BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 819 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

DE NIEUWE BMW X7

De BMW X7 heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot het meest succesvolle, luxe topmodel van BMW. Met een unieke combinatie van exclusiviteit, dynamiek, luxueuze ruimtelijkheid en veelzijdigheid doet de BMW X7 zijn bijnaam ‘The President’ eer aan. Verschillende verfijningen in het vernieuwde design – met name de saillante voorzijde – versterken het unieke karakter van de grootste Sports Activity Vehicle (SAV) van het merk. Eveneens vernieuwd is het M Sportpakket. Ook zijn tot 23 inch lichtmetalen wielen mogelijk en is de cockpit voorzien van de nieuwste generatie van het iDrive bedieningssysteem inclusief BMW Curved Display en BMW Operating System 8. Daarnaast heeft de nieuwe BMW X7 een nóg rijkere standaarduitrusting, extra bestuurdersassistentiesystemen en de nieuwste 48V mild hybrid technologie voor alle drie de motorvarianten. De nieuwe BMW X7 wordt geproduceerd in de BMW Group fabriek in Spartanburg, het centrum voor BMW X modellen in South Carolina, Verenigde Staten. De wereldwijde marktintroductie van de BMW X7 vindt plaats in augustus 2022.

Exterieur

Met zijn veelzijdigheid overtuigt het grootste BMW X model zowel op de weg als offroad. De nieuwe voorzijde is voorzien van kenmerkende BMW designelementen, zoals de dubbele koplampen en de BMW nierengrille. In hun nieuwe vorm benadrukken ze de zelfverzekerde hoogte en visuele impact van de auto. Opgedeelde koplampunits maken hun debuut bij de nieuwe BMW X7. De horizontale LED lichtelementen zijn hoger in de voorzijde geplaatst en bieden plaats aan de dagrijverlichting en richtingaanwijzers. De LED lichtunits daaronder zijn het dim- en grootlicht. Met hun donkere behuizing lijken ze diep in de voorzijde te liggen. De nieuwe adaptieve Matrix LED koplampen met antiverblindingsgrootlicht en automatische adaptieve lichtbundels doen ook dienst als mistverlichting. Aan de achterzijde wordt de progressieve stijl geaccentueerd door zeer slanke lichtunits, met nu een driedimensionale vormgeving. De elegante chroomlijst tussen de lichtunits is op verfijnde wijze door glas omsloten.

Nieuwe motor met 48V mild hybrid technologie

De nieuwste generatie zescilinder-in-lijn debuteert in de BMW X7 xDrive40i. Er zijn talrijke innovaties voor het verbrandingsproces, de uitwisseling van verbrandingsgassen en inlaatlucht, klepaansturing, injectie en ontsteking. Het resultaat: betere prestaties en tegelijkertijd meer efficiëntie. Het vermogen van de motor ligt 47 pk (35 kW) hoger dan voorheen, met in totaal 380 pk (280 kW). Het koppel is met 70 Nm toegenomen tot 520 Nm. De motor van de nieuwe BMW X7 beschikt over de nieuwe generatie 48V mild hybrid technologie. Bij deze nieuwe versie zorgt een in de aandrijflijn geïntegreerde starter/generator voor 12 pk (9 kW) extra vermogen en 20 Nm extra koppel. De motor wordt gecombineerd met een 8-traps Steptronic Sport transmissie met schakelpaddles aan het stuurwiel en een Sprint functie. De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving zorgt ervoor dat het vermogen, ook op onverharde of ongelijke ondergrond, optimaal op de weg wordt overgebracht.

Interieur

Het luxueuze gevoel van ruimte van de nieuwe BMW X7 is te ervaren op alle drie de zitrijen. De tweede zitrij biedt standaard plaats aan drie passagiers, met twee zeer comfortabele individuele stoelen als optie. Verwarmbare comfortstoelen zijn standaard voor bestuurder en voorpassagiers. Ook BMW Individual Merino lederen bekleding met uitgebreide omvang is standaard. Het nieuwe dashboard – met compacte luchtuitstroomopeningen en standaard een Ambiance lichtstrip in het onderste deel – en het BMW Curved Display brengen een moderne stijl in het interieur. De van binnenuit met LED’s verlichte strip met ‘X7’ opschrift (of het M logo bij de BMW X7 M60i xDrive) is onderdeel van de lichteffecten die zich aanpassen aan de omstandigheden. Ook de transmissiehendel is voorzien van een nieuw, geavanceerd design. De rijkere standaarduitrusting voor de nieuwe BMW X7 biedt nog meer comfort en welzijn dan zijn voorganger. Naast 4-zone automatische Climate Control, een glazen panoramadak en een hi-fi systeem, behoren de comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier, een met leder bekleed sportstuurwiel met schakelpaddles en een nieuw opbergvak met draadloze oplaadmogelijkheid voor mobiele apparaten tot de standaarduitrusting.

DE BMW X7 M60i

Het topmodel is de BMW X7 M60i. M specifieke designelementen voor het exterieur en interieur benadrukken de prestaties van de BMW X7 M60i xDrive. Het optionele, vernieuwde M Sportpakket laat de dynamische rijeigenschappen van de nieuwe BMW X7 volledig tot hun recht komen. De carrosseriekleur Marina Bay Blue metallic is exclusief voor dit BMW M model. Een andere nieuwe carrosseriekleur is Sparking Copper Grey metallic. Het topmodel en uitvoeringen met M Sportpakket zijn voorzien van 21 inch lichtmetalen M wielen. Voor het eerst is een BMW model optioneel leverbaar met 23 inch lichtmetalen BMW wielen. Verder is de BMW Iconic Glow nierengrille, die zorgt voor een rijke, extravagante uitstraling, standaard voor dit topmodel en optioneel voor de andere modelvarianten. Bovenaan het motorenaanbod staat de nieuwe 4,4-liter V8 benzinemotor voor de BMW X7 M60i xDrive. Deze motor is afgeleid van de motoren die worden gebruikt voor de modellen van BMW M GmbH. M TwinPower Turbo technologie en een cross-bank uitlaatspruitstuk zorgen voor een vermogen van 530 pk (390 kW) en een koppel van 750 Nm in combinatie met een indrukwekkende krachtontwikkeling.

Extra bestuurdersassistentiesystemen

Het comfort en de veiligheid in de nieuwe BMW X7 worden verder verbeterd dankzij een aanzienlijk uitgebreid aanbod van geautomatiseerde rij- en parkeersystemen. Nieuw zijn onder meer de extra functies van Front Collision Warning, dat nu ook tijdens het afslaan aanrijdingen voorkomt met fietsers, voetgangers en tegemoetkomend verkeer. Bij de optionele Active Cruise Control met Stop & Go functie hoort ook de automatische Speed Limit Assist die gebruikmaakt van routebegeleiding en verkeersbordherkenning. Ook is er een nieuwe functie die waarschuwt voor een dreigende aanrijding bij het openen van een portier.

De standaard Parking Assistant omvat de Reversing Assistant Camera en Reversing Assistant (achteruitrijassistent). In combinatie met het optionele Parking Assistant Professional kan de Reversing Assistant het achteruitrijden van de bestuurder overnemen voor een afstand van maximaal 200 meter. De nieuwe Manoeuvre Assistant kan manoeuvres over een afstand tot 200 meter opslaan. De eerstvolgende keer dat de BMW bij een opgeslagen beginpunt aankomt, kan de Manoeuvre Assistant al deze taken automatisch uitvoeren. De assistent bedient hierbij het gaspedaal, de remmen, het sturen en wisselt zelf tussen de voor- en achteruitversnelling.

Nieuwste generatie BMW iDrive

De standaard BMW Live Cockpit Plus in de nieuwe BMW X7 omvat de nieuwste versie van het BMW iDrive bedieningssysteem. Het is gebaseerd op het BMW Operating System 8 en maakt gebruik van het BMW Curved Display, dat wordt gevormd door een 12,3 inch informatiedisplay en een Control Display van 14,9 inch. Samen met de steeds verder uitbreidende vaardigheden van de BMW Intelligent Personal Assistant, is het nieuwe BMW iDrive sterk gericht op bediening via aanraking, gebaren en spraaksturing.

Het met cloudgegevens werkende navigatiesysteem BMW Maps is optioneel uit te breiden met Augmented View op het Control Display. De optionele BMW Digital Key Plus maakt het mogelijk om de nieuwe BMW X7 op afstand te ont- en vergrendelen via de smartphone, via extra beveiligde ultrabreedband (UWB) technologie. Ook biedt de nieuwe BMW X7 de voordelen van geoptimaliseerde smartphone integratie en een gepersonaliseerd BMW ID.

De nieuwe BMW X7 in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen