BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 820 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe BMW X1 en de BMW iX1

Het instapmodel van het BMW X gamma is aantrekkelijker dan ooit. De nieuwe, derde generatie van de BMW X1 heeft een kenmerkend design, biedt veel interieurruimte en beschikt over geavanceerde digitale systemen. Voor het eerst is er een volledig elektrische uitvoering gelanceerd, namelijk de BMW iX1. Dit nieuwe elektrische model biedt rijplezier en moderne functionaliteit in combinatie met emissievrije mobiliteit. Verder dragen het nieuw weergave- en bedieningsconcept met BMW Operating System 8, het BMW Curved Display en uitgebreide automatische bestuurdersassistentie- en parkeerhulpsystemen bij aan het vooruitstrevende karakter van deze Sports Activity Vehicle (SAV). U rijdt de nieuwe BMW iX1 al voor € 849,- per maand!

Offerte aanvragen Proefrit aanvragen

Met zijn robuuste uiterlijk en veelzijdige functionaliteit belichaamt de nieuwe BMW X1 een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid, zowel in het dagelijkse gebruik als met lange reizen. Het vooruitstrevende interieur, de verfijnde ambiance en de veel uitgebreidere standaarduitrusting accentueren het premium karakter van de nieuwe BMW X1.

Motoriseringen
Vanaf de introductie van de nieuwe BMW X1 in oktober 2022 is er keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Standaard zijn die gekoppeld aan een 7-traps Steptronic automaat met dubbele koppeling. De aandrijfkracht wordt (afhankelijk van het model) via de voorwielen óf de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving naar de weg geleid. Vrijwel direct volgen de volledig elektrisch aangedreven BMW iX1 xDrive30, twee Plug-in Hybride modellen en twee modellen met conventionele motoren met 48 volt Mild Hybrid technologie. De 4-cilinder-in-lijn BMW X1 xDrive23i levert een systeemvermogen van 160 kW (218 pk) – maximaal 150 kW (204 pk) van de benzinemotor en maximaal 14 kW (19 pk) van de geïntegreerde elektromotor. 

De nieuwe BMW X1 wordt geproduceerd in de fabriek van BMW Group in het Duitse Regensburg, waar voor het eerst modellen met verbrandingsmotoren, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijving van dezelfde productielijn rollen.

De BMW iX1

De BMW iX1 introduceert lokaal emissievrij rijden in het premium compacte segment, dat wereldwijd groeit. De compacte SAV met de nieuwste BMW eDrive technologie zorgt voor een enorme impuls voor elektromobiliteit. De winst op het gebied van duurzaamheid ten opzichte van zijn voorganger kan voor een deel worden toegeschreven aan niet alleen de verregaande elektrificatie, maar ook het grotere aandeel van groene energie die gebruikt wordt voor de productie en in de toeleveringsketen. Ook de grotere hoeveelheden gerecyclede en natuurlijke materialen die worden gebruikt dragen bij aan de toegenomen duurzaamheid.

Meer informatie

Design
De lijnen en stijlvolle designdetails van de derde modelgeneratie van de BMW X1 maken zijn SAV karakter nadrukkelijker dan ooit zichtbaar. De verticale voorzijde geeft de nieuwe BMW X1 een veel krachtigere uitstraling; de smalle LED koplampen, de grote, bijna vierkante BMW nierengrille, de lijnen die elkaar kruisen en naar de zijkanten uitlopen en de opvallende verchroomde strips in de onderste luchtinlaten zijn beeldbepalende elementen. Het robuuste aura van de nieuwe BMW X1 is nog verder versterkt met specifieke designelementen van het Model xLine, met onder meer bodembeschermers.

Alle modellen zijn standaard uitgerust met 17 inch lichtmetalen wielen. 18 inch lichtmetalen wielen behoren tot de uitrusting van Model xLine en Model M Sport; deze modellen zijn ook leverbaar met 19 en – voor het eerst voor de BMW X1 – 20 inch wielen. Klanten hebben de keuze uit twee effen en tien metallic carrosseriekleuren – en voor het eerst de optie van Frozen kleuren van BMW Individual.

Interieur
De hoge zitpositie en de premium ambiance (die is geïnspireerd op het interieur van de BMW iX) dragen bij aan de onderscheidende rijbeleving in de nieuwe compacte SAV van BMW. De essentiële elementen in het nieuwe interieur zijn het slanke dashboard, het BMW Curved Display, de ‘zwevende’ armsteun met het geïntegreerde bedieningspaneel en de verlichte pad voor de smartphone aan de voorzijde van de middenconsole. De nieuw ontwikkelde stoelen zijn leverbaar met naar keuze geperforeerde Sensatec of Vernasca lederen bekleding. Verder heeft BMW zowel de geluidsisolatie in de auto als de inzittendenbescherming verder verbeterd. Het geïntegreerde passieve veiligheidsconcept omvat nu ook een nieuwe airbag tussen de voorstoelen. Achterin biedt de nieuwe BMW X1 drie volwaardige zitplaatsen en daardoor beduidend meer zitcomfort. De bagageruimte van 540 liter kan worden uitgebreid tot maar liefst 1.600 liter.

Uitgebreide standaarduitrusting
Het BMW Maps navigatiesysteem, het met leder beklede sportstuurwiel, de intelligente automatische airconditioning en de regensensor met automatische activatie van de verlichting behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe BMW X1, net als vier USB-C- en twee 12-voltaansluitingen en veel meer bestuurdersassistentiesystemen dan in de BMW X1 van de vorige generatie. Vernieuwde uitrustingspakketten maken nog gerichter individualiseren van de nieuwe BMW X1 mogelijk. De nieuwe BMW X1 verwent zijn inzittenden ook met de nieuwste generatie van BMW iDrive en de tot de standaarduitrusting behorende BMW Live Cockpit Plus. Het is gebaseerd op BMW Operating System 8 en omvat het BMW Curved Display met de modernste graphics en menustructuur, en de BMW Intelligent Personal Assistant met nieuwe vaardigheden. 

De BMW X1 en de BMW iX1 in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen