BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 838 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW M5 Sedan en BMW M5 Touring

BMW M GmbH zet zijn productoffensief in 2024 voort en bevestigt de uitbreiding van het modellengamma met de BMW M5 Sedan en BMW M5 Touring. De prototypes zijn zorgvuldig gecamoufleerd, maar dit kan het krachtige karakter van deze auto’s niet verhullen. De nieuwste generatie van de BMW M5 wordt momenteel intensief in de praktijk getest voordat hij de laatste ontwikkelingsfase voor de serieproductie ingaat. De nieuwe high-performance sedan van BMW M GmbH voltooit al testritten op de openbare weg, op het testterrein van BMW Group en op circuits over de hele wereld.

MW M GmbH bevestigt officieel dat het met de nieuwe generatie van de BMW M5 een Touring variant aan zijn modellengamma zal toevoegen. De perfecte combinatie van prestaties die typisch zijn voor M, compromisloos comfort op lange afstanden en indrukwekkende ruimtelijkheid beleeft in 2024 zijn terugkeer met de nieuwe BMW M5 Touring.

Net als de toekomstige BMW M5 Sedan zal ook de Touring variant voorzien zijn van een volledig nieuw ontwikkelde deels geëlektrificeerde aandrijflijn. De karakteristieke prestatiekenmerken van BMW M GmbH en de nauwkeurig afgestelde wielophanging, verder verfijnd met innovatieve systemen, zorgen voor rijdynamiek en wendbaarheid op een niveau dat uniek is in het segment. Zo maakt BMW M GmbH gestaag vooruitgang op weg naar verdere elektrificatie. “We installeren nu ook hybride aandrijflijnen met typische M-prestaties in andere high-performance auto’s”, zegt Dirk Häcker, Head of Development bij BMW M GmbH.

Al bijna 40 jaar is de BMW M5 de maatstaf voor rijdynamiek, wendbaarheid en precisie in het high-performance sedan segment. Evolutionaire vooruitgang, ontwikkelingskennis uit de autosport en baanbrekende innovaties op het gebied van aandrijving, ophanging, aerodynamica en lichtgewicht constructie hebben de geschiedenis van de BMW M5 bepaald. Motoren met zes-, acht- en zelfs tiencilinders, M TwinPower Turbo-technologie en hoogtoerige verbrandingsmotoren, het geïntegreerde remsysteem met Carbon keramische M compound remmen en M xDrive vierwielaandrijving zijn slechts enkele van de technologische mijlpalen waarmee dit model herhaaldelijk topprestaties levert, gedefinieerd in een sedan die bovendien bedoeld is als dagelijkse auto. De zevende generatie van de BMW M5 speelt hierop in — met fascinerende innovaties voor een nog intensere rijbeleving en indrukwekkende prestaties.

Het testen van de eerste prototypes van de nieuwe BMW M5 Touring begint de komende dagen in het stadsverkeer, op landwegen en snelwegen rond München en het hoofdkantoor van BMW M GmbH in Garching. De geïntegreerde toepassing van alle aandrijflijn- en ophangingssystemen zal dan ook worden getest voor de nieuwe BMW M5 Touring op onder andere de Nürburgring Nordschleife, met als doel de ideale balans te vinden tussen sportieve prestaties op het circuit en superieur rijcomfort in het dagelijks rijden en over lange afstanden.

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen