BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 838 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Cooper E

De vijfde en nieuwste generatie MINI 3-deurs is volledig elektrisch aangedreven. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan in het succesverhaal van het legendarische model. Met een maximale Go-Kart feeling is de nieuwe volledig elektrische MINI Cooper de belichaming van toekomstgerichte typerende MINI rijkarakteristiek. Samen met de nieuwe elektrische MINI Countryman, die vanaf november 2023 wordt geproduceerd in de BMW Group Fabriek Leipzig, rolt de nieuwe elektrische MINI Cooper de loper uit voor een volledig elektrische toekomst van MINI. De MINI Cooper E heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 35.990,- en de MINI Cooper SE is leverbaar vanaf € 38.990,-.

Wil jij als één van de eersten in de nieuwe MINI Electric rijden? Je kunt nu al een pre-order plaatsen via onderstaande button!

Pre-Order de nieuwe MINI Houd mij op de hoogte

Emissievrije Go-Kart feeling
De elektrische MINI Cooper staat aan het begin van een nieuwe generatie in de MINI familie. Deze nieuwste versie van de iconische MINI 3-deurs geeft de Go-Kart feeling een elektrische dimensie via twee vermogensvarianten. De zeer dynamische elektrische MINI Cooper staat tegelijk symbool voor emissievrije premium mobiliteit van de toekomst.

De MINI Electric, die in 2020 geïntroduceerd werd, boekte in 2022 wereldwijd een verkoopgroei van maar liefst 25,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee is het met stip het meest populaire MINI model. Wereldwijd zijn al meer dan 43.000 exemplaren van deze emissievrije MINI verkocht. Eén op de vijf nieuw verkochte MINI modellen is nu elektrisch aangedreven. In Nederland is dit zelfs één op de vier. Het enorme succes van de originele MINI bleek uit de productiemijlpaal van de miljoenste MINI 3-deurs van de huidige vierde generatie.

Twee vermogensvarianten
De elektrische MINI Cooper is verkrijgbaar in twee vermogensvarianten met een aanzienlijke actieradius. Dit maakt alle versies geschikt voor ritten tot ver buiten de stad. De acceleratie is vloeiend, zonder onderbreking door schakelacties.
MINI Cooper E
De basis van de line-up wordt gevormd door de MINI Cooper E, uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 135 kW (184 pk) en een koppel van 290 Nm. De accucapaciteit van de MINI Cooper E bedraagt 40,7 kWh, resulterend in een actieradius tot wel 305 kilometer (WLTP). De 0-100 km/u acceleratietijd bedraagt 7,3 seconden.
MINI Cooper SE
De MINI Cooper SE is uitgerust met een accupakket met een capaciteit van 54,2 kWh, goed voor een range tot wel 402 kilometer (WLTP). De elektromotor van deze topversie heeft een vermogen van 160 kW (218 pk) en een koppel van 330 Nm, resulterend in een 0-100 km/u acceleratietijd van slechts 6,7 seconden. De genoemde actieradiusgegevens van de Cooper E en Cooper SE zijn voorlopige cijfers.

Minimalistisch exterieurdesign
De nieuwe elektrische MINI Cooper kenmerkt zich door een minimalistisch design, zowel vanbuiten als vanbinnen. Exterieurkenmerken zijn korte overhangen, een korte motorkap, een lange wielbasis, verzonken portiergrepen, het ontbreken van wielkuiplijsten, grote wielen en grote raamoppervlakken voor maximale lichtinval in het interieur. Het pure ontwerp resulteert in een Cw-waarde van slechts 0,28 – ongekend laag in het segment van compacte auto’s – en een zeer efficiënt energieverbruik.

“Geïnspireerd door onze geschiedenis hebben we onze eigen nieuwe ontwerptaal ontwikkeld, die ons DNA definieert. Wij noemen het ‘Charismatic Simplicity’. Het idee erachter is een ontwerp dat elk nieuw MINI model een sterk, individueel karakter geeft en wordt gekenmerkt door een duidelijke, gereduceerde ontwerptaal die intuïtief is gericht op de essentie van het merk”, zegt Oliver Heilmer, Head of MINI Design.

Unieke achterzijde
Minstens zo opvallend is de achterzijde van de nieuwe elektrische MINI Cooper. Hier verwijzen de verzonken LED achterlichten met verticale lichtclusters en Union Jack-design naar de klassieke Mini verlichting. Ook hier zijn verschillende lichtmodi mogelijk. Het derde remlicht en het mistachterlicht zijn verzonken en maken deel uit van het design, waardoor een haast sculptuurachtige achterkant ontstaat. Een sierlijst in hoogglans zwart met typeaanduiding verbindt beide achterlichten en benadrukt de breedte van de auto.

Het interieur: back to the basics
Het interieurdesign weerspiegelt het dashboardontwerp van de klassieke Mini, ooit bedacht door Mini uitvinder Alec Issigonis in 1959. Net als het origineel biedt ook de nieuwe MINI een rond instrumentenpaneel in het midden en de karakteristieke toggle bar met tuimelschakelaars eronder. MINI brengt alles terug tot de essentie, zodat er een kleiner aantal componenten nodig is, zonder concessies te doen op voorzieningen. Achter het stuur zorgt het optionele Head-Up Display ervoor dat alle relevante rij-informatie in het blikveld van de bestuurder verschijnt. Hierdoor heeft het dashboard aan de bestuurderszijde geen extra display nodig, resulterend in een vrijer zicht naar voren.

MINI Interaction Unit
MINI maakt met een nieuw dashboardconcept een grote sprong voorwaarts in het digitale tijdperk. Centraal daarbij staat het iconische, in het midden geplaatste instrumentendisplay: de MINI Interaction Unit. Het ronde OLED-display, met een diameter van 24 centimeter en rijke kleurweergave, past perfect in het interieur van de modellen van de nieuwe MINI familie, waarvan de nieuwe elektrische MINI Cooper deel uitmaakt. Door de centrale plaatsing is het display gemakkelijk te gebruiken door de bestuurder én de passagier voorin.

MINI Operating System 9
Het MINI Operating System 9 is aantrekkelijk vormgegeven, geoptimaliseerd voor touchbediening en compatible met 5G-connectiviteit (optioneel). Het is ontwikkeld door BMW Group en is voor het eerst gebaseerd op een Android Open Source Project (AOSP) software stack.

Het startmenu van MINI Operating System 9 bevindt zich in het midden van het ronde display. Daar kan de gebruiker gepersonaliseerde inhoud selecteren en openen door naar de zijkant te vegen. In het onderste gedeelte van het scherm bevindt zich de vaste statusbalk met daarin de menu-items Navigatie, Media, Telefoon, All Apps en – afhankelijk van de situatie – Home, die de gebruiker direct kan selecteren. Vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen maakt de zogenoemde ‘tool belt’ zichtbaar, zoals gebruikelijk in veel consumentenelektronica. Hier zijn favoriete functies op te slaan en snel weer op te roepen, zoals bestemmingen of radiozenders. De tool belt is ook toegankelijk via de sterknop op het multifunctionele stuur. Het bovenste deel van het scherm is gereserveerd voor relevante informatie als de rijsnelheid en de voertuigstatus.

MINI Intelligent Personal Assistant
De MINI Intelligent Personal Assistant is te activeren door het gesproken commando ‘Hey MINI’ en kan worden gebruikt met visualisaties van ‘MINI’ of optioneel ‘Spike’. Met de Personal Assistant kan de bestuurder belangrijke functies van de MINI via gesproken opdrachten bedienen en aan de reis gerelateerde vragen stellen.

Veel belangrijke functies – zoals navigatie, telefonie, radio en temperatuur – zijn te bedienen met gesproken opdrachten. De bestuurder kan reis gerelateerde vragen stellen en opdrachten geven, zoals “Hoe is het weer in… /op mijn bestemming?” en “Laat me laadstations langs de route zien”. Als de MINI rijder bijvoorbeeld “Ik heb honger” of “Ik wil graag koffie” zegt, geeft de MINI Intelligent Personal Assistant relevante horeca-opties in de omgeving weer en kan hij of zij de routebegeleiding naar de gewenste bestemming direct starten. Dankzij twee microfoons aan de voorkant van de hemelbekleding detecteert het systeem of de bestuurder of de passagier aan het woord is. De werking en functies van de MINI Intelligent Personal Assistant zijn afhankelijk van de gekozen landinstellingen.

Cloud based MINI Navigatiesysteem
Het nieuwe, cloud based MINI navigatiesysteem berekent routes bijzonder snel en nauwkeurig. Het streamt de nieuwste kaartgegevens altijd live en dankzij de voor onderweg opladen geoptimaliseerde routeplanning kan de bestuurder van de volledig elektrische MINI Cooper met een gerust hart lange ritten maken. De optionele Augmented Reality View biedt de bestuurder een live videostream in de MINI Interaction Unit, met extra toegevoegde informatie voor optimale oriëntatie bij het navigeren. Er is te kiezen uit diverse kaartontwerpen en er is ook een aantrekkelijke visualisatieoptie met gebouwen in 3D-weergave.

De MINI Connected Store geeft toegang tot een breed en steeds groeiend gamma van praktische en entertainment-apps, zoals AirConsole gaming, muziek- en videostreaming (aanbod verschilt per land).

MINI Digital Key Plus
De optionele MINI Digital Key Plus geeft de bestuurder toegang tot de auto zonder dat hij zijn smartphone hoeft te pakken. De digitale sleutel kan met de deelfunctie desgewenst ook digitaal worden doorgegeven aan anderen. Deze functie werkt op apparaten van Apple, Google en Samsung. De MINI App biedt ook andere functies die de gebruikersveiligheid vergroten. Met de optie Remote 360 ​​kan bijvoorbeeld de omgeving van het geparkeerde voertuig worden bekeken in de MINI App. Een optionele camera aan de binnenkant geeft zicht op het interieur. Bovendien biedt de Snapshot-functie de mogelijkheid om momenten vast te leggen op een foto, deze via WiFi-Direct naar de smartphone te uploaden en te delen met anderen

De nieuwe MINI Cooper E in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen