BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 838 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Electric Cabrio

De eerste volledig elektrisch aangedreven vierpersoons cabriolet is een MINI. Van idee tot kleine serieproductie in minder dan acht maanden tijd. De MINI Electric Cabrio is een volgende stap op weg naar een volledig elektrisch merk.

Met de MINI Electric Cabrio toont MINI zijn flexibiliteit en zet het voor het eerst een kleine serieproductie op. De MINI Electric Cabrio wordt naast de reguliere MINI Cabrio geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 999 exemplaren. De productie vindt plaats in Nederland. Nederland krijgt 30 exemplaren van deze zeer gelimiteerde full-option Cabrio met een consumentenadviesprijs van € 62.990,-. Blijf op de hoogte en mis niets van de allereerste elektrische cabrio!

Sportieve exterieurdetails
De MINI Electric Cabrio is leverbaar in Enigmatic Black en White Silver. Portiergrepen, side scuttles en de omlijsting van de voor- en achterlichten zijn uitgevoerd in Resolute Bronze. De MINI logo’s en de modelaanduiding zijn uitgevoerd in het bijpassend elegante Piano Black. Het e-logo, zoals bekend van de MINI Electric, is te vinden op de voorbumper en de achterzijde. Zo wordt de emissievrije Go-Kart feeling visueel benadrukt. Andere modelspecifieke details sieren de instaplijsten en side scuttles, terwijl het opschrift ‘1/999’ het exclusieve karakter van de gelimiteerde elektrische MINI Cabrio benadrukt.

MINI loopt ook voorop in duurzaamheid met onder andere de 17” lichtmetalen velgen in Electric Power Spoke 2-tone design die zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium. De combinatie van het gebruik van groene stroom bij de productie en het gebruik van secundaire grondstoffen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CO2-emissie ten opzichte van een conventioneel productieproces.

Rijke interieuruitrusting met MINI Electric designkenmerken
De sportstoelen zijn uitgevoerd in MINI Yours Leer Lounge design en voorzien van stoelverwarming en instelbare ondersteuning voor de onderbenen. Het met Nappa leer beklede multifunctionele sportstuur draagt bij aan de Go-Kart feeling en biedt mede dankzij de stuurverwarming extra rijcomfort. In de onderste spaak van het stuur accentueert de MINI Electric Badge het exclusieve karakter van de elektrische cabriolet. De met Piano Black afwerkte interieurpanelen krijgen extra glans door de ambiante verlichting, die ook weer bijdraagt aan de exclusieve uitstraling. Gele accenten in het interieur benadrukken de volledig elektrische aandrijving van de open vierzitter, zoals de gele start-/stopknop.

Tot de uitgebreide en hoogwaardige uitrustingen in de cockpit behoren ook de eDrive services zoals die bekend zijn van de MINI Electric. Deze services voorzien de bestuurder van informatie over het huidige energieverbruik, de actuele actieradius en tips voor zuinig rijden. Essentiële informatie is samengevat te zien op het MINI Head-Up Display. Op langere ritten zorgen onder meer de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de MINI Driving Assistant voor extra comfort in de gelimiteerde MINI Electric Cabrio. Deze full-option MINI Electric Cabrio heeft werkelijk alle opties die mogelijk zijn om de ultieme Go-Kart feeling te creëren.

Volledig elektrische go-kart feeling
Met een lengte van 3.863 mm, een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een bagageruimte met een volume van 160 liter blijven de afmetingen onveranderd ten opzichte van de MINI Cabrio met brandstofmotor. De 135 kW (184 pk) sterke elektromotor is ontwikkeld door BMW Group competentiecentra voor elektrische mobiliteit, in Dingolfing en Landshut. Het compacte formaat van de elektromotor zorgt voor een bijzonder harmonieuze gewichtsverdeling en komt de wendbaarheid en toegankelijke rijeigenschappen ten goede. De elektrische aandrijving laat de MINI Electric Cabrio vanuit stilstand naar 100 km/h accelereren in 8,2 seconden.

Met een actieradius van 201 km (WLTP) zijn ook langere ritten geen enkel probleem. De volledig elektrisch bedienbare softtop laat zich openen en sluiten bij snelheden tot 30 km/h en is ook gedeeltelijk te openen als een schuifdak. Met het dak gesloten zorgt goede isolatie voor een bijzonder stille rit.

De MINI Electric Cabrio in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen