BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 823 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW X5 en BMW X6

De nieuwe BMW X5 en de nieuwe BMW X6 zijn geïntroduceerd. BMW heeft de nieuwe BMW X5 voorzien van alles wat nodig is om zijn wereldwijd toonaangevende positie in het segment te behouden. De nieuwe BMW X6 is klaar om de kop in zijn segment over te nemen van zijn Duitse premium concurrenten. De BMW X5 zal beschikbaar zijn als Launch Edition voor een consumentenadviesprijs vanaf € 96.512, – in de vorm van de Plug-in Hybride BMW X5 xDrive50e. De BMW X6 begint bij de BMW X6 xDrive40i met een consumentenadviesprijs vanaf € 117.676, -.

Offerte aanvragen Houd mij op de hoogte

De nieuwe BMW X5: smalle koplampen en een verlichte BMW nierengrille

De BMW X5 is standaard uitgerust met xLine designelementen voor een beduidend krachtigere uitstraling. Hij oogt nog indrukwekkender. De voorzijde onderscheidt zich door nieuw ontworpen maar nog steeds iconische BMW koplampen en de BMW nierengrille. De nieuwe koplampen zijn 35 mm smaller dan voorheen. De pijlvormige dagrijverlichting ‘wijst’ naar de zijkant van de carrosserie en de buitenste elementen fungeren ook als richtingaanwijzer. Adaptieve LED koplampen met BMW grootlichtassistent, plus de M koplampen Shadow Line, zijn optioneel leverbaar.

De BMW nierengrille met Iconic Glow verlichting is nu een optie voor de 6-cilinderversies van de BMW X5; de watervalverlichting zorgt voor een bijzonder opvallende, kenmerkende BMW look. De verticale Air Curtains en de onderste luchtinlaat – met decoratieve afwerkingsdetails in parelmoer chroom en driehoekige openingen aan weerszijden – dragen ook bij aan een moderne uitstraling.

De Air Breathers in de zijschermen van de BMW X5 zijn vernieuwd; de afwerking met zijdeglans aluminium, wat ook is toegepast op de dakrails, behoren beide tot de standaarduitvoering. De lichtgeleidingselementen in de achterlichtunits en remlichten hebben nu bijzondere vormen. De L-vorm die bekend is van andere modellen van BMW is horizontaal gespiegeld in de achterlichten van de BMW X5 en dat resulteert in een constant verlichte X-vorm.

BMW X5 achterlicht

De nieuwe BMW X6: M Sportpakket nu standaard

BMW voorziet ook de nieuwe BMW X6 van smalle koplampunits en pijlvormige dagrijverlichting. De BMW nierengrille met Iconic Glow is ook bij dit model een optie voor de 6-cilinderversies. Het dynamische karakter van de BMW X6 komt nog nadrukkelijker tot uiting met het M Sportpakket, dat nu tot de standaarduitvoering behoort. Een essentiële rol speelt hier de achthoekige vorm van de voorzijde onder de BMW nierengrille: met opvallende openingen aan weerszijden en uitgebreide toepassing van zwarte oppervlakken. In combinatie daarmee geeft de driedimensionale vormgeving van de voorzijde de BMW X6 een extra brede, stoere uitstraling.

De M-specifieke dorpelverbeders en de afwerkingsdetails in M Hoogglans Shadowline maken ook deel uit van het M Sportpakket. De achterdiffuser van de Sports Activity Coupé is voorzien van een inzet in Dark Shadow en de nieuwe uitlaateindstukken hebben een trapeziumvorm.

Modern cockpitdesign met BMW Curved Display

Digitale technologie vormde de rode draad in de ontwikkeling van het interieur van de nieuwe BMW X5 en X6. Het betekende de integratie van het BMW Curved Display in beide modellen met BMW Operating System 8. Het display bestaat uit een 12,3-inch instrumentenpaneel achter het stuurwiel en aansluitend een 14,9-inch Touch Control Display – samen achter een glasoppervlak uit één stuk. Dankzij de aanraakfunctie van het laatste display is het aantal knoppen en schakelaars aanzienlijk verminderd en is de bediening van tal van functies gedigitaliseerd.

De standaarduitrusting van beide modellen omvat nu ook bekleding van het dashboard in Sensafin en een elegant gebogen sierlijst in verfijnd hout. Een andere nieuwe voorziening is de Ambient Light Bar met LED-verlichting, die is geïntegreerd onder de sierlijst aan de zijde van de voorpassagier. De modelaanduiding – X5 of X6 – is toegevoegd aan de weergave in de Ambient Light Bar; in de topuitvoering van beide modellen geeft de lichtbalk het M logo weer. Het bedieningspaneel op de middenconsole is nu voorzien van een nieuw design en er is een nieuw ontworpen transmissiehendel. De innovatieve cockpit en de updates van het instrumentenpaneel zorgen voor een bijzonder vooruitstrevende, premium ambiance.

Drie motorvarianten

6-cilinder-in-lijn benzinemotor (X5 en X6)

✓ Maximumvermogen van 380 pk
✓ Koppel van 520 Nm
✓ 48V Mild Hybrid systeem
✓ 0-100 km/h in 5,4 seconden

Plug-In Hybride (X5)

✓ Systeemvermogen van 490 pk
✓ Gecombineerd koppel van 700 Nm
✓ Laadcapaciteit voor wisselstroom 7,4 kW
✓ Elektrische actieradius 94-110 kilometer (WLTP)
✓ 0-100 km/h in 4,8 seconden

V8 Benzinemotor (X5 en X6)

✓ 4,4 liter V8 benzinemotor
✓ M Twinpower Turbo technologie
✓ Maximumvermogen van 530 pk
✓ Koppel tot 750 Nm
✓ 0-100 km/h in 4,3 seconden

Emotional Virtual Experience configurator (EVE)

Wilt u uw nieuwe BMW X5 of X6 levensecht samenstellen? Onze Emotional Virtual Experience configurator (EVE) maakt dit mogelijk! Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar om samen met u de auto van uw dromen te configureren. Zo kunt u vergelijken welke kleur het beste bij u past, of u voor een lederen of stoffen interieur gaat en welke velgen het plaatje compleet maken. Ervaar de configurator nu bij ons in de showroom en realiseer uw droomauto!

Plan mijn bezoek

De BMW X5 en BMW X6 in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen