijf op de hoogte

Indrukwekkende topprestaties
Een combinatie van de voor BMW M kenmerkende passie voor autosport met innovatieve technologie zorgt in de nieuwe BMW M4 CSL voor een niet te evenaren beleving van topprestaties. Met zijn indrukwekkende vermogen en slimme lichtgewichtconstructie, tweezits configuratie, diverse onderstelmodificaties en tal van specifieke uitrustingsdetails is dit nieuwe model sterk gefocust op rijden op het circuit. Zijn genen, die de M4 CSL deelt met de race-uitvoering BMW M4 GT3, zijn ook direct herkenbaar in de prestaties. Zo liet de BMW M4 CSL tijdens tests een rondetijd noteren van 7 minuten en 15,677 seconden op de roemruchte Nürburgring-Nordschleife (20,6 kilometer zonder het rechte stuk van sectie T13). Daarmee is het de snelste in serie geproduceerde auto ooit van BMW Group. De officiële, geregistreerde tijd voor het 20,832 kilometer lange circuit (volledige ronde) bedraagt 7 minuten en 20,207 seconden. Eveneens indrukwekkend: de BMW M4 CSL sprint in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en in 10,7 seconden van 0 naar 200 km/h.

“Competition, Sport, Lightweight”: een recept met een lange BMW traditie
Het puristische racekarakter van de BMW M4 CSL is het resultaat van de ongeëvenaarde expertise van de BMW M GmbH ontwikkelingsafdeling en de nieuwste technologieën. De lettercombinatie CSL (die staat voor “Competition, Sport, Lightweight”) verwijst naar het buitengewone belang van een geoptimaliseerd gewicht om succesvol te zijn in de autosport. Voor BMW M GmbH vormt de onthulling van de nieuwe BMW M4 CSL, tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este (20 – 22 mei 2022), een van de hoogtepunten in de festiviteiten rond het 50-jarig jubileum. De BMW M4 CSL zal vanaf juli in een gelimiteerde serie van 1.000 exemplaren worden gebouwd in de BMW Group productiefaciliteit Dingolfing.

Exclusieve carrosseriekleur, modelspecifieke designdetails
De carrosserie van de BMW M4 CSL is optioneel leverbaar in de exclusieve kleur Frozen Brooklyn Grey metallic. Deze carrosseriekleur gaat perfect samen met de oppervlakken in zichtbaar carbon en de rode accenten. Samen vormen ze een heldere expressie van pure sportiviteit. Als alternatief is te kiezen uit de carrosseriekleuren Alpinweiß uni of Saphirschwarz metallic.

De koolstofvezelstructuur van de diverse carrosseriedelen is op een aantal plekken zichtbaar, zoals de twee inkepingen in de motorkap. De oppervlakken van deze inkepingen – die niet in carrosseriekleur zijn uitgevoerd – worden nog eens benadrukt door de rode omranding. Rode accentlijnen vestigen de aandacht op de twee vinnen in het CFRP dak, de contouren van de dorpelverbreders, de zwarte typeaanduidingen en de modelspecifieke CFRP splitters en Air Curtain inzetten in de voorbumper van de nieuwe BMW M4 CSL.

Uitgerust voor het pure autosportgevoel – en dagelijks gebruik
De specifieke uitrustingsdetails van de nieuwe BMW M4 CSL zorgen voor een doordachte balans van puur autosportgevoel, praktische eigenschappen voor dagelijks gebruik en exclusieve premium uitstraling. De M Carbon kuipstoelen voor bestuurder en passagier vallen op door hun zelfdragende CFRP structuur en het doelmatige ontwerp met alleen de hoogstnodige comfortfeatures. De hoek van de rugleuning is gefixeerd, verstellen in lengterichting gaat handmatig en de zithoogte kan uitsluitend in de werkplaats door middel van schroeven in drie standen worden aangepast. De M Carbon kuipstoelen hebben afneembare hoofdsteunkussens voor circuitgebruik met een helm en kunnen worden gecombineerd met een zespunts racegordelsysteem.

Het M Sportstuurwiel in Alcantara, de hemelbekleding in Anthrazit, M interieurlijsten in Carbon Fibre, CSL badges op stoelen, middenconsole en achterpaneel, alsmede M specifieke displays creëren de ideale ambiance voor geconcentreerd rijplezier. De stoelen zijn standaard bekleed met leder Merino (met uitgebreide omvang) en worden gecombineerd met M veiligheidsgordels. Achterin zijn twee houders voor een helm geïnstalleerd.

Innovatieve interieurelementen
Het M specifieke bedieningssysteem omvat een M Setup toets voor directe toegang tot tal van auto-instellingen en twee M schakelaars op het stuurwiel om individuele configuraties op te slaan en snel op te roepen onder het rijden. Tot de standaarduitrusting behoort ook het M Drive Professional systeem inclusief M Drift Analyser, M Laptimer en M Mode toets voor het activeren van de instellingen ROAD, SPORT en TRACK. De eveneens standaard BMW Live Cockpit Professional omvat een volledig digitale displaycombinatie, bestaande uit een 12,3 inch instrumentenpaneel (Info Display) achter het stuurwiel en een 10,25 inch Touch Control Display boven de middenconsole. Hierbij inbegrepen zijn het navigatiesysteem BMW Maps, de BMW Intelligent Personal Assistant, Smartphone Integratie, telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid en WiFi. Deze kunnen optioneel worden aangevuld met het BMW Head-Up Display met M specifieke weergaven en de BMW Drive Recorder.

De BMW M4 CSL in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen