BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 838 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Countryman

Hoger, langer en toch MINI – met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman – zowel volledig elektrisch aangedreven beschikbaar als met benzinemotoren – een stuk groter dan zijn voorganger. Bredere wielkuipen, karakteristiek charisma en een modern minimalistisch design met strakke oppervlakken geven de auto nog meer uitstraling. Vanbinnen biedt de robuuste en avontuurlijke MINI extra ruimte, comfort en veiligheid. Met de nieuwe MINI Experience Modes en verder uitgebreide assistentiesystemen, waaronder de spraakgestuurde MINI Intelligent Personal Assistant, wordt elke trip in de nieuwe MINI Countryman nog leuker en comfortabeler. Van de MINI Countryman zijn drie varianten verkrijgbaar: de MINI Countryman C (benzine), de MINI Countryman E en de MINI Countryman SE ALL4 (beiden elektrisch).

De MINI Countryman C heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 45.990,- en deze kunt u nu al pre-orderen! Laat uw gegevens achter via onderstaande button, dan nemen wij contact met u op. De MINI Countryman E heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 43.490,-. De MINI Countryman SE is leverbaar vanaf € 49.490,- en de MINI Countryman JCW vanaf € 76.990,-.

De nieuwe MINI designtaal: Charismatic Simplicity
Een recht en minimalistisch silhouet maakt de nieuwe MINI Countryman een avontuurlijke, veelzijdige en betrouwbare compacte cross-over. En toch heeft het sportieve off-roadmodel met zijn korte overhang, korte motorkap, tot 2.692 mm verlengde wielbasis en grote wielen de onmiskenbare MINI uitstraling. Door de reductie van het design krijgen de visuele driedeling, de ruiten rondom en een contrasterend dak die MINI typeren een nog sterkere impact.

De nieuwe MINI Countryman is vergroot naar 4.433 mm lengte, 1.843 mm breedte en 1.656 mm hoogte. Ook is de aerodynamica verbeterd voor een lager energieverbruik. Het design bestaat uit strakke oppervlakken en met de gebogen motorkap en verhoogde carrosserie ademt de veelzijdige nieuwe MINI Countryman robuustheid en minimalisme. De focus ligt meer op de carrosseriekleur, wat resulteert in een elegant uiterlijk.

Het moderne exterieurdesign wordt ondersteund door heldere oppervlakken, een licht gebogen dag met een naadloze overgang naar de nieuw ontworpen C-stijl in een specifieke vorm en de karakteristieke zwarte band rond de omtrek. De belettering en designs van de typeaanduiding zijn uitgevoerd in een minimalistisch reliëf en hebben dezelfde kleur als het gekozen dak. Het aanbod van dakkleuren is bovendien uitgebreid met Vibrant Silver. Wielen van 20 inch in diverse uitvoeringen benadrukken het robuuste karakter nog meer.

De vlakke, verticale clusters van LED achterlichten in het grote oppervlak aan de achterkant verwijzen naar de klassieke MINI achterlichten en benadrukken de brede stand van de nieuwe MINI Countryman. Net als de koplampen kunnen ook de achterlichten in diverse modi worden geschakeld. De schouderpartij heeft een krachtige uitstraling. Onder de modelaanduiding loopt de achterzijde bij de achterbumper taps toe, waardoor een visuele samenhang tussen solide en licht ontstaat

Interieur: riant, digitaal, fascinerend en warm
De nieuwe MINI Countryman heeft geen extra scherm of instrumentenpaneel achter het stuur. Alle functies zijn te zien op het unieke centrale ronde OLED display of optioneel via een Head-Up display. Door dat minimalisme is er ruimer zicht naar voren. Net als bij de nieuwe MINI Cooper is voor het eerst textiel gebruikt voor de dashboardbekledingen. Het hele interieur is verdeeld in een boven- en een ondergedeelte. Verticale designelementen zijn de ventilatieopeningen en deurgrepen wat het karakter van de auto benadrukt.

De nieuwe MINI Countryman biedt bijna drie centimeter meer schouder- en elleboogruimte voorin, en 2,5 cm meer achterin. Tussen de voorstoelen verhoogt de brede, verstelbare centrale armsteun het zitcomfort. Het optionele panoramische dak kan half worden geopend en brengt licht in het interieur. Sportstoelen zijn verkrijgbaar in normale en een JCW-versie en optioneel met elektrische verstelling met memory functie. met de elektrisch verstelbare stoelen is ook een massagefunctie beschikbaar.

De drie stoelen achterin kunnen 13 centimeter worden verschoven en de rugleuningen kunnen tot een hoek van 12 graden worden versteld. Bij neergeklapte stoelen wordt de bagageruimte van 450 liter vergroot naar maximaal 1.530 liter, afhankelijk van de gekozen motorisering. Laadaccessoires voor de volledig elektrische MINI Countryman zitten opgeborgen in de bodem van de bagageruimte. Een elektrisch inklapbare trekhaak met trekvermogen tot 1.200 kg is optioneel verkrijgbaar.

Elektrische Go-Kart feeling op basis van progressieve aandrijftechnologie
Emissievrij rijden gaat perfect met de nieuwe volledig elektrische MINI Countryman. De vernieuwde aandrijflijn en de vergrote actieradius maken met krachtige elektromotoren ook langere trips mogelijk. De volledig elektrische MINI Countryman is er in twee vermogensvarianten: als MINI Countryman E en als MINI Countryman SE ALL4 met vierwielaandrijving. De MINI Countryman E heeft een vermogen van 150 kW (204 pk), een koppel van 250 Nm, en een actieradius van 462 km (WLTP). Hij accelereert van stilstand tot 100 km/u in 8,6 seconden en heeft een topsnelheid van 170 km/u.
De MINI Countryman SE ALL4 heeft een hoger vermogen van 230 kW (313 pk), een gecombineerd koppel van 494 Nm en een actieradius van 433 km (WLTP). De acceleratie van 0 tot 100 km/u gebeurt in 5,6 seconden en hij bereikt een topsnelheid van 180 km/u.* De nieuwe MINI Countryman is er ook met innovatieve, efficiënte benzinemotoren. De MINI Countryman C heeft voorwielaandrijving en de MINI Countryman S ALL4 vierwielaandrijving, net als de MINI Countryman JCW, die ook extra vermogen levert.

MINI Interaction Unit: OLED-display voor een grote digitale sprong voorwaarts
Met zijn hoge resolutie en unieke nieuwe ronde vorm is het OLED display hét beeldbepalende element van het interieur. Met deze MINI Interaction Unit worden vele entertainment- en comfortfuncties bediend. Het ronde display, met een glazen omlijsting en een diameter van 24 centimeter, zit dichter bij de voorstoelen, zodat het makkelijker aan te raken is.

“Hey MINI!”: de eerste MINI Intelligent Personal Assistant
Na activatie door “Hey MINI” te zeggen of de knop op het stuur in te drukken kunnen diverse functies via spraak worden bediend. Grafisch wordt dit ook op het OLED-display weergegeven, met keuze uit een animatie van een MINI, of optioneel ook ‘Spike’. De spraakherkenning is sterk verbeterd en nu nog realistischer. De MINI Intelligent Personal Assistant leert constant bij en kan dagelijkse taken op herhaalde routes uitvoeren. Op basis van GPS-gegevens kan de auto bijvoorbeeld leren om automatisch het raam te openen bij het betreden van een parkeergarage. Hierdoor wordt de dagelijkse routine gemakkelijker en persoonlijker. De werking en functies van de MINI Intelligent Personal Assistant zijn afhankelijk van de gekozen landinstellingen.

MINI Experience Modes voor een meeslepende rijbeleving
Met de optionele MINI Experience Modes projecteert een projector achter het ronde OLED-display verschillende patronen en kleuren en past ook de ambiance verlichting zich aan afhankelijk van de gekozen modus. In combinatie met de nieuwe MINI Driving Sounds en speciale weergaven op het ronde OLED-display beleven de inzittenden de nieuwe MINI Countryman op een geheel nieuwe manier.

In de Personal modus kan bijvoorbeeld een persoonlijke achtergrondafbeelding worden ingesteld via de MINI App. De kleur van de verlichting en projecties wordt daar dan automatisch op aangepast. De MINI Experience Modes geven een levendig beeld met subtiel bewegende lichtweergaven en speciale dynamische achtergronden die de bestuurder niet afleiden. In elke modus staat één ‘Mode App’ centraal op het scherm. In de Go-Kart modus ligt de focus op race-kleuren antraciet en rood en rijdynamische weergaven geïnspireerd op John Cooper Works. In de Vivid modus zijn de kleuren gebaseerd op het album van de muziek die op dat moment speelt. Verder zijn er de modi Core, Green, Timeless en Balance beschikbaar op basis van stemming en persoonlijke behoeften. De Trail modus richt zich op de avontuurlijke kant van de bestuurder en is uniek voor de MINI Countryman.

Nieuwe schakelaars: MINI ten voeten uit
De vijf tuimelschakelaars met een nieuw design maken de belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingen, start/stop, Experience Modes, volume) direct toegankelijk. Hierdoor is de transmissiehendel verdwenen, zodat er meer opbergruimte ontstaat. Dit omvat onder meer grotere bekerhouders en ruimte voor een smartphone inclusief digitale oplaadmogelijkheid. Vanaf de Favoured Trim is ook een bijpassende geweven afdekking standaard.

Geavanceerde assistentiesystemen: relaxed rijden door meer veiligheid
Behalve de automatische Active Cruise Control, helpt ook de Steering en Lane Assistant, onderdeel van Driving Assistant Plus, om binnen de rijstrook te blijven. Dit leidt tot meer comfort en veiligheid.

Het optionele uitgebreidere Driving Assistant Professional omvat bij deze generatie van de MINI Countryman voor het eerst assistentiesystemen van Level 2 voor gedeeltelijk autonoom rijden. Met de sensoren detecteert de MINI of er ruimte is om van rijstrook te wisselen. Bij snelheden tot 60 km/u kan de bestuurder nu zelfs ook de handen van het stuur halen, mits die wel blijft opletten op de situatie. In de Assisted View op het ronde OLED display worden al deze functies gevisualiseerd.

De nieuwe Trailer Assistant helpt bij het achteruitrijden en manoeuvreren in een parkeervak met een aanhanger. Dankzij 12 sensoren en vier Surround View camera’s kan de nieuwe MINI Countryman ook lege parkeerplekken beter herkennen en zelfstandig parkeren. Met de optionele Parking Assistant Professional kan de MINI op afstand via de smartphone uitparkeren met de nieuwe Remote Parking functie.

Het nieuwe MINI Operating System 9: moderne connectiviteit voor digitaalgemak
De nieuwe ontwerptaal ‘Charismatic Simplicity’ komt ook tot uiting in de gebruikersinterface. Nieuwe moderne designs en animaties op het ronde OLED-scherm verbeteren de intuïtieve interactie tussen bestuurder en auto. De MINI Operating System 9 bediening is een door BMW Group ontwikkeld besturingssysteem op basis van Android Open Source Project (AOSP).

De bediening verloopt net als bij een smartphone, met moderne, gereduceerde weergaven. Bovenin staan onder meer de snelheid en de accustatus. Wordt de snelheidsmeter aangeraakt, dan verschijnt die groot op het scherm. In het midden van het scherm bevindt zich het startmenu, waar gepersonaliseerde inhoud kan worden geselecteerd en gestart door naar de zijkant te vegen. Onder in het ronde OLED display staan altijd de navigatie-, media-, telefoon- en klimaatknoppen en een home-knop.

Door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen wordt de zogenoemde ‘tool belt’ zichtbaar. Hier zijn favoriete functies op te slaan, zoals bestemmingen en radiozenders. De tool belt is ook toegankelijk via de sterknop op het multifunctionele stuur. Het optionele Head-Up Display toont de belangrijkste informatie in het zichtveld van de bestuurder.

De temperatuur voor de bestuurder en de passagier wordt permanent weergegeven, aan de respectievelijk linker- en rechterrand van het scherm. De instellingen van de twee-zone automatische airconditioning zijn geïntegreerd in de MINI Interaction Unit en kunnen altijd worden gewijzigd, zowel door aanraking als met gesproken commando’s.

Samen met de nieuwe cloud based MINI navigatie voor bijzonder nauwkeurige routeberekening, snelle connectiviteit en optionele 5G-mogelijkheden, maakt de nieuwe MINI Countryman een grote sprong in de digitale wereld.

Via MINI Connected Upgrades kunnen functies digitaal worden bijbesteld. Met het optionele MINI Connected Package biedt de MINI Connected Store toegang tot praktische en entertainment-apps. De nieuwe AirConsole app is bijvoorbeeld een unieke vorm van in-car gaming op het ronde OLED-display voor alle passagiers, met de smartphone als controllers.

Eenvoudiger en efficiënter opladen
De accu van de nieuwe elektrische MINI Countryman kan met wisselstroom worden opgeladen met een laadvermogen tot 22 kW. Snelladen met gelijkstroom gaat voor beide volledig elektrische modellen met tot 130 kW. Dat houdt in dat de accu in minder dan 30 minuten van 10 naar 80% kan worden opgeladen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zorgt de actieve MINI Navigatie dat de bedrijfstemperatuur van de hoogvoltage-accu op temperatuur is voordat de bestuurder bij het ingestelde snellaadstation aankomt. Zo laadt de nieuwe elektrische MINI Countryman zo efficiënt mogelijk op, zeker als het buiten koud is.

Nieuwe instellingsmogelijkheden maken het laadproces eenvoudiger en duidelijker. Zo kan de starttijd van het laden of het optimale laadmoment apart worden ingesteld. Ook de beoogde laadstatus is vooraf te bepalen. Of het moment van vertrek kan worden ingesteld, dan zorgt de nieuwe elektrische MINI Countryman dat hij op tijd is opgeladen en het interieur op temperatuur is. Via de MINI App is het laadproces overal inzichtelijk. De informatie omvat de laadstatus, een geoptimaliseerde routeplanner langs laadstations en de laadgeschiedenis inclusief alle kosten en besparingen.

De nieuwe MINI Countryman in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen