BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 775 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De BMW XM

Het krachtigste BMW M-model ooit, de BMW XM, is voorzien van Plug-In Hybride aandrijving – met een M TwinPower Turbo V8 benzinemotor en een bijzonder krachtige elektromotor – die samen zorgen voor een ongekende rijdynamiek dankzij een systeemvermogen van 480 kW (653 pk). De nieuwe BMW XM biedt comfortabele luxe gecombineerd met het krachtige BMW M rijplezier. Stapt u in?

Meer informatie Offerte aanvragen

Met de nieuw ontwikkelde M HYBRID aandrijflijn, het extravagante design en de vooruitstrevende luxueuze ambiance in het interieur is de BMW XM een frisse nieuwe interpretatie van een Sports Activity Vehicle (SAV). In het high-performance segment brengt de BMW XM het ongeëvenaarde M gevoel naar nieuwe doelgroepen en markten.

De BMW XM is niet alleen het hoogtepunt van het modellenoffensief in het jubileumjaar van BMW M GmbH, de auto is ook het eerste M model dat volledig door BMW M GmbH ontworpen is sinds de BMW M1. Nauwkeurig vormgegeven details in het uiterlijk van de BMW XM verwijzen subtiel naar de legendarische sportauto met middenmotor. De productie van de BMW XM gaat in december van dit jaar van start in de fabriek van BMW Group in Spartanburg (VS). In de lente van 2023 verschijnt de auto wereldwijd bij de dealer. De belangrijkste markten voor de BMW XM zijn de Verenigde Staten, China en het Midden-Oosten. De BMW XM zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs vanaf € 175.163,-.

De M HYBRID aandrijflijn in de BMW XM levert een systeemvermogen van 480 kW (653 pk) (maximumvermogen van de V8 benzinemotor bedraagt 360 kW (489 pk) en dat van de elektromotor 145 kW (197 pk)). De nieuwe hoogtoerige V8 benzinemotor is voorzien van vooruitstrevende M TwinPower Turbo technologie. De 4,4 liter motor is voorzien van een zogenoemd cross-bank uitlaatspruitstuk en een geoptimaliseerd oliescheidingsproces.

Highlights van de BMW XM

Dé perfecte combinatie van de topprestaties van een BMW M en de innovatie van een Plug-In Hybride model:

💥 BMW M Hybrid, de eerste geëlektrificeerde M High-Performance aandrijflijn
💥 High-performance M TwinPower Turbo V8 benzinemotor
💥 Adaptief M Onderstel Professional voor krachtige rijdynamiek
💥 M xDrive met M Sportdifferentieel
💥 82-88 km elektrische actieradius
💥 480 KW (653 pk), 800 Nm koppel, acceleratie 0-100 km/h in 4,3 seconden 
💥 Leverbaar vanaf € 175.163,- en een lage BPM door de lage CO₂ uitstoot

Kenmerkend design als uitdrukking van karakter en prestaties
Het exterieurdesign van de BMW XM getuigt van exclusiviteit, prestaties en een sportief karakter. De proporties van een moderne SAV, de krachtige vormgeving, het dynamisch gestrekte silhouet, kenmerkende M designdetails, de nieuwe interpretatie van de voorzijde – speciaal voor de modellen van BMW in het luxesegment – en tal van onderscheidende details geven de
BMW XM een unieke, extraverte uitstraling.

De in twee delen gesplitste koplampen, de BMW Iconic Glow nierengrille met goudkleurige omlijsting en de grote luchtinlaten zijn de kenmerkende elementen aan de voorzijde van de BMW XM. Het zijaanzicht verwijst met de goudkleurige accentlijn naar de zwarte strip over de flanken van de BMW M1. Andere verwijzingen naar de historie van BMW M zijn er in de vorm van de BMW logos die zijn gegraveerd in de achterruit en de opvallende styling van de achterlichtunits. De lichtmetalen M wielen – standaard 21 inch diameter, optioneel tot 23 inch – hebben eveneens een bijzonder onderscheidend ontwerp.

Interieur: op bestuurder gericht dashboard, luxe M Lounge achterin
De expressieve stijl van het exterieur van de BMW XM zet zich voort in het interieur. Het dashboard en de stoelen voorin zijn ontworpen voor een actieve rijbeleving. De standaarduitvoering omvat M multifunctionele stoelen, knee pads, een modelspecifiek met leder bekleed M sportstuurwiel en M specifieke graphics – met onder meer een waarschuwingslampje voor als het tijd is om te schakelen – in het BMW Curved Display en het BMW Head-Up Display.

De royale ruimte, de hoogwaardige materialen en het extravagante design maken het interieur achter in de BMW XM een exclusieve M Lounge. Verwarmbare rugleuningen die tot ver in de zijwanden van het compartiment reiken en speciaal ontworpen kussens bieden de passagiers achterin luxueus comfort. De sculpturale hemelbekleding is uniek met zijn driedimensionale prismastructuur, de randen van het de hemel in de stijl van een fotolijst en honderd LED lampjes om het geheel te verlichten in de kleuren van de Ambiance verlichting zorgen voor het Lounge gevoel. Naast de keuze uit vier interieuruitvoeringen, is er ook nieuwe – optionele ‘Vintage’ lederen bekleding voor het bovenste deel van het dashboard en de deurpanelen. De ambiance verlichting, 4-zone automatische airconditioning, het Harman Kardon Surround Sound System en het Travel & Comfort System behoren ook allemaal tot de standaarduitrusting. Opties zijn onder meer een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System met een 1.500 watt versterker en vier extra speakers in de hemelbekleding.

Rijbeleving op maat, met een druk op een knop
Het bedieningspaneel op de middenconsole van de BMW XM bevat modelspecifieke bedieningselementen waarmee de bestuurder de rijbeleving op allerlei manieren naar zijn persoonlijke voorkeuren kan wijzigen. Voor het eerst is er ook de M HYBRID button, waarmee de bestuurder de gewenste combinatie van de benzinemotor en/of elektromotor kan selecteren. Er is keuze uit HYBRID, ELECTRIC en eCONTROL. Verder is er een Setup knop die direct toegang geeft tot de instellingen van de aandrijving, het onderstel, de besturing, het remsysteem,
M xDrive en de mate van regeneratie van energie bij het remmen.

Met een andere button is de M Mode te selecteren. Als de bestuurder overschakelt van de standaardinstelling Road naar Sport, dan wordt daarmee de mate van interventie van de bestuurdersassistentiesystemen beperkt tot de essentiële functies voor sportief rijden – dit geldt ook voor de getoonde informatie op het dashboard. Twee persoonlijke M mode instellingen kunnen worden opgeslagen, samen met de voorkeursinstellingen van het M HYBRID systeem, het motorgeluid, de Dynamic Stability Control (DSC) en de schakelkarakteristiek van de transmissie. Die kunnen worden opgeroepen met de twee M knoppen op het stuurwiel.

De BMW XM in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen