BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 833 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

MINI Concept Aceman

De MINI Concept Aceman is de voorbode van een nieuwe generatie MINI modellen. Het design, maar ook technologische innovaties zijn daarin maatgevend: puur elektrische aandrijving, een heldere en moderne designtaal, een nieuw digitaal interieur en verantwoord materiaalgebruik zonder chroom en leer. Zelfs voor het stuurwiel in de MINI Concept Aceman is geen leer gebruikt, evenmin voor de stoelen, portierbekleding en alle andere oppervlakken in het interieur. Het stuurwiel is gelamineerd met donkergroen velours, dat bijzonder aangenaam aanvoelt. De multifunctionele knoppen zijn geïntegreerd in met stof beklede panelen met verlichting van achter.

Houd mij op de hoogte

Debuut op Gamescom 2022 in Keulen
De MINI Concept Aceman maakt zijn debuut op de computer- en videogamesbeurs Gamescom 2022 in Keulen*. Deze internationale bijeenkomst van developers, uitgevers, experts en fans van computergames en Esports vindt plaats van 23 t/m 28 augustus 2022 in de Kölnmesse, het beurscomplex in Keulen, Duitsland.

*De MINI Concept Aceman is een conceptauto, dat betekent dat hij niet in productie is en niet te koop is. Daarom mag hij niet op de openbare weg rijden en voldoet hij niet aan de verkeersregels.

Nieuw designtijdperk MINI
De nieuwe designtaal van de MINI Concept Aceman markeert het begin van een nieuw designtijdperk bij MINI: Charismatic Simplicity. Het principe daarvan is dat het gaat om de essentie, waarbij de designkenmerken van MINI méér betekenis krijgen. Het design blijft trouw aan de traditionele waarden van MINI, met extra focus op de passie voor technologische innovatie.

De combinatie van helder, minimalistisch design voor in- en exterieur en de manier waarop de inzittenden licht, beweging en geluid ervaren, bepalen de nieuwe stijl van MINI. Bekleding van gerecycled textiel in frisse, contrasterende kleuren passen naadloos bij de digitale bedieningselementen met een nieuw OLED-display als centrale interface. De unieke sfeer in het interieur is echter nog altijd zoals we gewend zijn van MINI. De volledig elektrische modellen van de volgende generatie krijgen voor het eerst een geheel eigen sound, met aansprekende rijgeluiden die een authentiek decor vormen voor de nieuwe Experience Modes.

Een mix van twee succesmodellen
Kenmerkende details van de twee succesvolste modellen van MINI, de MINI 3-Deurs en de MINI Countryman, komen samen in een moderne interpretatie van een cross-over. De MINI Concept Aceman is een compact 5-deursmodel met plaats voor vijf personen. De elektrische aandrijving bood de designers de mogelijkheid om in het ontwerp de merkwaarden van MINI te accentueren en te combineren met creatief gebruik van de ruimte. Daardoor is de conceptauto compact (4,05 m lang, 1,99 m breed en 1,59 m hoog), maar biedt hij ongekend comfort, uitgebreide gebruiksmogelijkheden en het MINI Go-Kart gevoel.

De vloeiende overgangen tussen het plaatwerk en de ruiten maakt de Concept Aceman zeer aerodynamisch. Chroomlijsten zoals die op de eerdere modelgeneraties voorkwamen, zijn compleet afwezig. Brede dorpellijsten, krachtig gevormde wielkastranden, grote wielen, een opvallende imperiaal en bodembeschermingspanelen voor en achter zorgen voor het solide karakter van de allround cross-over.

Nieuwe interpretatie
Iconische designelementen zijn opnieuw geïnterpreteerd voor de verticale voorzijde van de MINI Concept Aceman. Daarmee is hij duidelijk een cross-over. De designelementen verwijzen ook naar zijn volledig elektrische aandrijving. De centrale ‘grille’ is niet meer zeshoekig, maar achthoekig en volledig gesloten. De rand is voorzien van lichtgroene LED verlichting, die zorgt voor opvallende dagrijverlichting en het design bij duisternis versterkt. Ook de koplampen van de MINI Concept Aceman hebben een nieuwe vorm, die de randen van de motorkap volgt.

Horizontale lijnen geven de achterkant van de MINI Concept Aceman een opvallend en modern uiterlijk. De lijnen benadrukken de breedte van de auto. Een effect dat wordt versterkt door de verdieping onder de achterruit, die de aerodynamica versterkt. Van achteren gezien heeft de MINI Concept Aceman de afgeronde trapsgewijze contouren, naar onderen steeds breder wordend, waar MINI om bekendstaat. De donkere dakspoiler en de achterruit accentueren de herkenbare vormen. De kenmerkende, verticale achterlichten zijn net als de verlichting in de omlijsting van de grille voorzien van LED Matrix-techniek, zodat uiteenlopende verlichtingsscenario’s mogelijk zijn.

De MINI Concept Aceman in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen